Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στηρίζει Βέμπερ για την προεδρία της Ε.Ε. η Νέα Δημοκρατία

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στηρίζει Βέμπερ για την προεδρία της Ε.Ε. η Νέα Δημοκρατία

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομιλία του στη 12η Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι απειλή για την Ευρώπη είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός.

Όπως είπε, η Ν.Δ. διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη χάραξη των πολιτικών που έχουν ως στόχο ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον και στην προώθηση των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά «να παραμείνουμε σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και πραγματισμό».

Στο πλαίσιο αυτό και επιτιθέμενος και στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην άνοδο των «λαϊκιστών της αριστεράς στην Ελλάδα».

Είπε ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο όλοι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και εξήγησε: «...αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν καταφύγιο και παρηγοριά στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς. Αλλά σήμερα έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι. Γιατί έχουν καταλάβει ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές είναι να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάσουν την κοινωνία».

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ν.Δ. «έχει όμως δυνατές ρίζες και στέρεα ιδεολογικά ιδεώδη και δείχνει τον δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς – Αριστεράς... έχουμε ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η ΝΔ έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Ζητάμε τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού, πάνω σε πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και στέρεα δεδομένα».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ηττηθεί η ακραία ακροδεξιά εκδοχή του λαϊκισμού

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα λεγόμενά του περί λαϊκισμού, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι στις επόμενες εκλογές θα ηττηθεί ξανά ο λαϊκισμός στη χώρα μας. Θα ηττηθεί η πιο ακραία, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά του εκδοχή. Αυτή που ο ίδιος εκπροσωπεί από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε αρχηγός της Ν.Δ.». 

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στη Γερμανία ο Μητσοτάκης για την κλειστή συνεδρίαση του CSU
Βαλίτσες για τη Γερμανία ετοιμάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση των Γερμανών...
Στη Γερμανία ο Μητσοτάκης για την κλειστή συνεδρίαση του CSU
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δεσμεύσεις προς νέους και παροχολογία από τον Κ. Μητσοτάκη
Στο θέμα του υποκατώτατου μισθού των νέων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. που υποσχέθηκε ότι θα τον καταργήσει, ενώ δεσμεύθηκε για μείωση της ανεργίας...
Δεσμεύσεις προς νέους και παροχολογία από τον Κ. Μητσοτάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο Μοσκοβισί επιστρέφει τις... συστάσεις στον Μητσοτάκη
Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα «μαθήματα» που θέλησε χθες να του κάνει, έδωσε σήμερα απ' το Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ...
Ο Μοσκοβισί επιστρέφει τις... συστάσεις στον Μητσοτάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι εκ δεξιών κίνδυνοι της Δεξιάς
Η απειλή της συγκρότησης νέου πολιτικού σχηματισμού δεξιότερα της Ν.Δ, φαίνεται ότι έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το επιτελείο Μητσοτάκη. Τόσο η...
Οι εκ δεξιών κίνδυνοι της Δεξιάς
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ενα συνέδριο πολιτικών θέσεων
​Συνέδριο πολιτικών θέσεων και όχι εκλογής οργάνων είναι αυτό που οργανώνεται από τη Ν.Δ. το σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου. Τους βασικούς του...
Ενα συνέδριο πολιτικών θέσεων