• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 7.8°C / 11.8°C
  2 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 2.5°C / 6.9°C
  5 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 9.4°C
  0 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 4.4°C
  2 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 2.3°C / 5.9°C
  1 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 2.3°C
  2 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 12.8°C
  3 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.6°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 13.4°C
  3 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  3 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 10.5°C
  2 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.0°C
  1 BF
  89%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 4.5°C / 8.4°C
  0 BF
  93%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.0°C / 11.5°C
  1 BF
  84%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  1 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.1°C / 6.7°C
  1 BF
  91%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 1.1°C / 1.1°C
  2 BF
  86%

«Πρόκειται περί μιας αστικής διαφοράς με εθελόντρια του γραφείου μου, η οποία κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αμφισβητεί την... καταδίκη του ο εργοδότης Ν. Μηταράκης

 • A-
 • A+

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη, και του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για την καταδικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθήνας σχετικά με υπόθεση σοβαρών παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά του πρώην υπουργού.

«Η υπόθεση της καταδίκης του αναπληρωτή τομεάρχη Εργασίας και βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο διάστημα 2011-2015 δείχνει έμπρακτα πώς εννοεί τα εργασιακά δικαιώματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως “ιδεοληψίες”, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον κ. Μηταράκη να δώσει εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Ν. Μηταράκη για να ακούσει τις απόψεις του για το θέμα.

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης επιμένει -παρά τη δικαστική απόφαση- λέγοντας: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει καμία εννοούμενη “καταδίκη” μου, καθώς πρόκειται περί μιας αστικής διαφοράς με εθελόντρια του γραφείου μου, η οποία κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως. Ηδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει τελεσίδικα κρίνει από 11.11.2015 ότι “δεν δύναται να διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας”.

»Η δε πρωτόδικη απόφαση έκανε μόνο εν μέρει δεκτή την αγωγή της ενάγουσας και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα καταπέσει στο Εφετείο καθώς, κατά κοινή παραδοχή, είναι ατεκμηρίωτη και νομικά εσφαλμένη. Είμαι βέβαιος για τα πολιτικά κίνητρα των συμμετεχόντων στην υπόθεση, λόγω της ταχείας και συστηματικής διαρροής της υπόθεσης στον Τύπο.

»Παρότι πιεστικά μου ζητήθηκε να συμβιβαστώ και πριν αλλά και μετά τη δίκη, δεν το δέχθηκα. Εχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό».

Διαψεύδεται

Ωστόσο η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού. Το δικαστήριο έκρινε πράγματι πως η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ν. Μηταράκη ότι ήταν εθελόντρια.

Η ίδια εργάστηκε κατά τις προεκλογικές περιόδους καθ’ υπέρβαση του ωραρίου, τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και μάλιστα επί δώδεκα ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρωθεί για τις υπερβάσεις αυτές. Απολύθηκε προφορικά τον Οκτώβριο του 2015 χωρίς να της δοθεί αποζημίωση. Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί η αναφορά του Ν. Μηταράκη στην απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο σχετικό πόρισμα, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η επιθεωρήτρια αναφέρει ξεκάθαρα πως «αρμόδια να αποφανθούν για την υπόθεση είναι μόνο τα πολιτικά δικαστήρια» και ως εκ τούτου αδυνατεί να «διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας». Εξάλλου επιβαρυντική είναι και η κατάθεση πρώην στενού συνεργάτη του Ν. Μηταράκη στο πολιτικό του γραφείο.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί, όπως όλα δείχνουν σε δεύτερο βαθμό, όπου δεν είναι απίθανο -αν δεν δικαιωθεί ο πρώην υπουργός- να επιδικαστεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό στον εργοδότη Νότη Μηταράκη, καθώς η ενάγουσα αξιώνει μεγαλύτερο ποσό από μισθούς υπερημερίας λόγω της άκυρης απόλυσής της.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εξηγήσεις για την καταδίκη καλείται να δώσει ο Μηταράκης
Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Νότη Μηταράκη, σχετικά με παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο διάστημα 2011-2015, προκαλεί αντιδράσεις εντός και εκτός του κόμματος της...
Εξηγήσεις για την καταδίκη καλείται να δώσει ο Μηταράκης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ταυτίστηκε επιλεκτικά με τις καταγγελίες Αγγελή
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υιοθετεί μεν τα λεγόμενα του αντεισαγγελέα αλλά επιμένει να μιλά για «πολιτική σκευωρία», την ώρα που εκείνος αναγνωρίζει ότι πρόκειται για υπαρκτό και μεγάλο σκάνδαλο και κινούμενος στην...
Ταυτίστηκε επιλεκτικά με τις καταγγελίες Αγγελή
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αγωνιώδης προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα
Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του για επταήμερη εργασία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία επανέρχεται με...
Αγωνιώδης προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εργάσιμη εβδομάδα επτά ημερών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και το 7ήμερο στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Πειραιώς. Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.», μάλιστα, παραδέχτηκε πως η προσχώρησή του στην ακροδεξιά ατζέντα...
Εργάσιμη εβδομάδα επτά ημερών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας ο Πολάκης
Ερμηνεύοντας αυθαίρετα τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης», η Νέα Δημοκρατία μιλά για «ένα αδίστακτο καθεστώς» που...
Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας ο Πολάκης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Απλά... πιστέψτε με!
Στην τρίτη κατά σειρά και συγκριτικά άτονη ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επανέλαβε τους άξονες της δικής του κυβερνητικής πολιτικής, την οποία φιλοδοξεί να επαναλάβει εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ του 2019...
Απλά... πιστέψτε με!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας