Με περιοδείες του Δ. Κουτσούμπα ανά την Ελλάδα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα για το ΚΚΕ. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος επισκέφθηκε χθες το πρωί τα χωριά Ελλοπία, Ξηρονομή και Αλυκή στη Βοιωτία.
Εκεί, αφού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Την επόμενη Κυριακή, ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς, δύο φασίστες ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Να δώσει τη δύναμη λοιπόν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να ‘ναι δυνατό την επόμενη μέρα, για να είναι έτσι δυνατός και ο ελληνικός λαός». Αργότερα, την ίδια μέρα, συνέχισε την περιοδεία του στα χωριά Δομβραίνα, Πρόδρομο και Σαράντι.
Ξεκίνησαν οι περιοδείες του ΚΚΕ. Τετάρτη η κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Παράλληλα, κλιμάκιο υποψηφίων του κόμματος πραγματοποίησαν περιοδεία το Σάββατο, στη Χίο. Επικεφαλής της ομάδας ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρης Μιχαλάκης και Χριστίνα Παληού. Εκεί, από τη συζήτηση που είχαν με κατοίκους και νεολαίους αναδείχθηκε πως «όποια κυβέρνηση και αν βγει, στόχο θα έχει το πώς θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, πώς θα συνεχίσει τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας», σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του κόμματος.
Εκεί αναφέρεται επίσης πως «ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και με μαθητές του χωριού όπου αναδείχθηκε ότι οι μαθητές ξέρουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, βρέθηκαν μαζί του στους αγώνες, είδαν τα μέλη του έξω από τα σχολεία. Οτι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν εμφανίστηκαν εν μιά νυκτί ζητώντας την ψήφο τους και δεν θα εξαφανιστούν όταν τα φώτα των εκλογών θα πέσουν. Θα είναι εκεί να τους καλέσουν να οργανώσουν εστίες αντίστασης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα».
Οι περιοδείες και οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να μιλά σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη (στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, στις 20.30) και να είναι ο κεντρικός ομιλητής στη μεγάλη, προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Σύνταγμα, στις 20.30. Παρόντες ως ομιλητές θα είναι και άλλα στελέχη του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές από το Επικρατείας, μεταξύ των οποίων η Ερη Ρίτσου.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας