Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα ιστορία με μπόλικη «γαλάζια» φαντασία
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Νέα ιστορία με μπόλικη «γαλάζια» φαντασία

  • A-
  • A+

Ενα νέο σεναριακό αφήγημα, με αφορμή το βιβλίο Βαρουφάκη, επιχειρεί να στήσει η Ν.Δ., υιοθετώντας πλήρως τα γραφόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και την ευρωζώνη.

Το σενάριο διαθέτει δόσεις ισχυρής φαντασίας, συνδέεται δε με τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο και μια αποστροφή του για την ετοιμότητα του στρατού το 2015. Και φαίνεται ότι βάσει αυτού η Ν.Δ. ζητεί τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Επιπλέον, με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα στον «Guardian» και την απάντηση Βαρουφάκη, τους καλεί να ζητήσουν από κοινού συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τους χειρισμούς τους την εποχή που ο δεύτερος ήταν «τσάρος της Οικονομίας».

Παράλληλα, επιχειρεί να παίξει τον ρόλο της υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν σε αυτή τη θέση, επικροτεί πλήρως την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ζητώντας βεβαίως προσεκτικές περαιτέρω κινήσεις.

Ο νόμος Παππά

Ενα ακόμη καινούργιο στοιχείο χθες ήταν η προαναγγελία κατάργησης του υπό κατάθεση νόμου Παππά για την κατανομή της διαφήμισης στα ΜΜΕ, εφόσον βεβαίως ψηφιστεί και η Ν.Δ. έρθει μετά τις εκλογές στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ολα αυτά αποτέλεσαν τα αντικείμενα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Β. Κικίλια, ενώ το γραφείο Τύπου ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην αγγλική εφημερίδα και την απαντητική επιστολή Βαρουφάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. θέλησε να συνδέσει το νέο αφήγημα με δήλωση Καμμένου το 2015, τη μέρα που ο Αλ. Τσίπρας είχε επισκεφτεί το υπουργείο Αμυνας.

Ερμήνευσε την αποστροφή του κυβερνητικού εταίρου τότε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό» ως πρόθεση να χρησιμοποιούσαν τον στρατό για να πατάξουν ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερση.

Η εξέγερση θα είχε υπάρξει αν επιχειρούσαν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και την ευρωζώνη.

Το σχέδιο

Συμπερασματικά, λοιπόν, «οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη, κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, σε συνδυασμό με τη δήλωση του κ. Καμμένου, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της αποσταθεροποίησης της χώρας. Υπήρχε σχέδιο αλλαγής νομίσματος, εξόδου από την ευρωζώνη, απομόνωσης της χώρας, ραγδαίας φτωχοποίησης των Ελλήνων. Το σχέδιο ήταν εν γνώσει όλων αυτών, που μετέχουν στον πυρήνα της κυβέρνησης, που αλληλο-εκβιάζονται και παίζουν οδυνηρά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία».

Αρα, μια εξεταστική επιτροπή θα συσταθεί ούτως ή άλλως και αυτό «είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη», πάντα κατά τον κ. Κικίλια, διότι «οι Ελληνες δικαιούνται και θα μάθουν ποιοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι των επικίνδυνων σχεδίων που οδήγησαν σε κλειστές τράπεζες, δύο αχρείαστα Μνημόνια, 100 δισ. ζημιά στην ελληνική κοινωνία και ενεχυρίαση του μέλλοντος της χώρας για πολλά χρόνια».

Κατόπιν αυτών και παρότι προσυπογράφουν την παρότρυνση του τέως “τσάρου της Οικονομίας” να ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα, φρονούν πως αφενός και ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και αφετέρου ότι «Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν αθωώνουν κανέναν. Ευθύνονται όλοι, από κοινού και εις ολόκληρον».

Αλλωστε και η έξοδος στις αγορές, αν και θετική, δεν είναι παρά η επάνοδος της χώρας στο... ισόγειο. Διότι, κατά την περίοδο Σαμαρά η χώρα είχε βρεθεί στον πρώτο όροφο, επί Τσίπρα - Καμμένου κατέβηκε στο υπόγειο και τώρα είναι κάπου στη μέση. Και πάντως, σε κάθε περίπτωση, «η επάνοδος στις αγορές πρέπει να αποτελέσει βήμα μιας δομημένης στρατηγικής, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μία ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στήριξη στον Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παράσχει κάθε στήριξη στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την απεμπλοκή της κυβέρνησης...
Στήριξη στον Τσίπρα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συνεχίζει την κριτική σε δύο μέτωπα το Κίνημα Αλλαγής
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε το καλοκαίρι του...
Συνεχίζει την κριτική σε δύο μέτωπα το Κίνημα Αλλαγής
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αντιπαράθεση επί πλεονασμάτων μετά τη ΔΕΘ
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όμως η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να... αγνοεί τις θέσεις του Ευκλείδη...
Αντιπαράθεση επί πλεονασμάτων μετά τη ΔΕΘ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Mαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφολογία της Ν.Δ.
Νέα εποχή, άλλες προτεραιότητες, διαφορετικές και προσεγμένες διατυπώσεις με ευρύτερες κοινωνικές στοχεύσεις. Είναι ο νέος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποκρυσταλλώθηκε στο σύνολο των απαντήσεων του προέδρου του...
Mαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφολογία της Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα
Βαριές κατηγορίες κατά του τέως πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Στέλιος Πέτσας ύστερα από τη διήμερη παρουσία του πρώτου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το νήμα των επιθέσεων πήραν στη συνέχεια το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ.
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του Τσίπρα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Χτυπήματα στην κυβέρνηση
Από τη ΔΕΘ θα ξεκινήσει την αποδόμηση της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η πολιτική της Ν.Δ. βρίσκεται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της οικονομικής ελίτ ● Τι περιλαμβάνουν οι 6 άξονες του...
Χτυπήματα στην κυβέρνηση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας