Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τα «θα» του Κυριάκου μέσω των Financial Times

EUROKINISSI

Τα «θα» του Κυριάκου μέσω των Financial Times

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

«Από πρώην σύμβουλος της McKinsey φαβορί για την πρωθυπουργία της Ελλάδας» είναι το τίτλος των Financial Times για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη συνέντευξή του, δεν παρέλειψε να δώσει υποσχέσεις γα αλλαγές στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της Παιδείας.

Σε μία συνέντευξη-αφιέρωμα όπου γίνεται αναφορά στο παρελθόν της οικογένειάς του στην πολιτική σκηνή, οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης φαντάζει βάσει των δημοσκοπήσεων ως το φαβορί για να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα, λέει τα δικά του «θα» υποσχόμενος αλλαγές στο επιχειρηματικό κλίμα, αύξηση των επενδύσεων και κινητοποίηση των εγχώριων επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να υποσχεθεί πως θα βάλει τέλος στη διαπλοκή δηλώνοντας «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Δεσμεύθηκε, πάντως, απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα για μείωση φόρων αποκατάσταση της ρευστότητας, ενώ τους κάλεσε να «να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της διαπλοκής ανάμεσα «σε ολιγάρχες, πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μέσα ενημέρωσης και ποδοσφαιρικές ομάδες ως εργαλεία για απόκτηση εύνοιας» και πολιτικούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αλλαγές: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές λέει η Ν.Δ.
Στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία σκέπτεται να κρατήσει σαν όπλο την διάλυση της βουλής κατά την προεδρική εκλογή κλήθηκε να απαντήσει η εκπρόσωπος...
Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να αποσυνδεθεί από τις εκλογές λέει η Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μητσοτάκης: Έχουμε... 302 βουλευτές στο Κοινοβούλιο
Με επίκεντρο τις πρόσφατες δηλώσεις και μετακινήσεις βουλευτών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας...
Μητσοτάκης: Έχουμε... 302 βουλευτές στο Κοινοβούλιο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μητσοτάκης: Ασταθής και ευάλωτη η κυβέρνηση, αναγκαίες οι εκλογές
Λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε στο...
Μητσοτάκης: Ασταθής και ευάλωτη η κυβέρνηση, αναγκαίες οι εκλογές