Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΝΕΛέητη παρακμή με μηνύσεις για εκβιασμούς

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΕΛέητη παρακμή με μηνύσεις για εκβιασμούς

  • A-
  • A+

Εκφυλιστικά φαινόμενα στην πολιτική ζωή της χώρας παρατηρούνται με άξονα τους υπό διάλυση Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε μήνυση για εκβιασμό στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ εκείνος έδωσε στη δημοσιότητα SMS που αντάλλαξαν. Την ίδια ώρα, εκκρεμούσε η τυπική διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς ο Π. Καμμένος είχε προαναγγείλει τη διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, που στήριξε χθες και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σε μια άπελπι προσπάθεια να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε έρθει σε επαφή σχεδόν με όλους τους αποχωρήσαντες ή διαγραφέντες από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Ομως τόσο ο Νίκος Νικολόπουλος όσο και οι Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ωστόσο, ο Π. Καμμένος άνοιξε μέτωπο με τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είχε ενταχθεί στα ψηφοδέλτια των ΑΝ.ΕΛΛ. ως επικεφαλής της συνεργαζόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Κίνησης, αλλά διαγράφηκε νωρίς, τον Νοέμβριο του 2015, επειδή καταψήφισε νομοσχέδιο με μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Ο κ. Νικολόπουλος μετέβη χθες το μεσημέρι με τον δικηγόρο του στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και κατέθεσε μήνυση για εκβιασμό σε βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., επικαλούμενος γραπτό μήνυμα στο κινητό του.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα τα SMS, ώστε, όπως λέει, «να αποκαλυφθεί το μέγεθος της γελοιότητας του υποτιθέμενου εκβιασμού».

Ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες μέσω SMS, όπως τον δημοσίευσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.:

Καμμένος: «Για να μη στεναχωρηθείς, το απόγευμα θα βγάλω όλα τα σάιτ από το γραφείο σου με κρατικές διαφημίσεις και τα άλλα με τον Παππά».

Νικολόπουλος: «Εκβιασμός; Ολα στο φως».

Καμμένος: «Καθόλου, απλά τώρα εξηγούνται όλα Νικολάκη μου».

Παράλληλα, στη δική του ομιλία στη Βουλή, ο έτερος βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος απέφυγε να πει το παραμικρό για το μέλλον του ως βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει τη διαγραφή του για χθες το πρωί, αλλά στη συνέχεια έδωσε… παράταση, λέγοντας ότι θα τον διαγράψει αφού τοποθετηθεί στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός, διαφορετικά «θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά».

Η αποχώρηση Παπαχριστόπουλου επιφέρει διάλυση της Κ.Ο. βάσει του Κανονισμού της Βουλής, καθώς ο ένας από τους πέντε εναπομείναντες βουλευτές (Αριστείδης Φωκάς) δεν είναι εκλεγμένος με τους ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων.

  

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο Καμμένος δημοσιεύει τα μηνύματα με τον Νικολόπουλο
Μέρος του διαλόγου που είχε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατήγγειλε στη ΓΑΔΑ ότι δέχεται εκβιασμό από τον Πάνο Καμμένο,...
Ο Καμμένος δημοσιεύει τα μηνύματα με τον Νικολόπουλο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Και Ανεξάρτητος Ελληνας και... ανεξάρτητος σκέτος ο Καμμένος
Ο κ. Παπαχριστόπουλος, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξει και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ,...
Και Ανεξάρτητος Ελληνας και... ανεξάρτητος σκέτος ο Καμμένος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στροφή στην άκρα Δεξιά... κανονικά, ανεξάρτητα και ελληνικά
Στις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου ακροδεξιού συνασπισμού συμμετέχει ενεργά πλέον ο Πάνος Καμμένος, με στόχο την είσοδό του και στην επόμενη...
Στροφή στην άκρα Δεξιά... κανονικά, ανεξάρτητα και ελληνικά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Χείμαρρος κατά των ΑΝ.ΕΛΛ.
Μέτωπο με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ανοίγει ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιτιθέμενος συστηματικά πλέον εναντίον του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, με το...
Χείμαρρος κατά των ΑΝ.ΕΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αναβολή της ψήφισης του Προϋπολογισμού ζητά ο Καμμένος
Προϋπολογισμό «εικονικής πραγματικότητας» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος και ζητά την αναβολή...
Αναβολή της ψήφισης του Προϋπολογισμού ζητά ο Καμμένος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δεν μπορεί χωρίς... Σόρος
Συνέχεια στους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες κατά της κυβέρνησης έδωσε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη βράβευση του...
Δεν μπορεί χωρίς... Σόρος