Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παραίτηση υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αιχμές

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παραίτηση υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αιχμές

  • A-
  • A+
Νέος γύρος εσωστρέφειας ξέσπασε στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής μετά την επιστολή παραίτησης του υποψήφιου βουλευτή δυτικού τομέα της Β' Αθηνών, Χαράλαμπου Καρπούζου.

«Σε αντίθεση με την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση, δυστυχώς η παράταξή μας δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνει το πρώην στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην επιστολή που έστειλε στον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

«Επειδή η σημερινή σας ''ανακάλυψη'' ενστάσεων με την πυξίδα πολιτικής και τις τακτικές του Κινήματος Αλλαγής, ούτε ως ψεύτικος μανδύας των επιλογών σας δεν μπορεί να λειτουργήσει, ως πιστός στο σύνθημα σας για σχέση ειλικρίνειας, περιμένω τις πραγματικές σας απαντήσεις για τις ''πολιτικές'' σας επιλογές. Περιμένω να μας εξηγήσετε ποιες σκοπιμότητες, ή καλύτερα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν», απάντησε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η επιστολή Καρπούζου στον Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Επιστολή παραίτησης του υποψήφιου βουλευτή δυτικού τομέα της Β' Αθηνών

Αγαπητέ Γραμματέα,
Τον Νοέμβριο του 2017 212.000 πολίτες έδωσαν το έναυσμα για την αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, ενώ η στοίχιση ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή την πρωτοβουλία, ραχοκοκαλιά της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ, γέμισε αισιοδοξία τον κόσμο που αναζητούσε την προοδευτική πρόταση απέναντι στον λαϊκισμό και τη συντήρηση.
Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με κλειστές διαδικασίες, συνεννοήσεις σε κλειστά γραφεία και κομματική επετηρίδα που δεν συνάδουν σε προοδευτικό κόμμα. Το Κίνημα Αλλαγής από φορέας αλλαγής πολιτικής, μετατράπηκε σε ένα όργανο στο οποίο κυριαρχούν όλες οι παλαιοκομματικές τακτικές. Η ελπίδα των νέων ανθρώπων που βγήκαμε μπροστά για να επανασυνδέσουμε την κοινωνία με το κόμμα άρχισε να σβήνει ήδη από τα πρώτα βήματα όταν κυριάρχησαν οι διορισμοί των οργάνων και όταν ακόμη και τα διορισμένα όργανα έπαψαν ουσιαστικά να λειτουργούν και οι αποφάσεις λαμβάνονται μεταξύ συγκεκριμένων στελεχών πίσω από κλειστές πόρτες.
Παράλληλα και σε αντίθεση με την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για αλλαγή πολιτικής και ειλικρινή κεντροαριστερή πλεύση, δυστυχώς η παράταξή μας δείχνει να ταυτίζεται περισσότερο με τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακολουθεί μια στείρα αντιπολίτευση δίχως να αντανακλά τα αιτήματα της βάσης όπως τα συναντώ εγώ στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Είμαι ένας νέος άνθρωπος που έχει καλά ριζωμένες στο πετσί του τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη και έχει ως καθοδηγητή του τα συμφέροντα και τις ανάγκες του καθημερινού κόσμου. Ωστόσο σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που έδωσε όραμα στους μη προνομιούχους, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη και αποτέλεσε τον πολιτικό χώρο που ταυτίστηκε με την πλέον ασφαλή, ανοδική και δημιουργική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, βρίσκεται παροπλισμένο δίχως να λειτουργούν τα όργανά του και δίχως να εισακούονται οι αυξανόμενες φωνές που ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα.
Θεωρώ αναγκαίο ότι το όραμα των δημοκρατικών πολιτών για την μεγάλη δημοκρατική, ανανεωτική, ελπιδοφόρα κεντροαριστερά υπάρχει καλά στις ρίζες της Ελληνικής Κοινωνίας και όλοι όσοι πιστεύουμε σε αυτό το όραμα οφείλουμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε. Για τους παραπάνω λόγους και έχοντας αφουγκραστεί την κοινωνία όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας και έχοντας δομικές ενστάσεις με την πυξίδα πολιτικής και τις τακτικές που ακολουθεί σήμερα το ΚΙΝΑΛ θεωρώ ότι η δική μου παρουσία στον νέο φορέα σταματά κάπου εδώ. Από την πλευρά μου, από το δικό μου μετερίζι, καθημερινά θα αγωνίζομαι και θα μάχομαι για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ασθενέστερων και των μη προνομιούχων, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων της προόδου.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Yποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής;
Στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά παρέστη τη Δευτέρα ο Στάθης Παναγούλης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής. Πρόσφατα η «Εφ.Συν.» είχε γράψει σε...
Yποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής;
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ξαναμετριούνται... στο ΚΙΝ.ΑΛΛ
Ποιοί είναι οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας πού μπήκαν στην κυβέρνηση, η διαδρομή τους στο ΠΑΣΟΚ, πότε και πως τα έσπασαν με την Φώφη Γεννηματά και αποχώρησαν από το κόμμα της ποιοί και πως τους έπεισαν...
Ξαναμετριούνται... στο ΚΙΝ.ΑΛΛ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αμηχανία στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την κατάθεση Τσουκάτου
Επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους ισχυρισμούς Τσουκάτου. «Δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε σε μια εκκρεμή δικαστική διαδικασία» έλεγαν χθες πηγές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., τονίζοντας ότι το...
Αμηχανία στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την κατάθεση Τσουκάτου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το ΚΙΝ. ΑΛΛ.
Την ενδιάμεση έκθεση για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και εκτιμήσεις για την πορεία του κόμματος, παρουσιάζει το Κίνημα Αλλαγής στη σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.
Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το ΚΙΝ. ΑΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ψηφίστε τις δικές μας διατάξεις» λέει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ψήφο αποδήμων
Τις προτάσεις του για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε προβλεφθεί από το... 2001, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
«Ψηφίστε τις δικές μας διατάξεις» λέει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ψήφο αποδήμων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κριτική Ανδρουλάκη σε χειρισμούς και στρατηγικές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής να έχει ριζοσπαστικές θέσεις και να είναι «πιο μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισήμανε ότι το κόμμα έχει ανάγκη...
Κριτική Ανδρουλάκη σε χειρισμούς και στρατηγικές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας