Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανερμάτιστος και ανιστόρητος
MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανερμάτιστος και ανιστόρητος

  • A-
  • A+
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ., εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Ρήγα καθώς και στον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γ. Καμπά ● Καταλόγισε στον αρχηγό ΓΕΣ ότι ανατρέπει το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων επειδή σε ομιλία του για τη μάχη των οχυρών του 1941 αναφέρθηκε σε πολεμιστές που έδωσαν τη μάχη ανεξαρτήτως θρησκείας. Με λίγα λόγια, ο κ. Καμμένος πιστεύει ότι στη μάχη των οχυρών πολέμησαν μόνο ορθόδοξοι Ελληνες κατά των ναζί!

Καιρό είχε να εμφανιστεί δημόσια ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, και μάλλον σκέφτηκε ότι η χθεσινή παρουσία του στην τηλεόραση του Open ήταν μια μοναδική ευκαιρία να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. Με το γνωστό ύφος του επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση, κυρίως όμως εντύπωση προκάλεσε το ξέσπασμά του εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα, όπως επίσης και κατά του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά.

Εγώ έκανα τον Τσίπρα πρωθυπουργό, εγώ θα τον ανατρέψω

Ειδικότερα, για τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας είπε ότι λειτουργεί σαν «κομισάριος της ΚΝΕ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας» και πως έχει υποσκελίσει τον υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει. Αυτό βέβαια είναι λογικό γιατί ο Πάνος Καμμένος είχε ταχθεί υπέρ της υπουργοποίησης Αποστολάκη όταν αποφάσισε να φύγει από την κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Παναγιώτη Ρήγα ότι με ευθύνη του αποστρατεύτηκαν άξια στελέχη του στρατεύματος για πολιτικούς λόγους.

Η επίθεσή του, όμως, στον αρχηγό ΓΕΣ ήταν πρωτοφανής. Τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο, ανίκανο και κατευθυνόμενο» και «πιόνι» του Πάνου Ρήγα. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον πρώην Α/ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να μείνει στο στράτευμα και να αναλάβει αρχηγός Εθνικής Αμυνας.

Τον «κάλυψε» μάλιστα, λέγοντας πως για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους πέρυσι, το «μάρμαρο» θα έπρεπε να το έχει πληρώσει ο Καμπάς ως διοικητής του σώματος στρατού του Εβρου, ξεχνώντας ότι σε τέτοιου είδους φιάσκο ο πρώτος που οφείλει να αποχωρήσει είναι η κεφαλή του στρατεύματος, με λίγα λόγια ο τότε αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στη συνέχεια είπε ότι θα έπρεπε να έχουν «ξηλώσει τα γαλόνια» του Καμπά ή ο ίδιος να έχει παραιτηθεί, με αφορμή μια δήλωση του αρχηγού ΓΕΣ πριν από λίγες μέρες στην εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες στη μάχη των οχυρών (Ρούπελ, Εχίνος, Ιστήμπεη, Νυμφαία, Λίσσε) τον Απρίλιο του 1941. Ο κ. Καμμένος καταλόγισε στον αρχηγό ΓΕΣ ότι στην ομιλία του αναφέρθηκε σε πολεμιστές που έδωσαν τη μάχη ανεξαρτήτως θρησκείας και ότι με αυτή τη δήλωση ανατρέπει το δόγμα των ενόπλων δυνάμεων που λέει ότι οι μάχες δίνονται υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Η πραγματικότητα

Με λίγα λόγια ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στη μάχη των οχυρών πολέμησαν μόνο ορθόδοξοι Ελληνες κατά των ναζί. Ωστόσο, αυτό είναι μια ανιστόρητη άποψη καθώς είναι γνωστό ότι στη μάχη του Εχίνου πήραν μέρος Ελληνες μουσουλμάνοι αλλά και Πομάκοι οι οποίοι μόνο ορθόδοξοι δεν ήταν. Κατά συνέπεια ήταν σωστή η αναφορά του αρχηγού ΓΕΣ για πολεμιστές ανεξαρτήτως θρησκείας.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε την επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Ρήγα λέγοντας πως «έκαναν αρχηγό έναν άνθρωπο που έχει περάσει δύο εμφράγματα».

Εν προκειμένω ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. προχώρησε για άλλη μια φορά σε δημιουργία εντυπώσεων με τον πιο αήθη τρόπο. Ξέχασε, προφανώς, ότι επί των ημερών του στο υπουργείο ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ (και νυν υπουργός Αμυνας) Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο δεν τον έπαυσε από τα καθήκοντά του.

Ξέχασε επίσης ότι επί των ημερών του υπήρχαν ανώτατοι αξιωματικοί σε διάφορους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα αντικατάστασής τους. Μια βόλτα στο Υγειονομικό του στρατεύματος μπορεί να πείσει για του λόγου το αληθές.

Από πλευράς του Ευάγγελου Αποστολάκη δεν υπήρξε αντίδραση στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος. Αντιθέτως, ο Πάνος Ρήγας προέβη σε δήλωση, σύμφωνα με την οποία: «Οι προσπάθειες του κ. Καμμένου να ανοίξει έναν διάλογο μέσω ύβρεων, προσβολών και ανυπόστατων ισχυρισμών, μετατρέποντας μάλιστα τον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Αμυνας σε αναλώσιμο μικροκομματικά, δεν πρόκειται να παρασύρουν κανέναν. Οφείλω όμως, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, να δηλώσω την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη υποστήριξή μου στη στρατιωτική ηγεσία απέναντι σε οποιαδήποτε κακόβουλη επίθεση, που αντικειμενικά συνιστά απόπειρα υπονόμευσης του ίδιου του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εγώ θα τον ανατρέψω»!

Ο Πάνος Καμμένος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι «αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με εκείνον με τον οποίο κυβέρνησα μαζί», για να προσθέσει: «Με το που έφυγαν οι ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, γίνεται χαμός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Εγώ έκανα τον Τσίπρα πρωθυπουργό, εγώ θα τον ανατρέψω. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κοινά συμφέροντα με τον κ. Τσίπρα: το σύστημα της Intracom και όλης της διαπλοκής, το σύστημα Γιούνκερ, με τον κ. Μητσοτάκη να στηρίζει τον Βέμπερ, τον εχθρό της Ελλάδας».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Καμμένος κατά πάντων, για τις έδρες στη Βουλή και το Μακεδονικό
Επίθεση προς την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα έκανε ο Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός φέρθηκε ανέντιμα, προσφέροντας καρέκλες έναντι ψήφων σε μέλη των ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ απείλησε ότι θα...
Καμμένος κατά πάντων, για τις έδρες στη Βουλή και το Μακεδονικό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ»
Με τη φράση «Βιώνουμε το πιο στημένο, το πιο μαϊμού, το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την...
«Το πιο σικέ διαζύγιο που έχουμε ζήσει ποτέ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δεν αποσύρει Πολάκη και Τζανακόπουλο
Novartis: Η νέα επιστολή Τσίπρα στον Τασούλα για την προανακριτική. Εκανε σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αποσύρει από την επιτροπή τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη.
Δεν αποσύρει Πολάκη και Τζανακόπουλο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αντιπαράθεση επί πλεονασμάτων μετά τη ΔΕΘ
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όμως η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να... αγνοεί τις θέσεις του Ευκλείδη...
Αντιπαράθεση επί πλεονασμάτων μετά τη ΔΕΘ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα
Βαριές κατηγορίες κατά του τέως πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Στέλιος Πέτσας ύστερα από τη διήμερη παρουσία του πρώτου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το νήμα των επιθέσεων πήραν στη συνέχεια το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ.
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Χτυπήματα στην κυβέρνηση
Από τη ΔΕΘ θα ξεκινήσει την αποδόμηση της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η πολιτική της Ν.Δ. βρίσκεται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της οικονομικής ελίτ ● Τι περιλαμβάνουν οι 6 άξονες του...
Χτυπήματα στην κυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας