• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -0.8°C / 5.8°C
  1 BF
  69%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  1°C -3.4°C / 3.0°C
  0 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.5°C / 5.7°C
  2 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -8°C -8.1°C / -8.1°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -4°C -4.1°C / -4.1°C
  0 BF
  80%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -3.0°C / 2.3°C
  1 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -6°C -6.6°C / -1.6°C
  1 BF
  79%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.4°C / 4.6°C
  2 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 7.8°C
  4 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -2.1°C / -0.1°C
  2 BF
  74%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.2°C / 8.5°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  4 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 7.2°C / 7.2°C
  2 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.1°C / -1.5°C
  0 BF
  80%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.6°C / 1.7°C
  1 BF
  77%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 2.8°C / 5.8°C
  4 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C -0.6°C / 6.0°C
  1 BF
  65%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  2°C -2.9°C / 2.1°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  1°C -3.3°C / 3.1°C
  1 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -6°C -6.2°C / -6.2°C
  1 BF
  68%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα Κεντρική Επιτροπή για μια νέα εκκίνηση

 • A-
 • A+
Ηχηρή η απουσία του ονόματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη νέα Κ.Ε. - Ο τέως επικεφαλής του κόμματος δεν έθεσε καν υποψηφιότητα, καθώς είχε ήδη παραιτηθεί από την προηγούμενη και για δεοντολογικούς λόγους δεν θέλησε να ξανασυμμετάσχει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αποχωρεί από τη ΛΑ.Ε.

Με την παρουσία 348 συνέδρων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (23 και 24 Νοεμβρίου) το 2ο συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος, της κεντρικής συνιστώσας της ΛΑ.Ε. Σύμφωνα με τους ίδιους, «στο συνέδριο έγινε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση σε βάθος για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΛΑ.Ε., για τις διεθνείς και εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και πάρθηκε σχεδόν ομόφωνη (με ένα κατά και ένα λευκό) πολιτική απόφαση για τη λειτουργία και δράση του Αριστερού Ρεύματος την επόμενη περίοδο».

Για μια ακόμη φορά έγινε κάλεσμα για συσπείρωση περαιτέρω δυνάμεων απ’ όσες ήδη συμμετέχουν στη ΛΑ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- στο συνέδριο έδωσαν το «παρών» προσωπικότητες όπως οι Κώστας Λαπαβίτσας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Κουζής, Δημήτρης Καλτσώνης και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στην πολιτική απόφαση που πάρθηκε στο 2ο συνέδριο του Α.Ρ., μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Το Αριστερό Ρεύμα έλαβε το μήνυμα και θα συμβάλει στην επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, απευθυνόμενο ανοιχτά σε όλες τις δυνάμεις της, καθώς θεωρεί ότι χρειάζεται νέος οδικός χάρτης για τη συγκρότηση μιας νέας συμμαχίας στον χώρο της Αριστεράς, στον οποίο θα συμμετάσχουν όχι μόνο οι δυνάμεις που συμμετείχαν στη ΛΑ.Ε. αλλά και όλες οι άλλες δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές. Αφετηρία αποτελούν οι υπάρχουσες δυνάμεις που μετά τη συνολική υποχώρηση της Αριστεράς βρίσκονται σε περίοδο ανακατατάξεων και αναστοχασμού.

»Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, θα συμμετέχουμε και θα πρωτοστατούμε δημιουργικά σ’ όλες τις διεργασίες κοινής μετωπικής δράσης και προβληματισμού. Η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς και ανοιχτές διαδικασίες - συζητήσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα μπορούσαν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Α.Ρ. θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων για την απόκρουση των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων αντικοινωνικών πολιτικών, γιατί μόνο μέσα από την άνθησή τους μπορεί να προκύψει νέα αντισυστημική ριζοσπαστικοποίηση με αριστερό και προοδευτικό πρόσημο και νέες ευκαιρίες πολιτικής παρέμβασης και αναγέννησης της Αριστεράς».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή 41μελούς Κεντρικής Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τέως επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έθεσε καν υποψηφιότητα στην Κ.Ε., καθώς είχε ήδη παραιτηθεί από την προηγούμενη και για δεοντολογικούς λόγους δεν θέλησε να ξανασυμμετάσχει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει απομακρυνθεί από τη ΛΑ.Ε.

H νέα Κ.Ε.

Μέλη της Κ.Ε. είναι οι: Α. Αντωνιάδης, Ν. Βρυώνης, Μ. Γκίγκας, Κ. Δελημήτρος, Εύη Διαπούλη, Γ. Δούκας, Γ. Καλιντεράκης, Ν. Καλόγηρος, Γρ. Καλομοίρης, Α. Καλύβης, Π. Κατίκας, Κ. Κατσάμπης, Δ. Κοντός, Στ. Κυδωνάκης, Β. Λαμπρόπουλος, Στ. Λεουτσάκος, Ε. Μαγιάκης, Α. Μακρής, Εύα Μάντζαρη, Τ. Μαυρόπουλος, Μαρία Μήτση, Μ. Μπόλας, Τ. Ορφανίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Χρ. Παπαδόπουλος, Βιβή Πασχάλη, Α. Πετράκος, Β. Πριμικίρης, Γ. Πρωτονοτάριος, Κ. Ρουμελιώτης, Ν. Σακούτης, Δέσποινα Σπανού, Δ. Στρατούλης, Κατερίνα Τολίκα, Α. Τόλιος, Στ. Τσίφτης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α. Χιωτέλης, Ν. Χουντής, Στ. Χρυσαδάκος, Β. Ψαθάς.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
17 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!
«Η "καραντίνα" των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ», υπογραμμίζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι 17 πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς.
17 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λίγο πριν από την 4η Συνδιάσκεψη
Ξεκάθαρες είναι οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει της 4ης Συνδιάσκεψης, που θα γίνει στο κλειστό γήπεδο πυγμαχίας στο Περιστέρι, 21 και 22 Απριλίου. Ξεκάθαρη και η διάθεση αυτοκριτικής, που μεταφράζεται κυρίως σε...
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λίγο πριν από την 4η Συνδιάσκεψη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ενας πολιτικός χώρος σε αναβρασμό
Η ΛΑ.Ε. βάλλει κατά της νέας διαπλοκής την οποία εντοπίζει στην εξαγορά του «Πήγασου» από τον Ιβάν Σαββίδη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, το ΝΑΡ οδεύει προς το συνέδριό του, ενώ η νεολαία του...
Ενας πολιτικός χώρος σε αναβρασμό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΟΚΔΕ: Δεν έχουν τέλος τα ψέματα και οι αθλιότητες της κυβέρνησης
Τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο πρόσφατο Eurogroup στις 20/2 σχολίασε με ανακοίνωσή της η ΟΚΔΕ (εφημ. Εργατική Πάλη) με σκληρό τρόπο. Έκανε λόγο για ψέμματα της κυβέρνησης περί εντίμου...
ΟΚΔΕ: Δεν έχουν τέλος τα ψέματα και οι αθλιότητες της κυβέρνησης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κοινή δράση προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΚΚΕ και ΛΑ.Ε.
Η πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. με τους δανειστές στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου φαίνεται πως αποτέλεσε το αφετηριακό σημείο νέων κινητοποιήσεων από τη μεριά της εξωκοινοβουλευτικής...
Κοινή δράση προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΚΚΕ και ΛΑ.Ε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η Ευρώπη σε κρίση, κοινωνικές αντιστάσεις και πολιτικές προοπτικές»
Τριήμερο ανοιχτών πολιτικών συζητήσεων (4-6/11) διοργανώνει το Rproject, με εισηγητές εκπροσώπους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς από Ελλάδα και Ευρώπη. Τίτλος: «Η Ευρώπη σε κρίση: κοινωνική αντίσταση, Αριστερά...
«Η Ευρώπη σε κρίση, κοινωνικές αντιστάσεις και πολιτικές προοπτικές»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας