Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΑ.Ε.: Διγλωσσία από ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαφαζάνη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

ΛΑ.Ε.: Διγλωσσία από ΣΥΡΙΖΑ για τη δίωξη Λαφαζάνη

  • A-
  • A+

Διπλά πυρά απ' την Λαϊκή Ενότητα και τον επικεφαλής της κατά της ΓΑΔΑ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε για την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων, η ΛΑ.Ε. σήκωσε το γάντι κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα για διγλωσσία και υποκρισία, τονίζοντας πως για να μη θεωρηθεί κανονικό «δούλεμα» θα πρέπει να σταματήσει «από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ασφάλειας» κάθε μορφής δίωξη σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη με την απόσυρση των κατηγοριών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα:

«Με αρκετή καθυστέρηση σε μια υπόθεση που σέρνεται επί μήνες στην Γενική Ασφάλεια, τα μέσα ενημέρωσης και την Εισαγγελία και έλαβε καταιγιστική μορφή με την κλήση του Παν. Λαφαζάνη από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» σε απολογία, τοποθετήθηκε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον: Οι αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, αποτελούν σαφή ένδειξη πανικού και αδιεξόδου της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και απόρροια του σοκ και του σάλου που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα στις γραμμές του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε στην κυριολεξία να καταγράψει την διαφοροποίησή του μπροστά στην ογκούμενη αναταραχή στο κόμμα και ενδεχομένως ανεπιθύμητες γι’ αυτόν καταστάσεις.

Δεύτερον: Η χλιαρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις στο πλαίσιό του και ένα εξόφθαλμο είδος διγλωσσίας αλλά και υποκρισίας. Και αυτό διότι η δίωξη κατά Λαφαζάνη δεν εκπορεύεται, τάχα, από κάποια «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, αλλά στην κυριολεξία μέσα από την ΓΑΔΑ, η οποία δια του αμαρτωλού Τμήματος, συνέταξε και προώθησε στην Εισαγγελία την δικογραφία και τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη κατόπιν εντολής της ηγεσίας του Υπ. Δημοσίας Τάξης και με την συναίνεση του Μεγάρου Μαξίμου και των κυβερνητικών παράκεντρων.

Επιτέλους και η υποκρισία έχει τα όριά της. Η παλιά θεωρία “άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση“, άλλα λέει το κόμμα και άλλα πράττουν οι υπουργοί του και οι κρατικές υπηρεσίες που διευθύνουν, είναι πολύ παλιά και πολύ φθαρμένη για να την επικαλεστούν κάποιοι και δεν πείθει κανένα.

Τρίτον: Για να μη θεωρηθεί κανονικό «δούλεμα» και άλλη μια ψευδολογία και υποκρισία, η έτσι κι αλλιώς χλιαρή διαφοροποίηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνοδευτεί πάραυτα με το σταμάτημα από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ασφάλειας κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη με την απόσυρση των κατηγοριών, κάτι το οποίο πρέπει να συνοδευτεί και με ένα ειλικρινές «συγγνώμη» για την συκοφάντηση και τις προθέσεις σπίλωσης που εκδηλώθηκαν σε βάρος του Γραμματέα της ΛΑ.Ε και οι οποίες δεν αφορούν το πρόσωπό του αλλά τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την ίδια την δημοκρατία.

Τέταρτον: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μια άλλη λαθροχειρία. Περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, πράγμα που θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη εκλήθησαν να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έχουν επίσης φορτωθεί 15 αγωνιστές στο Ναύπλιο, πρόσφατα 20 στον Βόλο, άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη κλπ.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ανακοινώνει και όπως το ανακοινώνει, μόνο για τον Παν. Λαφαζάνη και όλοι οι άλλοι απολογούμενοι και υπόδικοι να θεωρούνται ανάξιοι όποιας αναφοράς και «αναλώσιμο είδος» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, καλεί σε διαμαρτυρία έξω απ' τη ΓΑΔΑ, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όποτε έχει κληθεί για ανωμοτί κατάθεση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Διεκδικούμε άμεσα να καταργηθεί το αμαρτωλό κι “εμφυλιακού” τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», τονίζει η ΛΑ.Ε.

Επίσης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των προγραμματισμένων για αύριο πλειστηριασμών στις 13:30, στην Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, 

«Αυτήν την εβδομάδα γίνονται πάνω από 500 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και πρώτες κατοικίες», σημειώνεται στο κάλεσμα.
 

«Ονειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών»

Για «ντροπή και υποκρισία» εγκαλεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην κλήση που δέχθηκε, αναφορικά με τη διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε. στους πλειστηριασμούς.

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να κρυφτεί πίσω από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας», σημειώνει ο Π. Λαφαζάνης.

Εξάλλου, «αποτελεί όνειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί τόσο ξεδιάντροπα ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών ενάντια σε φτωχούς πολίτες για να πεταχτούν στο δρόμο και να απωλέσουν τα σπίτια και τα μικρά περιουσιακά στους στοιχεία.

Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό. Γρήγορα στο σκαμνί θα καθίσουν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταστροφή και την διάλυση της χώρας και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα στην κοινωνία», υποστηρίζει κλείνοντας ο Π. Λαφαζάνης.

Απαράδεκτη η κλήση του Π. Λαφαζάνη

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την κλήση του Π. Λαφαζάνη για την παροχή εξηγήσεων και με την υποψία τέλεσης αξιόποινων πράξεων. «Τέτοιου είδους πρακτικές έχουν στόχο τον εκφοβισμό του λαού και εκθέτουν την κυβέρνηση για το κλίμα καταστολής που έχει καλλιεργήσει, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών και η οποία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ενέργειες των δικαστικών λειτουργών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Αντιδημοκρατική πρόκληση με σαφή κυβερνητική ευθύνη»

Την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη καταγγέλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάνοντας λόγο για «προκλητική αντιδημοκρατική ενέργεια».

«Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρόκληση με σαφή κυβερνητική ευθύνη που στοχοποιεί την πολιτική δράση, τη στήριξη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, την λαϊκή αλληλεγγύη. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην αλυσίδα των τρομοκρατικών διώξεων με στόχο την επιβολή του φόβου και την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της και καταλήγει:

«Δεν θα περάσουν οι κυβερνητικές εκφοβιστικές μεθοδεύσεις.

Να απαλλαγεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από κάθε κατηγορία».

  

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Νέα κλήση σε απολογία για τον Λαφαζάνη
Νέα κλήση σε απολογία για ενδεχόμενη δίωξη από την Εισαγγελία για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της παρακώλυσης συναγωνισμού έλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τις κινητοποιήσεις κατά των...
Νέα κλήση σε απολογία για τον Λαφαζάνη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σε νέα δίκη ο Π. Λαφαζάνης για τις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών 
Αύριο το πρωί ο Π. Λαφαζάνης και άλλοι αγωνιστές δικάζονται για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.
Σε νέα δίκη ο Π. Λαφαζάνης για τις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών 
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Αναστείλαμε έξι πλειστηριασμούς
Την πραγματοποίηση έξι πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών που ήταν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη, ανέστειλε η Λαϊκή Ενότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση. 
ΛΑ.Ε.: Αναστείλαμε έξι πλειστηριασμούς
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Νόθευση εκλογών και πολιτική ατιμία σε βάρος του καταγγέλλει ο Λαφαζάνης
Να μπουν στο αρχείο άμεσα οι δικογραφίες σε βάρος του, διαφορετικά να πάει άμεσα σε δίκη ζητάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τις διώξεις στο πρόσωπό του σχετικά με τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.
Νόθευση εκλογών και πολιτική ατιμία σε βάρος του καταγγέλλει ο Λαφαζάνης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Μόνο οι ραγιάδες υποδέχονται με τιμές τους δυνάστες τους»
Τους λόγους για τους οποίους είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζει ο Π. Λαφαζάνης, που καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Όπως υποστηρίζει, κυβέρνηση και αντιπολίτευση...
«Μόνο οι ραγιάδες υποδέχονται με τιμές τους δυνάστες τους»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας