Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάρε κάρτα, γίνε μέλος!
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πάρε κάρτα, γίνε μέλος!

  • A-
  • A+
Καμπάνια του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ανανέωση της σχέσης με τη βάση που έρχεται και ως σχέδιο άμυνας απέναντι στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών ● Συντηρεί το επιθετικό κλίμα έναντι της Ν.Δ. για τα εργασιακά και τεκμηριώνει γιατί ο Κ. Μητσοτάκης «πέταξε τη μάσκα του κεντρώου» με την ανάρτησή του για την απεργία.

«Αγαπάς το Κίνημα Αλλαγής; Γίνε μέλος!» Αν δεν θύμιζε τη διαφημιστική καμπάνια του υπουργείου Οικονομικών στις αρχές του 1990 («Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!»), επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με υπουργό τον Στέφανο Μάνο, θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προσπάθεια της οργανωτικής ανασυγκρότησής του που μόλις ξεκίνησε. Ωστόσο, από τη Χαριλάου Τρικούπη προτίμησαν το σύνθημα «Παίρνω στα χέρια μου το Κίνημα Αλλαγής» και καλούν τους πολιτικούς φίλους του φορέα της Κεντροαριστεράς να ανταποκριθούν θετικά σε αυτό το πολιτικό προσκλητήριο.

Υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά απευθύνεται στη βάση των φίλων και υποστηρικτών του και ζητά η σχέση που διατηρούν με τον πολιτικό φορέα να αποκτήσει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά οργανωμένης σχέσης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που τίθεται σε εφαρμογή με διπλό σκοπό. Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο αφενός επιδιώκει να ανανεώσει και να επανασυσπειρώσει τους δεσμούς με τον κομματικό μηχανισμό αλλά και την ίδια ώρα να απαντήσει στην αντίστοιχη κινητικότητα που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της δικής του καμπάνιας προσέλκυσης και εγγραφής νέων μελών. Αφετέρου, σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, στη Χαριλάου Τρικούπη επενδύουν στη στήριξη της βάσης, αφού η απόκτηση της κάρτας μέλους αποτελεί μια μορφή οικονομικής εξόρμησης υπέρ του κόμματος με κόστος 1 ευρώ τον μήνα (και 12 ευρώ τον χρόνο).

Σύμφωνα με την καμπάνια που τρέχει το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όσοι αποκτήσουν την κάρτα συμβάλλουν στη διασφάλιση πολιτικής αυτονομίας και οικονομικής αυτοδυναμίας του φορέα. Συγκεκριμένα εξασφαλίζουν πρόσβαση στο δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες, στο δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα, στη συνδιαμόρφωση των θέσεων του φορέα μέσα από την πλατφόρμα διαλόγου και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών καθώς και στη συμμετοχή σε ειδικές διαδικασίες μόνο για μέλη.

«Θέλω να αποφασίζω, θέλω να συμμετέχω, θέλω να διαμορφώνω» είναι το συμπυκνωμένο τρίπτυχο παρακίνησης των ενδιαφερομένων, χωρίς να υποβαθμίζεται και το γεγονός ότι με την πληρωμή της συνδρομής εξασφαλίζεται η οικονομική αυτοτέλεια του Κινήματος Αλλαγής και των οργανώσεών του πανελλαδικά.

Στο μεταξύ, σε συνέχεια της σφοδρής κριτικής που άσκησαν εναντίον της ανάρτησης του πρωθυπουργού αναφορικά με την απεργία της περασμένης εβδομάδας, από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προέβησαν και στη δημοσιοποίηση αναλυτικού ενημερωτικού σημειώματος για τα εργασιακά, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «πέταξε τη μάσκα του κεντρώου».

Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά, η επίθεσή του στις οργανώσεις των εργαζομένων αποτελεί φτηνό λαϊκισμό, επανάληψη των πιο παλαιών συνταγών της Δεξιάς κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «και το χειρότερο, είπε ψέματα αναφέροντας ότι δήθεν η απεργία έγινε ως αντίθεση σε διάταξη για τη χρήση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα συνδικάτα».

Σύμφωνα με τους συντάκτες του σημειώματος, το αντικείμενο της απεργίας ήταν το νομοθέτημα που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., «υλοποιώντας απόλυτα τις γνωστές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο του ΣΕΒ το 2018» και με το οποίο επιχειρείται «η καταστρατήγηση των κλαδικών συμβάσεων, η απαξίωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, εξίσου επιθετικά, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός σιωπά για τα όσα σημαντικά εστιάζουν στον αγώνα τους οι εργαζόμενοι, ενώ κατά την προσφιλή τακτική της Δεξιάς να δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό έβαλε από την μια πλευρά τους απεργούς και από την άλλη τους «ταλαιπωρημένους» και πολλούς πολίτες, όπως ισχυρίστηκε, τη στιγμή όμως που οι πρωτοβουλίες του πλήττουν τους πολλούς, δηλαδή, «το σύνολο των εργαζομένων ειδικά στον Ιδιωτικό Τομέα που θα πληρώσουν τις συνέπειες των επιλογών του».

«Είναι υποκρισία να εμφανίζεται ως δήθεν υπερασπιστής τους, αυτός που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία και οδηγεί στη φτηνή και απαξιωμένη εργασία» κατέληγαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, δείχνοντας την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο της Ν.Δ.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Βγαίνει κυβέρνηση και με απλή αναλογική
Μία μέρα μετά τις δηλώσεις Γεννηματά περί προοδευτικών λύσεων στις εκλογές, ο στενός συνεργάτης της Χρήστος Πρωτόπαπας δεν αποκλείει οι πρώτες κάλπες να βγάλουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, «καίγοντας» τα...
Βγαίνει κυβέρνηση και με απλή αναλογική
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διεύρυνση με εκπλήξεις και ισχυρή δόση ΠΑΣΟΚ
Ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στην οποία μετέχουν νέα και παλιά στελέχη από την Κεντροαριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και την ανανεωτική Αριστερά.
Διεύρυνση με εκπλήξεις και ισχυρή δόση ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΠΑΣΟΚ: ένα συνέδριο, δύο απόψεις
Η «Εφ.Συν.» ανοίγει τον διάλογο για το μέλλον και την προοπτική του ιστορικού κόμματος, με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου του και τις τριβές που προκλήθηκαν.
ΠΑΣΟΚ: ένα συνέδριο, δύο απόψεις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, μόνο αυτόνομα…
Tην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε εκ νέου χθες η Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την απόφαση που έχει λάβει το συνέδριο και έχουν επικυρώσει στη συνέχεια τα κομματικά όργανα.
Ούτε αριστερά ούτε δεξιά, μόνο αυτόνομα…
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΙΝΗΣΗ 81: Αντιδεξιό μανιφέστο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Την ίδρυση της «Κίνησης 81» για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοίνωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς. Ως ημέρα δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας τους επέλεξαν τη 18η Οκτώβρη,...
ΚΙΝΗΣΗ 81: Αντιδεξιό μανιφέστο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κεντροαριστερά σε Δύση και Βορρά
Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου, που προς το παρόν αναμένονται, έρχεται και η κινητικότητα στην Κεντροαριστερά. Εναν χώρο -έτσι κι αλλιώς- σε αέναη κίνηση, ο οποίος στο παρελθόν συνήθιζε μέσα από τις...
Κεντροαριστερά σε Δύση και Βορρά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας