• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  12°C 7.8°C / 14.0°C
  2 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.6°C / 8.8°C
  2 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.0°C / 12.1°C
  2 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.7°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.7°C / 5.9°C
  0 BF
  70%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.0°C / 8.2°C
  2 BF
  73%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.4°C / 3.3°C
  2 BF
  56%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.5°C / 11.8°C
  1 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.1°C / 14.8°C
  3 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 5.9°C / 8.9°C
  0 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.7°C / 14.1°C
  2 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.6°C / 10.1°C
  2 BF
  48%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  62%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.5°C / 6.9°C
  2 BF
  76%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 3.3°C / 8.4°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 8.8°C / 13.8°C
  2 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.0°C / 14.2°C
  0 BF
  65%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.3°C / 9.9°C
  1 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 5.7°C / 8.9°C
  1 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  81%
ΕUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα ΠΑΣΟΚογενής πρωτοβουλία υπέρ προοδευτικού πόλου 

 • A-
 • A+

Τη στήριξή τους στο εγχείρημα της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι "Σοσιαλιστές για την πρόοδο" (Socialists 4 Progress), αναφέροντας ότι «Σοσιαλιστές, Ριζοσπάστες της Αριστεράς και της Οικολογίας, Σοσιαλδημοκράτες, Δημοκράτες και Ανένταχτοι της Αριστεράς και προοδευτικής Μεταρρύθμισης, και μπορούν και πρέπει να συναντηθούν ισότιμα και δημιουργικά στη συλλογική διαμόρφωση προοδευτικών πολιτικών για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Πρόκειται για 15 στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα με διαδρομή και αναφορές στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία όπως σημειώνουν «με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης που μας εναποθέτει η διαχρονική  μας διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και η πολιτική μας συνείδηση που βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη 1974, με σεβασμό στη μεγάλη πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, επιλέγουμε συνειδητά να συμβάλλουμε στη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών δυνάμεων, ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων». 

Αναλυτικά το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα και οι υπογραφές: 

Ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο!

Παραμένουμε αταλάντευτα στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, με όποιο πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό κόστος, αρνούμενοι να υπηρετήσουμε επιλογές δεξιάς παλινόρθωσης και εγκλωβισμού σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική,αντίπαλη των αξιών του και του αναγκαίου για τους πολίτες, την πραγματική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία, προοδευτικού, ευρωπαϊκού και εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.      

Με συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης που μας εναποθέτει η διαχρονική  μας διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και η πολιτική μας συνείδηση που βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη 1974, με σεβασμό στη μεγάλη πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, επιλέγουμε συνειδητά να συμβάλλουμε στη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών δυνάμεων, ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.

Νιώθουμε, διαχρονικά την υποχρέωση και την ευθύνη, με πρωτοβουλίες διαλόγου και δράσης, να συμβάλουμε ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, χωρίς αποκλεισμούς, μιας πολύχρωμης, πολυφωνικής δημιουργικής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ πολιτικής και προγραμματικής ενότητας.

Γιατί οι διχαστικές πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού επέφεραν πλήγματα στη συνοχή της Ευρώπης και τις κοινωνίες που τη συγκροτούν, γέννησαν φόβο και δημιούργησαν τείχη ανισοτήτων επιφέροντας ζημιές στην πραγματική οικονομία, την κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Μα πιο πολύ, γιατί οδήγησαν την πατρίδα μας στο φαύλο κύκλο της δημοσιονομικής κρίσης και της ασφυκτικής αλληλοτροφοδότησης χρέους, ελλειμμάτων, αποανάπτυξης, ανεργίας.

Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη και την Ελλάδα της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης!

Στις άγονες δικομματικές αντιπαραθέσεις και τους διμέτωπους, επιλέγουμε τη μονομέτωπηαντιπαράθεση στο νεοφιλελευθερισμό, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας σύγχρονης πλειοψηφίας, με προοδευτικό προγραμματικό περιεχόμενο, σε θέματα της πραγματικής οικονομίας - ανάπτυξης, κοινωνικού κράτους - συνοχής, δημοκρατίας - αντιπροσώπευσης! 

Τα παραπάνω αποτελούν κρίσιμα πολιτικά στοιχεία, ορίζουσες μιας πορείας συνδιαμόρφωσηςτου προοδευτικού χώρου. Είναι απολύτως αναγκαία για το μεγάλο εγχείρημα της συγκρότησής του σε ενιαίο, μαζικό, οργανωμένο πολιτικό ρεύμα πλειοψηφίας.

Όμως, δίπλα σ' αυτά, η ικανή συνθήκη που μπορεί να μετασχηματίσει όλα αυτά σε συγκροτημένη και ισχυρή πολιτική δύναμη, με σχέδιο, ρίζες και μέλλον, είναι εκείνο το ποιοτικό δυναμικό, εκείνος ο χώρος των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που νοιάζονται για το προοδευτικό εγχείρημα και, από δυσπιστία, περιμένουν να αφουγκραστούν πρώτα την πολιτική διεργασία της συμμετοχής σε προοδευτική κατεύθυνση και μετά να αθροιστούν μαζί της δημιουργικά.

Για την SOCIALISTS 4 PROGRESS (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ)

 1. ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ Γιώργος - Πολιτικός Μηχανικός 

 2. ΤΣΙΟΚΑΣ Χάρης - Εκπαιδευτικός 

 3. ΤΑΣΗΣ Μάριος - Νομικός 

 4. ΠΡΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος - Οικονομολόγος 

 5. ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ Γιάννης - Δημοσιογράφος 

 6. ΜΑΝΑΣΗΣ Γιώργος - Μηχανικός Εργολήπτης

 7. ΚΟΥΣΕΛΙΔΗΣ Χρόνης - Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός 

 8. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ Ηλέκτρα - ΑρχιτέκτωνΜηχανικός, ΕΜΔΥΔΑΣ Τ. Ε. Ε. 

 9. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ Σπύρος - Οικονομολόγος 

10. ΔΑΔΟΥΔΗΣ Παναγιώτης - Στέλεχος Επιχειρήσεων 

11. ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ Λάζαρος - Στέλεχος ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, Συνδικαλιστής 

12. ΒΕΡΓΟΥΛΗΣ Βασίλης - Εκπαιδευτικός 

13. ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ Βασίλης - Γεωτεχνικός, Κτηνίατρος 

14. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Μπάμπης - Στέλεχος Επιχειρήσεων 

15. ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ Παύλος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Το ΠΑΣΟΚ είναι η καρδιά και η ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής»
Για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, τα διακυβεύματα της κάλπης, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝ.ΑΛΛ., τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ και το προοδευτικό μέτωπο, μιλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ.Συν.» ο...
«Το ΠΑΣΟΚ είναι η καρδιά και η ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εξελέγη το όλον ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Εκπροσώπηση για όλα τα κόμματα και τις συνιστώσες στην Κεντρική Επιτροπή. Οι πρωτεύσαντες, οι εσωτερικοί συσχετισμοί και όλα τα ονόματα των εκλεγέντων.
Εξελέγη το όλον ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η πρώτη μετασυνεδριακή αντιπαράθεση
Η μετεκλογική στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στάθηκε η αφορμή για την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση σε κορυφαίο επίπεδο ανάμεσα στην πλευρά της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η πρώτη μετασυνεδριακή αντιπαράθεση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Δεν εγκαταλείπουμε το ΠΑΣΟΚ, θα μπούμε σε κυβέρνηση αν...»
Οι πέντε βασικές προϋποθέσεις που έθεσε η Φώφη Γεννηματά για συμμετοχή σε κυβέρνηση κατά την ομιλία της στο 2ο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
«Δεν εγκαταλείπουμε το ΠΑΣΟΚ, θα μπούμε σε κυβέρνηση αν...»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Την αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή θέλει να επιβάλει ο Βενιζέλος
Στον απόηχο του συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Ευάγγελος Βενιζέλος σπεύδει να υπενθυμίσει τη δική του γραμμή, την οποία ως γνωστόν στηρίζει στη λογική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή θέλει να επιβάλει ο Βενιζέλος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ψηφοδέλτιο υψηλών προσδοκιών
Μεγάλος αναμένεται ο ανταγωνισμός στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τις εκλόγιμες θέσεις της λίστας των ευρωπαϊκών εκλογών, καθώς στις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις περιλαμβάνονται δυνατά ονόματα του κεντροαριστερού χώρου.
Ψηφοδέλτιο υψηλών προσδοκιών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας