• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.2°C / 25.8°C
  1 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 23.6°C
  5 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  2 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 23.0°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.4°C
  1 BF
  63%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 20.6°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.1°C / 25.4°C
  2 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 24.7°C
  2 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  77%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.5°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.5°C / 22.5°C
  1 BF
  60%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 18.8°C / 23.8°C
  3 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.4°C / 26.0°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 20.8°C
  1 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 23.7°C
  1 BF
  56%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  81%
EUROKINISSI

Για συντηρητική στροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιλά ο Θεοχαρόπουλος

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βολές κατά του Κινήματος Αλλαγής και της επικεφαλής του, Φώφης Γεννηματά, επιφύλαξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψήφισε την εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. με 37 ψήφους υπέρ (ποσοστό 65%), ενώ 19 ψήφους έλαβε το κείμενο της μειοψηφίας και υπήρξε και 1 «παρών».

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. -με ευθύνη της ηγεσίας του- αποτυγχάνει να συγκροτήσει έναν κεντροαριστερό προοδευτικό πόλο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί μία «συντηρητική στροφή» και «εξελίσσεται σε ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς όχι μόνο της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας»:  

Το Κίνημα Αλλαγής... αποτυγχάνει στο εγχείρημα δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού προοδευτικού πόλου. Ενώ μέχρι και τις αρχές του 2018 υπήρξε αναζωογόνηση του ευρύτερου χώρου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η ηγεσία του εγκατέλειψε την προσπάθεια κοιτώντας προς τα πίσω. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. όφειλε να μείνει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επιλογή για πολιτική αυτονομία. Αντί για αυτό όμως, εξέπεμπε και συνεχίζει να εκπέμπει σήματα μιας συντηρητικής στροφής.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη στάση του απωθεί τους προοδευτικούς πολίτες και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Μακεδονικού, στο οποίο «η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πήγε αντίθετα από την προσέγγιση του Πολιτικού Συμβουλίου και αρνήθηκε τελικά να αξιοποιήσει τη θέση της ΔΗΜΑΡ και του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, ώστε να εκφραστούν και εκείνοι οι προοδευτικοί πολίτες που είναι υπέρ της Συμφωνίας και κατά της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, σημείωσε ότι η απαξιωτική αντιμετώπιση των στελεχών που αποχωρούν από το Κίνημα Αλλαγής είναι χαρακτηριστική «της έλλειψης οποιασδήποτε διάθεσης αναστοχασμού από την ηγεσία του για τυχόν λάθη και παραλείψεις».

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε ότι μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την απομάκρυνση της ΔΗΜ.ΑΡ., το συνέδριο «δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο "αναβάπτισης" του ΠΑΣΟΚ...». 

Τα επόμενα βήματα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αναφορικά με το μέλλον της ΔΗΜ.ΑΡ., ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «επιλέγουμε να μείνουμε σταθεροί στο δρόμο της ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς», τονίζοντας ότι «είμαστε υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού δυνάμεων, όχι υπέρ της αφαίρεσης και διαίρεσής τους».

Υπογράμμισε ότι ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν τους προοδευτικούς πολίτες. 

Όπως ανέφερε, η ΔΗΜ.ΑΡ. κινήθηκε «άμεσα για τη συσπείρωση, σε πρώτη φάση, του ευρύτερου χώρου της ανανεωτικής αριστεράς», συμπληρώνοντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της με ορίζοντα αρχικά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η κινητικότητα στο χώρο θα πρέπει να σχηματοποιηθεί με συγκεκριμένα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά και να μεταφέρει αποφασιστικά το μήνυμα της συσπείρωσης και τις πολιτικές θέσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς σε όλες τις περιοχές της χώρας», τόνισε επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Η απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.

Διαφοροποίηση 23 στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στο μεταξύ, 23 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. από την Περιφέρεια, με ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η σχετική ανακοίνωση με τα ονόματα των στελεχών ακολουθεί παρακάτω: 

Εμείς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε νομαρχιακά όργανα της περιφέρειας -και υποψήφιοι βουλευτές- του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ διευκρινίζουμε δημόσια:

1 . Είμαστε αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την συμφωνία των Πρεσπών. Οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ όλα τα περιθώρια συνθέσεων.

2. Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να  αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών.

3. Παραμένουμε στα όργανα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΕΡΙΟΧΗ

 1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ
 2. ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 3. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ
 4. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΖΑΝΗ
 5. ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΧΑΝΙΑ
 6. ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΤΑ
 7. ΜΑΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΕΡΡΕΣ
 8. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 9. ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ
 10. ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 11. ΜΕΓΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 12. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 13. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
 14. ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
 15. ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ
 16. ΡΟΥΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
 17. ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΡΟΔΟΠΗ
 18. ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
 19. ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ
 20. ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ
 21. ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ
 22. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΕΡΚΥΡΑ
 23. ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συντηρητική στροφή καταλογίζει η ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Με καθαρή πλειοψηφία 65% η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, σε συνέχεια της αντίστοιχης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, επικύρωσε την οριστική της αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, σταθερός...
Συντηρητική στροφή καταλογίζει η ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Θεοχαρόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η συμπεριφορά της Γεννηματά
«Πολιτικά ακατανόητη» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την για «παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθόδους που έρχονται από το παρελθόν»,...
Θεοχαρόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η συμπεριφορά της Γεννηματά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διαζύγιο κι επισήμως για ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΔΗΜΑΡ
Το τέλος στη συμμαχία του Κινήματος Αλλαγής με τη Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλου, με αποτέλεσμα να...
Διαζύγιο κι επισήμως για ΚΙΝ.ΑΛΛ. - ΔΗΜΑΡ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πυρά στον Θεοχαρόπουλο, χέρι φιλίας στη μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ
«Η απόφαση για “ναι” στις Πρέσπες υπηρετεί τους σχεδιασμούς του Τσίπρα», υποστήριξε η Φ. Γεννηματά, για να δικαιολογήσει τη διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Την ίδια ώρα, από τη Χαριλάου Τρικούπη κρατούν...
Πυρά στον Θεοχαρόπουλο, χέρι φιλίας στη μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διέγραψε Θεοχαρόπουλο, κρατά ανοιχτή την πόρτα στη ΔΗΜΑΡ
Προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να κρατήσει όσους μπορεί στο «καράβι» του Κινήματος Αλλαγής κάνει η Φώφη Γεννηματά, η οποία αφού διέγραψε τον Θ. Θεοχαρόπουλο απ' την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...
Διέγραψε Θεοχαρόπουλο, κρατά ανοιχτή την πόρτα στη ΔΗΜΑΡ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τριγμοί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που πάει σε συνέδριο
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει αφήσει αλώβητο το Κίνημα Αλλαγής οδηγώντας σε περαιτέρω συρρίκνωση τον πολυκομματικό φορέα. Έκτακτο συνέδριο για να καθοριστεί η στάση του κόμματος, αλλά και η θέση της ΔΗΜΑΡ...
Τριγμοί στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που πάει σε συνέδριο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας