Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αποχωρεί ο Κουβέλης, παραιτήθηκε ο Θεοχαρόπουλος

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Ηλίας Βαμβακούσης

Αποχωρεί ο Κουβέλης, παραιτήθηκε ο Θεοχαρόπουλος

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη της βαριάς ήττας των πρόσφατων εκλογών και δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, διευκρινίζοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι το συνέδριο, που πρότεινε να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου.

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα και κάλεσε σε προσπάθεια «επανεκκίνησης» της ΔΗΜΑΡ με όσους είναι «διαθέσιμοι» να εργαστούν για την οικοδόμηση της νέας φάσης για την Αγίου Κωνσταντίνου.

«Να επιμείνουμε στη συνέχιση της παρουσίας της ΔΗΜΑΡ, η οποία πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις και να συμβάλλει στην προοδευτική αλλαγή με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι παρά «το πολύ κακό αποτέλεσμα και τη μεγάλη απογοήτευση» που προκάλεσε, οι ιδέες της «δεν ηττήθηκαν».

Την παραίτησή του υπέβαλε εξάλλου και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δείχνοντας να προκρίνει την αναστολή λειτουργίας της, καθώς, όπως δήλωσε, «τα πολιτικά κόμματα δεν είναι αυτοσκοπός, πρέπει να εξυπηρετούν ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας, αλλιώς γίνονται αυτοαναφορικά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

«Η ΔΗΜΑΡ δεν έγινε για να είναι χρήσιμη για τη ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της αλλά για να μπορεί να είναι χρήσιμη στην κοινωνία, η οποία την αποδοκίμασε δύο φορές με πολύ σκληρό τρόπο», κατέληξε, εκτιμώντας ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να ασκεί την πολιτική «της ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής κυβερνώσας Αριστεράς» που ασκεί σήμερα, ο ίδιος δεν βλέπει λόγο ύπαρξης για την Αγίου Κωνσταντίνου.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ομόφωνο «ειδύλλιο»
Ετοιμη να συμβάλει στην πολιτική αλλαγή που, όπως εκτίμησε ο Φώτης Κουβέλης, χρειάζεται η χώρα, είναι η ΔΗΜΑΡ. 
Ομόφωνο «ειδύλλιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τον Φώτη Κουβέλη
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει τον διάλογο στον χώρο της Αριστεράς, να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα και να αναδείξει την...
Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τον Φώτη Κουβέλη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Καμία πρόταση, μόνο νύξεις...
Διαψεύδει ως αναληθείς ο Φώτης Κουβέλης τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά ότι τον είχε προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρεώνοντας...
Καμία πρόταση, μόνο νύξεις...