Για «πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού», για τους «ισχυρούς τάχα “συμμάχους” που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα», καθώς και της «πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «παρουσία-ντεκόρ» την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για «εκκωφαντική σιωπή» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, κάτι που, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αποδεικνύει μια πολιτική που «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικανών».
«Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν», λέει και καταλήγει: «Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για ν’ ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα, για ν’ αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας