Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπογραφές στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από το προεκλογικό σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές

Υπογραφές στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • A-
  • A+

Κείμενα υπογραφών στήριξης έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το πρώτο κείμενο υπογράφεται από εκλεγμένους συνδικαλιστές ενώ το δεύτερο από νέες και νέους, με ενεργή συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Μέχρι πρότινος, 230 συνδικαλιστές και 699 νεολαίοι έχουν υπογράψει τα κείμενα, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Κείμενο στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από εκλεγμένους συνδικαλιστές

 

Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική και στους διαχειριστές της που λεηλατούν και θα συνεχίσουν να λεηλατούν τα δικαιώματά τους. Στις καθημερινές μάχες, και στις κάλπες χρειάζεται να βάλουν σφήνα ανατροπής, χρειάζεται στάση και ψήφος ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ς).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε ότι θα «σκίσει τα μνημόνια» έχει οδηγήσει στην συνέχιση και στην κλιμάκωση της επίθεσης. Μισθοί φτώχειας, έκρηξη της ελαστικής εργασίας, προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ιδιωτικοποιήσεις, μισή δουλειά-μισή ζωή για την πλειονότητα των νέων, όταν αυτοί δεν αναγκάζονται να μεταναστεύσουν! Τσίπρας και Μητσοτάκης συναγωνίζονται για το ποιος είναι πιο αξιόπιστος στο να μπορέσει να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας φοροαπαλλαγές για τα κέρδη. Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή ανάπτυξη» που μας υπόσχονται.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος μαχητικής αντιπολίτευσης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της δημοσιονομικής φυλακής που θέτουν οι συμφωνίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στα αιματηρά πλεονάσματα, για την κατάργηση των μνημονίων. Στήριξε κάθε εργατικό αγώνα, όπως τις πρόσφατες απεργίες των εκπαιδευτικών, τους αγώνες στα νοσοκομεία, την απεργιακή 8 Μάρτη, την μάχη για συλλογικές συμβάσεις, την αντιπαράθεση με την εργοδοσία στα εργασιακά κάτεργα του ιδιωτικού τομέα και συνέβαλε στην οργάνωση αγώνων από τα «κάτω». Σε μια περίοδο όπου ο εκφυλισμός του υποταγμένου συνδικαλισμού φάνηκε ανάγλυφα στα πρόσφατα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ προωθεί την «κοινωνική συμμαχία» με την εργοδοσία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει να συμβάλλει σε έναν ενωτικό συντονισμό συνδικάτων και εργαζομένων για την οργάνωση πραγματικών αγώνων και όχι απλά για διαμαρτυρία.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η πιο κερδισμένη για τις νικηφόρες μάχες της «επόμενης μέρας». Είναι δύναμη στους αγώνες για:

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ενάντια στην ελαστική και μαύρη εργασία. Καταπολέμηση της ανεργίας, με προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας. Κατάργηση των σεξιστικών διακρίσεων στους χώρους δουλειάς
• Διαγραφή του ληστρικού χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.
• Ειρήνη ενάντια στον εθνικισμό, στην ιμπεριαλιστική επιβολή της ΕΕ, τον ευρωστρατό, τη στροφή στη στρατιωτικοποίηση.
• Ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα ταξικά αδέρφια μας. Σύνορα, πόλεις και γειτονιές ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες. Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα κόντρα στην καταστολή ! Να φράξουμε το δρόμο στους φασίστες και στον ακροδεξιό συρφετό. Να ολοκληρωθεί η δίκη – καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χ.Α.
• Προστασία του περιβάλλοντος ενάντια στην καπιταλιστική «ανάπτυξη» που μολύνει τις ζωές μας και καταστρέφει το κλίμα και τον πλανήτη
• Προστασία της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και την εμπορευματοποίηση των πάντων στις πόλεις μας και την ύπαιθρο. Διαγραφή των χρεών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης πως υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός της διεθνιστικής ρήξης με την ΕΕ.

Το δικό μας «έξω από την ΕΕ» εμπνέεται από τους εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο: από τα «κίτρινα γιλέκα» που διαδηλώνουν μαζί με τα συνδικάτα, μέχρι τους απεργούς της Άουντι στην Ουγγαρία του ακροδεξιού Ορμπαν που κέρδισαν 18% αυξήσεις, από την απεργία των εκπαιδευτικών του Λος Άντζελες που μετρά καταχτήσεις, μέχρι τον λαό που ανέτρεψε την δικτατορία στο Σουδάν.

Γυρνάμε την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα

Δυναμώνουμε τους αγώνες για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση, για το σπάσιμο των αλυσίδων των μνημονίων και των «δεσμεύσεων», του χρέους και της ΕΕ. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

Στηρίζουμε ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

 

Η νεολαία θα τους εκδικηθεί: υπογραφές στήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ! ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑς ΠΑΝΤΟΥ!
ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΔ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σ’ αυτές τις εκλογές οι νέοι και οι νέες πρέπει να δείξουμε ότι δεν μασάμε στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος των μνημονίων! Δεν συνηγορούμε σε μια ζωή με επιδόματα και ψίχουλα! Δεν θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων! Το κεντρικό πολιτικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Το κεντρικό πολιτικό ζητούμενο είναι το κατά πόσο αποδεχόμαστε σαν μονό-δρομο τη μνημονιακή βαρβαρότητα και την επιβίωση μέσα από αντίδωρα, πληρωμένα από ένα παγκάρι που οι ίδιοι γεμίσαμε, μέσα από τα αιματηρά πλεονάσματα. Θα κριθεί αν η νέα γενιά θα δώσει άλλοθι και στήριξη στην ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, στην ΕΕ της διαπλοκής, ακόμα και με τη λειτουργία των τοπικών κρατών μέσα από τα ΕΣΠΑ. Ή αν θα βροντοφωνάξουμε ότι η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται, ότι μόνος δρόμος για την έξοδο συνολικά από την κοινωνική εξαθλίωση που βιώνουμε είναι η διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ! Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα και δίλημμα των εκλογών και πρέπει κάθε νεολαίος να υψώσει το ανάστημα του! Να αρνηθούμε το συμβιβασμό και την υποταγή στην πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου! Να διαγράψουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν για να το πληρώνουμε εμείς! Να τα πάρουμε όλα πίσω!

Τα όνειρά µας για τη ζωή και το μέλλον µας μπορούμε να τα κατακτήσουμε!

• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργα-σίας και κάθε διάκρισης νέων-παλιών εργαζόμενων, αυξήσεις των μισθών στο ύψος των αναγκών μας. Μείωση του χρόνου εργασίας. Να δουλεύουν όλοι και λιγότερο! Κατάργηση της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης και της μαθητείας.

• Για ολοκληρωμένη μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους ενάντια στη βαρβαρότητα των ταξικών φραγμών. Για το σχολείο των αναγκών μας και παιδεία με βάση τις σύγχρονες απελευθερωτικές ανάγκες κι όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

• Για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα κόντρα στο κράτος έκτακτης ανάγκης! Για πόλεις ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς πόλεμο, φτώχεια, ανεργία, φασισ-μό.

• Για ελεύθερο χρόνο και πόλεις που να καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας δωρεάν. Το δικαίωμα µας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την ψυχαγωγία να μη γίνεται πολυτέλεια.

Με μαζική, αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική αριστερά!

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά ισχυρή και μετωπική, αντι-ΕΕ – διεθνιστική, αντικαπιταλιστική – επαναστατική – σύγχρονα κομμουνιστική! Εκείνη την Αριστερά που δεν ζητάει απλώς να εκπροσωπήσει εκλογικά την οργή, αλλά επιδιώκει να τη μετασχηματίσει σε κίνημα ανατροπής και συλλογικής δημιουργίας μίας νέας κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Σε αυτή τη Αριστερά θέλουμε να συμβάλουμε. Αυτήν την αριστερά θέλει να εκφράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην μάχη των ευρωεκλογών!

Στις 26η Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Για δήλωση στήριξης στείλε στο [email protected]

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σποτ για τις ευρωεκλογές
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απευλευθέρωση, οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο προεκλογικό σποτ του μετώπου για τις ευρωεκλογές με σαφείς αιχμές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης...
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σποτ για τις ευρωεκλογές
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η χρησιμότερη στρατηγικά και τακτικά ψήφος
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πουλάει στον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς φτηνά εισιτήρια στον Τιτανικό. Μια νέα όξυνση της κρίσης -που δεν είναι μακριά- θα δείξει περίτρανα τη χρεοκοπία αυτής της πολιτικής, αφού...
Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η χρησιμότερη στρατηγικά και τακτικά ψήφος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές, στις οποίες κατεβαίνει αυτοτελώς, ανακοίνωσε σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας σε ψήφο μαχητικής αντίστασης, διεθνιστικής ρήξης και αποδέσμευσης από την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του...
Το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τις θέσεις της για τις επικείμενες ευρωεκλογές με αιχμή την αποδέσμευση της χώρας μας από την ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του αυταρχισμού και του πολέμου, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των εκλογών
Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος. Στο Όργανο του κόμματος...
Οι πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των εκλογών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας