Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκληρά λόγια Κουτσούμπα κατά της Νέας Δημοκρατίας

O γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σκληρά λόγια Κουτσούμπα κατά της Νέας Δημοκρατίας

  • A-
  • A+

Κάθετα αντίθετος στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος επίσης επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ

Γελοιότητα χαρακτήρισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τις «προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν τις εκλογές», αναφερόμενος προφανώς στη Ν.Δ., που ευθέως διακηρύσσει ότι μια τέτοια πρόταση από μέρους της είναι στο τραπέζι. Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Δ. Κουτσούμπας είπε συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Εχουμε πει ότι πρόκειται για γελοιότητα τώρα, αυτές οι προτάσεις δυσπιστίας λίγους μήνες πριν τις εκλογές, γιατί εκλογές Μάρτη, Μάη, άντε Σεπτέμβρη, θα έχουμε, έτσι κι αλλιώς. Δεν έχει κανένα νόημα».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει όταν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, σημείωσε: «Το ζήτημα είναι ότι η δική μας άποψη, η καθαρή τοποθέτησή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γίνεται για τον κύριο λόγο ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο και προϋπόθεση της Συμφωνίας. Ετσι ρητά αναφέρεται στη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ με το άρθρο 2. Κι όλα τα διαδικαστικά τερτίπια που ακούγονται αυτές τις μέρες δεν αλλάζουν την ουσία αυτή».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε επίσης στο ερώτημα αν μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση χωρίς να έχει την τυπική πλειοψηφία. «Το αντικειμενικό ζήτημα είναι ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και χωρίς την απαιτούμενη τυπική πλειοψηφία. Οπωσδήποτε είναι πολιτικό πρόβλημα κι αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσει η ίδια η κυβέρνηση, γιατί οι συνθήκες που βρισκόμαστε είναι πραγματικά δύσκολες».

Και πρόσθεσε: «Δεν συμμεριζόμαστε την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης, η οποία δεν στηρίζεται ούτε σε ρεαλιστικά ούτε σε αντικειμενικά, πραγματικά στοιχεία. Δηλαδή η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσδοκά είναι φανερά πολύ ασθενική, είναι αδύνατη, δεν έχουμε ουσιαστική ανάκαμψη ούτε πρόκειται να έχουμε το 2019 ανάκαμψη του εισοδήματος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Φυσικά, ούτε συζήτηση δεν γίνεται για ανάκαμψη των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχε την τελευταία 10ετία ο ελληνικός λαός.

Είναι σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, δεν φαίνεται να καταργείται κανένας. Τα όποια ψίχουλα εξανεμίζονται, η Ελλάδα βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία, είναι σε ισχύ τα ματωμένα πλεονάσματα και φυσικά όλα αυτά γίνονται σε μία κατάσταση όπου έχουμε μεγάλη όξυνση των αντιθέσεων και μέσα στην Ε.Ε., μέσα στην Ευρωζώνη υπάρχει φαγωμάρα, φυγόκεντρες τάσεις και αυτά συνοδεύονται πάντα και με ένταση του αυταρχισμού, του αντικομμουνισμού, ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες.

»Οπωσδήποτε στο πλαίσιο αυτά ελλοχεύουν πάρα πολύ μεγάλοι κίνδυνοι, κατά την άποψή μας -αλλά όχι μόνο τη δική μας- κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και όλη η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, η Μαύρη Θάλασσα είναι “καζάνι που βράζει”. Η Ελλάδα έχει γίνει -ελέω κ. Τσίπρα, ελέω ΣΥΡΙΖΑ- απέραντη στρατιωτική αμερικανική ΝΑΤΟϊκή βάση και η Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι επί τάπητος, γίνεται μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, στην ιμπεριαλιστική στρούγκα, με υπαρκτά -για μελλοντική αξιοποίηση- τα σπέρματα του αλυτρωτισμού ένθεν κακείθεν».

Οι στόχοι του ΚΚΕ

Αναφερόμενος, τέλος, στους εκλογικούς και πολιτικούς στόχους του ΚΚΕ για το 2019, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Ο στόχος είναι αρκετά υψηλός. Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό να μην ψάχνει να βρει, μπροστά στις εκλογές, διαφορές ανάμεσα στα διάφορα κόμματα του κατεστημένου, το σημερινό κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή τους προηγούμενους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. ή άλλους που ετεροκαθορίζονται απ’ αυτούς όλους, ο λαός να μην ψάχνει τη διαφορά, να κάνει ο ίδιος την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες.

Και στις εκλογές, τις αρχαιρεσίες, στα Εργατικά Κέντρα, σε Ομοσπονδίες, Σωματεία, που έχουμε πάρα πολλές αυτή την περίοδο και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 26 Μαΐου και στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν είτε γίνουν Μάρτη, είτε γίνουν Μάη, είτε γίνουν Οκτώβρη.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
Tην ανησυχία του για προώθηση «συμβιβασμού με την Τουρκία στο όνομα της αποτροπής μιας σύγκρουσης» εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αφού...
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ... κατά παντός υπευθύνου
​Κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ απηύθυνε, το Σάββατο από το βήμα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όλους εκείνους που ψήφισαν...
Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ... κατά παντός υπευθύνου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ολοκληρώνουν τη βρόμικη δουλειά που ξεκίνησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ»
Μιλώντας σε εκδήλωση της Κ.Ο. του κόμματος, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», αλλά «η ανάδειξη νέου προέδρου τη Ν.Δ. αποτελεί...
«Ολοκληρώνουν τη βρόμικη δουλειά που ξεκίνησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: Καταρρέει ο μύθος για το «καλό παιδί» των συμμάχων
Τον άμεσο απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου. 
Κουτσούμπας: Καταρρέει ο μύθος για το «καλό παιδί» των συμμάχων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Για αντιλαϊκή εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. μιλά το ΚΚΕ
Tο εκλογικό αποτέλεσμα «καταγράφει μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,...
Για αντιλαϊκή εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. μιλά το ΚΚΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ελίτ
Στο θέμα περί των κομμάτων που προωθούν τα συμφέροντα των ελίτ, τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις πρόσφατες κόντρες ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο...
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ελίτ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας