Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η πρώτη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από το ΚΚΕ

Γκολ... υπό βροχή

Η πρώτη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από το ΚΚΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Το ΚΚΕ οργανώνει την πάλη του και εκτός Κοινοβουλίου κατά της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σήμερα (Παρασκευή) στις 19:00 στο Σύνταγμα με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η επιλογή μετωπικής σύγκρουσης του Περισσού με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από το βασικό σύνθημα-κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για μηδενική ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - Ε.Ε. για επέκταση του μνημονίου, άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση απωλειών και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Την εικόνα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τους πολίτες, που διαμορφώθηκε με τα συλλαλητήρια συμπαράστασης, προσπαθεί να αποδομήσει το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο εξαρχής είχε αμφισβητήσει τον «αυθορμητισμό» των επίμαχων συγκεντρώσεων, διατυπώνοντας καίριες ενστάσεις και ουσιαστικά προειδοποιώντας τον λαό να μην τρέφει αυταπάτες ότι κάτι θα αλλάξει.

Η μεγάλη σημασία που αποδίδει το ΚΚΕ για την επιτυχία του συλλαλητηρίου αποτυπώνεται στην έντονη κινητοποίηση που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αντίστοιχα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε χθες, Παρασκευή, στον κ. Κουτσούμπα επιστολή στηρίζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ, ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του κόμματος ευχαρίστησε τον Μίκη.

«Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.

Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και

Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας» αναφέρει στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Προσθέτει ότι «ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

«Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.

Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, καταλήγοντας «απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

«Αγαπητέ Μίκη,

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη χαιρετιστήρια επιστολή σου για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά», αναφέρει στην απάντησή του προς τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ρίχνουν νερό στον μύλο του φασισμού»
Από τον Γοργοπόταμο ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ότι «ρίχνουν νερό στον μύλο του φασισμού» σε αντίθεση με το ΚΚΕ και...
«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ρίχνουν νερό στον μύλο του φασισμού»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: «Μέχρι κεραίας υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις»
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, επιφύλαξε από τη Σπάρτη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του...
Κουτσούμπας: «Μέχρι κεραίας υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τις θέσεις και τις δράσεις του
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας και επεξηγώντας τη βασική διαπίστωση του ΚΚΕ ότι «η κυβέρνηση...
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιώθηκε για τις θέσεις και τις δράσεις του
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός από τον Ιερώνυμο
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κάνοντας λόγο για «πρωτόγονο αντικομμουνισμό και...
ΚΚΕ: Πρωτόγονος αντικομμουνισμός από τον Ιερώνυμο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Δεν θα διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη
Δημήτρης Κουτσούμπας: «Είδατε τι έγινε με τις υποκλοπές που δημοσιεύτηκαν στα WikiLeaks ανάμεσα στους εκπροσώπους, στα κοράκια αυτά του ΔΝΤ, τον...
ΚΚΕ: Δεν θα διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη