• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.8°C / 23.0°C
  1 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.0°C / 21.0°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.0°C / 19.8°C
  2 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 15.3°C
  0 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.6°C / 16.9°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.0°C / 19.4°C
  2 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.1°C / 13.4°C
  1 BF
  82%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 22.2°C
  3 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.8°C
  1 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  3 BF
  84%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  2 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 16.8°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.3°C / 22.3°C
  1 BF
  63%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.8°C / 23.2°C
  0 BF
  75%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.0°C / 17.0°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.1°C / 19.7°C
  2 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  92%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποκαλύπτονται τα ψέματα του κ. αντιπροέδρου

 • A-
 • A+

Από το ένα ψέμα στο άλλο οδηγείται ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με νέα εκτενή ανάρτησή του στο facebook, επιχείρησε χθες να δώσει εξηγήσεις για ποιον λόγο δίδασκε στην «Ελληνική Αγωγή» η κυρία Βασιλεία Στεργιοπούλου, οπαδός της θεωρίας ότι «Αριος είναι ο Ελλην ο Λευκός», και ότι αυτός ο «Αριος» γεννήθηκε προ 13,5 εκατ. ετών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους χθεσινούς ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη, αυτά αποτελούν «ανθρωπολογικές θεωρίες του Αρη Πουλιανού, Ανθρωπολόγου, Ιδρυτού της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος για τις ανακαλύψεις του στην Τρίγλια της Χαλκιδικής», ενώ ο ίδιος δεν τα συμμερίζεται.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε ότι «αυτές οι απόψεις είναι παντελώς αιρετικές για τον χώρο της παλαιοντολογίας», αλλά επέμεινε ότι δεν έχουν σχέση με φυλετικές θεωρίες: «Προσοχή: Η αναφορά σε “Αρίους” δεν γίνεται προφανώς με τη Ναζιστική έννοια, όπως όταν περνάς από το Νομισματικό Μουσείο και βλέπεις στα κάγκελα αγκυλωτούς σταυρούς από την εποχή του Σλήμαν, δεν είναι Ναζιστικά αλλά Μυκηναϊκά Σύμβολα. Η αναφορά δηλαδή δεν έχει τον χαρακτήρα της Φυλετικής Υπεροχής, αλλά της Αυτοχθονίας».

Αυτό με τους αγκυλωτούς σταυρούς στο Ιλίου Μέλαθρον είχαμε να το ακούσουμε από τότε που ο Κασιδιάρης εξηγούσε πώς αποφάσισε να χτυπήσει τη σβάστικα σε τατουάζ στο μπράτσο του. Αλλά ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται τώρα εξαιρετικά ταπεινός: «Εγώ επειδή δεν θέλω να μπλέκω σε επιστημονικές διαμάχες, ακολουθώ την επιστημονικά κυρίαρχη αφροκεντρική θεωρία». Και παρακάτω: «Δεν έχω άλλωστε και τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις για να την κρίνω».

Αλλά, αν δεν έχει τις επιστημονικές γνώσεις, πώς εμφανίζεται ως «διευθυντής» εκπαιδευτικού ιδρύματος, με στόχο μάλιστα να «επανελληνίσει» τους Γραικύλους; Αν δεν καταλαβαίνει ο κ. Γεωργιάδης ότι «ο Αριος, ο Ελλην, ο Λευκός» αναφέρονται σε φυλή και σε φυλετική υπεροχή, πρέπει πράγματι να κλείσει τη σχολή του και να απολύσει πρώτα απ’ όλα τον εαυτό του. Αλλωστε, δεν είναι και πολλοί οι «δάσκαλοι» που συγκεντρώνει στην «Ελληνική Αγωγή». Εκτός από την κυρία Στεργιοπούλου, τον εαυτό του και τον αδελφό του, τον Λεωνίδα, οι εν λόγω διδάσκοντες δεν φτάνουν τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο λόγος απόλυσης

Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν τολμά καν να παραδεχτεί ότι απέλυσε την κυρία Στεργιοπούλου, εξαιτίας της αποκάλυψης των θέσεών της αυτών για τον «Αριο, τον Ελληνα τον Λευκό». Δηλώνει: «Με την κα Στεργιοπούλου διέκοψα τη συνεργασία μας, διότι, μέσω της φασαρίας, αποκαλύφθηκε μία παλαιότερη ανάρτησή της εξαιρετικά αντισημιτική. Επειδή στο θέμα του αντισημιτισμού έχω πάρει ξεκάθαρα δημόσια θέση και τον αποστρέφομαι, αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτή η ανάρτηση την αδικεί πολύ».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται σε ανάρτηση του 2011, όπου η κυρία Στεργιοπούλου έγραφε τα ακόλουθα: «Ουδέποτε υπήρξε Αρία Φυλή, παρά μόνο σαν επινόηση των Σιωνιστών-Εβραίων, των πλέον μισητών εχθρών του Ελληνικού Εθνους».

Αυτή υποτίθεται η ανάρτηση είναι που οδήγησε τον Γεωργιάδη στην απόφασή του: «Η Ελληνική Αγωγή δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, αλλά, μέσω της ελληνοκεντρικότητας που έχουμε, θέλουμε να στείλουμε και ένα καθαρό μήνυμα σε όσους έχουν τις ίδιες με μας ευαισθησίες. Ο αντισημιτισμός, που δυστυχώς υπάρχει στην Ελλάδα και που η παραδοσιακή υποστήριξη της Αριστεράς στους Παλαιστινίους και το μίσος τους για το κράτος του Ισραήλ ενισχύει, πρέπει να καταπολεμηθεί και εγώ θέλω να στείλω ισχυρό μήνυμα εναντίον του».

Αφήνω κατά μέρος τη γελοιότητα να προσπαθεί κάποιος να αντικρούσει την κατηγορία του φιλοναζιστή για κάποιον άλλο και ταυτόχρονα να του αποδίδει τον χαρακτηρισμό του αντισημίτη! Η καημένη η κυρία Στεργιοπούλου ουδέποτε έκρυψε τις απόψεις της. Στα βιβλία της γράφει ακριβώς τα ίδια. Ενδεικτικά στις εισαγωγές των βιβλίων της που εκδόθηκαν το 2013 και το 2015 επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα: «Σε αυτόν τον ιερόν τόπον πριν από 13 εκατομμύρια ισημερίες εμφανίζεται ο πρωτάνθρωπος ο Ευρωμεσογειακός τύπος, ο Ελληνας ο Λευκός, εκπρόσωπος της Αρίας φυλής [όπου άριος=ο λαμπρός, ο διακεκριμένος, ο εξέχων], ο οποίος ουδεμίαν σχέσιν έχει με τον Ασιατικόν και Αφρικανικό προάνθρωπο».

Πώς δεν το είδε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος από την εκπομπή του στις 5.10.2017 πρόβαλλε αυτά ακριβώς τα βιβλία; Αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο. Στις ίδιες Εισαγωγές, η μέχρι προχθές συνεργάτιδά του επαναλάμβανε όλα τα αντισημιτικά στερεότυπα που υποτίθεται ότι πολεμά ο κ. Γεωργιάδης: «Ενας μύθος, μία πλαστή διάδοση που χρόνια τώρα εξυπηρετεί τα γνωστά ιουδαιοσιωνιστικά κέντρα, αφού μόνο μέσω ψευδών διαδόσεων και αναληθειών οι πιστοί υπήκοοι (δούλοι) τούτης της σκοτεινής και αδιαφανούς διάδοσης πίστευαν οι ανόητοι ότι μπορούσαν να επισκιάσουν ή ακόμη και να αμαυρώσουν την εδώ και χιλιάδες ισημερίες παρουσία των Ελλήνων στην δική του ιερή γη».

Κατόπιν εορτής...

Ποιον μπορεί, λοιπόν, να πείσει ο κ. αντιπρόεδρος με τον κατόπιν εορτής πόλεμο στον αντισημιτισμό, τον οποίο επιπλέον περιορίζει στην Αριστερά, λησμονώντας τον Μιχαλολιάκο, τον Πλεύρη και τον εαυτό του;

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και αφορά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματός του. Τώρα ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να αμυνθεί, με το επιχείρημα ότι «δεν γίνεται σε κάθε μου προσωπική προσπάθεια να εμπλέκουν τη Νέα Δημοκρατία» και ότι «η Ελληνική Αγωγή δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία».

Πολύ φοβάμαι ότι στο μυαλό του κ. αντιπροέδρου ισχύει το αντίστροφο: Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στην Ελληνική Αγωγή. Η απόδειξη είναι πολύ απλή. Οταν ξεκίνησαν τα περυσινά «διαδικτυακά μαθήματα» του κ. Γεωργιάδη, εμφανίστηκε στην ομογενειακή οργάνωση AHEPA η σχετική διαφημιστική ανάρτηση ως εξής: «Η εταιρεία Ελληνική Αγωγή στην Αθήνα είναι η έδρα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη. [...] Μηνιαία συνδρομή 60 ευρώ»...

Η έδρα του αντιπροέδρου είναι, όπως αποδεικνύεται, έδρα κάθε αντιεπιστημονικής φαντασιοπληξίας και κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού. Τι περιμένει ο πρόεδρος;

Δεν μένει παρά να αρχίσουν να πουλάνε και νανογιλέκα στην Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αδωνις: «Ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία»
ΒΙΝΤΕΟ: Οι προ δεκαετίας δηλώσεις τού τότε στελέχους του ΛΑΟΣ και νυν αντιπροέδρου της Ν.Δ. για την κυβέρνηση Καραμανλή αποκαλύπτουν ποιος επιβάλλει τη «γραμμή» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι όμηρος της...
Αδωνις: «Ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία»
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Ενας λαγός για τον κ. Μητσοτάκη
Υπάρχουν πολλές αφορμές να ασχοληθεί ο Τύπος με τον κ. Γεωργιάδη. Ο ίδιος άλλωστε είναι ο πρώτος που το επιδιώκει. Ομως η αιτία που ο κ. Γεωργιάδης ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους Μπογδάνους του κόμματός του...
Ενας λαγός για τον κ. Μητσοτάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ξύπνησε η κεντροδεξιά συνείδηση 
Τη στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δώσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του, κορυφαία στελέχη που εκφράζουν την κεντροδεξιά τάση κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μη...
Ξύπνησε η κεντροδεξιά συνείδηση 
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ακούνητος ο Αδωνις
Τα σκέφτηκε, τα ζύγισε ο Κυρ. Μητσοτάκης και έκανε πίσω στο θέμα της κατάργησης των θέσεων των δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα ήθελε, εν όψει συνεδρίου, να προκαλέσει τη δυσφορία του...
Ακούνητος ο Αδωνις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τρίζει η... καρέκλα του Αδωνη
Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι θέσεις των αντιπροέδρων στο προσεχές συνέδριο της Ν.Δ. άφησε η Μαρία Σπυράκη. Στην κίνηση αυτή σκέφτεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, με...
Τρίζει η... καρέκλα του Αδωνη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας