Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμμένει η Ν.Δ. στα περί μη καθαρής εξόδου

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εμμένει η Ν.Δ. στα περί μη καθαρής εξόδου

  • A-
  • A+

Για «αυξημένη και αυστηρή εποπτεία» κάνει λόγο η Πειραιώς στην πρώτη της αντίδραση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και υπογραμμίζει ότι «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οι δεσμεύσεις της χώρας παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ν.Δ.: 

«Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την Κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα. 

»Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία. 

»Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η “καθαρή έξοδος” από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη. 

»Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ. 

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταλήγει λέγοντας ότι «οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες». 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προσκολλημένη στο 2014 η Ν.Δ.
«Η χθεσινή συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από το 2014» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, όπου ασκεί σκληρή κριτική...
Προσκολλημένη στο 2014 η Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ενημέρωση ζητά η αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου
Με σκεπτικισμό και σχόλια κατά της κυβέρνησης αντιμετώπισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δηλώσεις τού επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν...
Ενημέρωση ζητά η αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου