Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές λέει η Ν.Δ.

Η Μαρία Σπυράκη ενημέρωσε του πολιτικούς συντάκτες

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές λέει η Ν.Δ.

  • A-
  • A+

Στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία σκέπτεται να κρατήσει σαν όπλο την διάλυση της βουλής κατά την προεδρική εκλογή κλήθηκε να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Πειραιώς, Μαρία Σπυράκη, ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της Ν.Δ. είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποσυνδεθεί από τις εκλογές. «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η εκλογή για να γίνουν πολιτικά παιχνίδια, όπως έγινε το 2015 και στοίχισαν στην χώρα», υποστήριξε.

Για τον ανασχηματισμό

Η Μ. Σπυράκη σχολίασε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς τον μονολεκτικά «απελπισία». Ο ανασχηματισμός «έδειξε την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσεγγίσει αλλά πρόσωπα πέραν κάποιων απελπισμένων, είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των πολίτων», σημείωσε.

Ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες

Σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που γράφουν Σκόπια, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η ΝΔ θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Η κ. Σπυράκη είπε ακόμη ότι όπως προκύπτει από την Συμφωνία η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία υποβαθμίζοντας σε ήσσονος σημασίας τη συζήτηση γύρω από τις πινακίδες.

Γαβρόγλου - Πολάκης 

Σε ερώτηση σχετική με δημοσίευμα που αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Μ. Σπυράκη είπε ότι είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν. Η Ν.Δ. καλεί τον υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει σε κανένα νέο πείραμα και σε καμία αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης.

Για το θέμα του Παύλου Πολάκη και του δανείου του από την Τράπεζα Αττικής, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της Τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποιά κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο».

Το δεύτερο ερώτημα, είπε, είναι προς το κ. Πολάκη. Αν ισχύει αυτό που λέει για τα εισοδήματα που είχε στο παρελθόν το ερώτημα είναι αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τα εισόδηματα αυτά;

Είπε ακόμη ότι ο κ. Πολάκης διεκδίκησε με αξιώσεις το «Νόμπελ της απρέπειας» καθώς είναι ο μοναδικός ίσως στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική αντιδικία με ένα νεκρό.

Πρόγραμμα για την Υγεία 

Η Μαρία Σπυράκη ενημέρωσε του πολιτικούς συντάκτες πως το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία που θα κινείται σε τρείς άξονες: πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν την ζωή μας, ειδική μέριμνα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Τέλος, ανακοίνωσε πως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με την διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα κόκκινα δάνεια και συνολικότερα για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να κινδυνεύει η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Επίσης, έχει πρόταση για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών», τόνισε.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών»
Τη θέση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη χώρα μας, και ότι δεν απεμπολεί το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία...
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αμβλύνουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μητσοτάκης: Ασταθής και ευάλωτη η κυβέρνηση, αναγκαίες οι εκλογές
Λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε στο αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες, επικαλούμενος αυτή τη...
Μητσοτάκης: Ασταθής και ευάλωτη η κυβέρνηση, αναγκαίες οι εκλογές
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ποντάρει» στις εκλογές για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
Στις εκλογές στρέφει τις ελπίδες του για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε από την Κεφαλονιά πως ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η Συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την...
«Ποντάρει» στις εκλογές για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τα πρακτικά που καίνε τη Ν.Δ.
Τα αποσπάσματα των πρακτικών από τις συναντήσεις των ηγετών της ΠΓΔΜ τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάιο του 2018, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά αναφορικά με τις...
Τα πρακτικά που καίνε τη Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ολα στον βωμό των εκλογών
Στο κεντρικό αίτημά της για άμεση διενέργεια εκλογών υποτάσσει η Ν.Δ. όλη την υπόλοιπη πολιτική της δραστηριότητα. Αυτό τουλάχιστον φανερώνει ο συμβολισμός των χθεσινών της κινήσεων, καθώς, την ώρα που ο...
Ολα στον βωμό των εκλογών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αλ. Τσίπρας: Συνειδητή η στήριξη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε το γεγονός ότι όταν ως κυβέρνηση επέλεξε την κα Σακελλαροπούλου για πρόεδρο του ΣτΕ, η ΝΔ την καταψήφισε.
Αλ. Τσίπρας: Συνειδητή η στήριξη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας