• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.9°C / 27.2°C
  1 BF
  18%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.4°C / 29.3°C
  2 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.3°C / 30.0°C
  4 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 25.3°C / 26.9°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  3 BF
  47%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.0°C / 27.1°C
  1 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  1 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  29%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 26.0°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 25.9°C
  3 BF
  50%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 26.4°C
  5 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  3 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  45%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.5°C / 24.5°C
  1 BF
  28%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 27.1°C
  4 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.2°C / 27.1°C
  2 BF
  14%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.3°C / 26.6°C
  0 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.2°C / 27.7°C
  1 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  56%
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εναρκτήριο λάκτισμα από την εκλογική περιφέρειά του

 • A-
 • A+
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε «μια μακρά πορεία, που έχει το χαρακτηριστικό της άμεσης, αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας» με τον λαό και που έχει στόχο την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του κόμματος, με ορίζοντα το συνέδριο, τους πρώτους μήνες του 2020.

Το ξεκίνημα μιας μακράς πορείας για επαφή και συνομιλία με τον λαό έγινε χθες για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτεται ένα από τα «κάστρα» του κόμματος, την Αχαΐα, για διήμερη περιοδεία, μια περιφέρεια η οποία τον εξέλεξε πανηγυρικά στις εκλογές του Ιουλίου. Η επίσκεψη στην Αχαΐα αποτελεί τον πρώτο σταθμό των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα το συνέδριο του κόμματος, τους πρώτους μήνες του 2020.

Χθες, το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ακράτα, το Αίγιο, τον Σκιαδά Τριταίας και το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα έφτανε στην Πάτρα, όπου σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί το ΚΕΘΕΑ της πόλης. Εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών -στην οποία θα είναι παρούσα και η πρύτανης του Πανεπιστημίου της πόλης- με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση δημιουργίας Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για τη διεύρυνση του κόμματος, στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

Στη χθεσινή περιοδεία, τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του νομού, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ομιλίας του στην Ακράτα, να εξηγεί για ποιους λόγους επέλεξε ως πρώτο σταθμό την Αχαΐα. «Θα ήθελα να σας πω ότι αισθάνομαι πολύ οικεία, γιατί έρχομαι στην εκλογική μου περιφέρεια, μην το ξεχνάμε αυτό. Είμαι βουλευτής Αχαΐας. Και δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας. Επέλεξα έναν νομό και μια περιφέρεια, που ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο είναι ένα δημοκρατικό κάστρο. Με βαθιές ρίζες και παραδόσεις στους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ξεκινάω σήμερα εδώ, από την πλατεία αυτή την όμορφη της Ακράτας, μια μακρά πορεία, που έχει το χαρακτηριστικό αυτής της άμεσης, αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας. Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια, θέλω να ακούω και να κουβεντιάζω με τον κόσμο. Και έχω έναν στόχο. Εναν στόχο να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%. Ενα κόμμα, όμως, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο, για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Εν συνεχεία, επισκεπτόμενος το Αίγιο, περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους πολίτες, ενώ επισκέφτηκε και την έκθεση Πριμαρόλια, που είναι αφιερωμένη στον πάλαι πότε «μαύρο χρυσό» της περιοχής, τη μαύρη σταφίδα. Πριμαρόλια ονόμαζαν τα πλοία τα οποία μετέφεραν τη σταφίδα έως και λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την Πάτρα και το Αίγιο στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Μιλώντας σε καφενείο στην πλατεία Αγίας Λαύρας είπε πως ο λαός της Αχαΐας τον έχει τιμήσει πολλές φορές και ειδικά τη δύσκολη στιγμή, όταν όλοι προδιέγραφαν την ήττα, γεγονός που δεν ξεχνά. Ως ανταπόδοση -είπε- επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Αχαΐας ώστε μαζί με τους άλλους βουλευτές να διεκδικήσουν το καλύτερο γι’ αυτόν τον τόπο. Εξήγησε δε ότι ξεκινά από την Αχαΐα το κάλεσμα για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και για έναν ακόμα λόγο. Μιας και πρόκειται για έναν τόπο προοδευτικό και δημοκρατικό «και θέλω να συμβολίσω ότι η πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πορεία συμπόρευσης με όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους ρίζας».

Κριτική στην κυβέρνηση

Μιλώντας στους πολίτες της Αχαΐας δεν παρέλειψε να κάνει και κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός. Στην πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε είναι ένα νέο κράτος, όπως το ζήσαμε παλαιότερα, σε πιο σύγχρονη μορφή όμως.

Το κράτος της Δεξιάς να στήνεται, το επιτελικό λεγόμενο κράτος, κοστίζει πάνω από 40 εκατ. στον ελληνικό λαό και εκεί -πρέπει να το παραδεχτούμε- ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, τους είχαν έτοιμους να τους βάλουν σε θέσεις όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, που μέσα σε λίγες μέρες κατέλαβε θέσεις-κλειδιά, όμως οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ξεπέρασε τα όρια η κοροϊδία»
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη βόρεια Εύβοια και κατήγγειλε την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους της περιοχής ● Δέσμη προτάσεων για ανακούφιση των κατοίκων.
«Ξεπέρασε τα όρια η κοροϊδία»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κατακραυγή για την ακρίβεια
Οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια κυριάρχησαν στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλ. Τσίπρας, με κατοίκους και καταστηματάρχες στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λέσβο
Κατακραυγή για την ακρίβεια
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Τα δίνουμε όλα, χωρίς να παίρνουμε τίποτα»
Σφοδρή κριτική από τον Αλ. Τσίπρα κατά της κυβέρνησης στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία ● Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις ΗΠΑ το μπλοκάρισμα της προμήθειας των F16 στην Τουρκία.
«Τα δίνουμε όλα, χωρίς να παίρνουμε τίποτα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μίλησε για όλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε 8 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς
Συνέντευξη σε 8 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως τα ενεργειακά, ο πληθωρισμός αλλά και οι...
Μίλησε για όλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε 8 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Επρεπε να είχαν πάρει μέτρα εδώ και εννιά μήνες»
Μετά την εξόρμηση στην Ηλεία, σήμερα έχει σειρά η Καβάλα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καμπάνια τηλεοπτική και διαδικτυακή για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές στις 15 Μαΐου
«Επρεπε να είχαν πάρει μέτρα εδώ και εννιά μήνες»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας