Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε»

«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε»

  • A-
  • A+

Από την εταιρεία «ΑΙΑ RELATE» λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

18 Μαΐου 2016

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΗΣ 320 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Διαψεύδουμε για ακόμα μία φορά, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τις αναφορές που ξαναβγήκαν στη δημοσιότητα για δήθεν αμοιβή 320 χιλιάδων ευρώ στην αία relate από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την προώθηση του εράνου.

Εν τω μεταξύ, για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τη συνεργασία της αία relate με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τον έρανο ξεκαθαρίζουμε τα εξής: Τα ποσά που αναφέρονται ψευδώς ως αμοιβή τής αία relate αφορούν σε κόστος αγοράς διαφημιστικού χώρου και χρόνου που αυτονοήτως είναι κόστη τρίτων και όχι της αία relate, καθώς και κόστη παραγωγής. Επίσης περιλαμβάνουν ΦΠΑ και αγγελιόσημο που έχουν δεόντως αποδοθεί κατά τον νόμο. H παρουσίαση του κόστους των MME και λοιπών τρίτων ως αμοιβή της αία relate προφανώς εξυπηρετεί άλλες ανάγκες που ουδεμία σχέση έχουν με την απόλυτα διαφανή δραστηριότητά μας.

Τα αναλυτικά στοιχεία και παραστατικά βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου ενδιαφερόμενου.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη συνεργασία της αία relate με τον ΕΕΣ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όντως συνεργαστήκαμε με τον ΕΕΣ από το 2006-2011. Σε αυτή τη συνεργασία, η αία relate ουδεμία συμμετοχή ή σχέση είχε με τις εσωτερικές διεργασίες, τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ή τις υποχρεώσεις του ΕΕΣ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον ΕΕΣ, η πολυμελής ομάδα της εταιρείας μας επέδειξε επαγγελματισμό, διαφάνεια, συνεπή και αποδεδειγμένη λογοδοσία. Με πληθώρα δράσεων, πρωτοβουλιών και εργασιών που υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, με επιτυχία και ουσιαστικό αντίκτυπο στην προβολή του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Δράσεων προσεκτικά σχεδιασμένων και άψογα εκτελεσμένων στη βάση τεράστιου αριθμού ανθρωποωρών από τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή της αναδημοσίευσης παλαιότερων εικασιών για τη συνεργασία μας με τον ΕΕΣ -και μάλιστα σε σχέση με ειδήσεις άσχετες με τη λειτουργία της εταιρείας μας- γίνεται αποκλειστικά και μόνο για πολιτική εκμετάλλευση της “ευπώλητης επωνυμίας” και συνδέεται απόλυτα με την παρούσα πολιτική συγκυρία.

Ομως, καμιά “ευπώλητη επωνυμία” δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να αμαυρώνεται άκριτα μια επιτυχημένη εταιρεία σαν την αία relate, που διακρίνεται εδώ και 12 χρόνια για την αποτελεσματικότητα και τη συνέπειά της. Μια εταιρεία που απασχολεί 25 και πλέον ανθρώπους στην ελληνική αγορά της επικοινωνίας, με πελάτες μεγάλους ελληνικούς και πολυεθνικούς ομίλους.

Νιώθουμε περήφανοι για τη δουλειά μας. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και προχωρούμε επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματος που μας δίνει ο Νόμος.

Παρακαλούμε πολύ για τη δημοσίευση της παρούσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ αία relate

ΥΓ.: Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας αναφέρουμε ότι η σύμβασή μας δεν τηρήθηκε από πλευράς ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να έχουμε νομίμως προχωρήσει σε αξίωση του δεδουλευμένου και ακόμα εκκρεμούντος ποσού των 50.000 ευρώ».

Η απάντηση του συντάκτη

Η ανακοίνωση της εταιρείας «ΑΙΑ RELATE» είναι καλοδεχούμενη, ωστόσο δεν απαντά σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πολυετή συνεργασία που είχε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επιλέγει, δε, ελπίζουμε λόγω «βιασύνης», να απαντήσει σε «στοιχεία», τα οποία η «Εφ.Συν.» ουδέποτε δημοσίευσε. Επαναλαμβάνουμε το ρεπορτάζ: «Στη σελίδα 20 του σχετικού πορίσματος (σ.σ. των επιθεωρητών Υγείας) αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη προβολή (σ.σ. του εράνου του ΕΕΣ) ανήλθε σε 235.467,69 ευρώ». Πουθενά δεν υπήρξε από την εφημερίδα μας αναφορά σε αμοιβή 320.000 ευρώ.

Βασικό στοιχείο, όμως, που παραλείπεται στην απάντηση της «ΑΙΑ RELATE» είναι το ύψος της καθαρής αμοιβής που έλαβε η εταιρεία ως μεσάζων από τον ΕΕΣ για την προβολή του συγκεκριμένου εράνου, καθώς αναφέρεται αορίστως ότι στο συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνεται το αντίτιμο για προβολή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, το ύψος του αγγελιοσήμου και του ΦΠΑ. Το ερώτημα γίνεται πιο έντονο, καθώς οι επιθεωρητές Υγείας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι εξαιρετικά υψηλή, προτείνοντας -μεταξύ άλλων- να μην καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Επιπρόσθετα η «ΑΙΑ RELATE» υποστηρίζει ότι εκκρεμεί η αποπληρωμή ποσού 50.000 από τον ΕΕΣ. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το ρεπορτάζ μας, που ανέφερε ότι συνολικά για πέντε έτη συμφώνησε να λάβει 436.800 ευρώ, δεν διαψεύδεται.

Καταληκτικά, σχετικά με τα περί «πολιτικής εκμετάλλευσης», οι συντάκτες της ανακοίνωσης μάλλον δεν διάβασαν προσεκτικά το σχετικό ρεπορτάζ μας. Η «Εφ.Συν.» έχει ξεκάθαρη θέση γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες συγγενικών προσώπων ισχυρών πολιτικών της χώρας. Η θέση αυτή συνοψίστηκε και αυτή τη φορά με την επισήμανση ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις «το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να πάψει κάθε είδους “σπερμολογία” για σχέσεις μεταξύ υποδίκων και συγγενών πολιτικών προσώπων που δημιουργούν αναξιοπιστία στο πολιτικό σύστημα. Κάτι το οποίο έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν να γίνεται κατ’ εξακολούθηση από διάφορα κέντρα, με σαφώς προπαγανδιστικούς σκοπούς.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ο άνθρωπος που «πούλησε» τον κόσμο
Ο Bastian Obermayer είναι ερευνητής – δημοσιογράφος, που εργάζεται στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», ενώ έχει βραβευτεί με βραβείο «Pulitzer» για την έρευνά του στις υποθέσεις των «Panama» και...
Ο άνθρωπος που «πούλησε» τον κόσμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτικοί σε αεροπλάνα και κότερα επιχειρηματιών
Η σημειολογία του ταξιδιού του Νίκου Παππά και εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων με ιδιωτικό αεροπλάνο επιχειρηματία στη Βενεζουέλα φέρνει στον νου ουκ ολίγες παλαιότερες αντίστοιχες υποθέσεις, η αποκάλυψη των...
Πολιτικοί σε αεροπλάνα και κότερα επιχειρηματιών
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετωπική για διαφθορά-διαπλοκή
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να περάσουν στα «ψιλά» όσα ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή για το «τρίγωνο» τραπεζικού, πολιτικού και μιντιακού συστήματος. «Ολα στο φως» δήλωσε στο χθεσινό...
Μετωπική για διαφθορά-διαπλοκή
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Διαρροές
Είναι μία από τις μεγαλύτερες διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων σχετιζομένων με offshore εταιρείες στην ιστορία. Εχουν το τίτλο Panama Papers και για το έργο αποκάλυψής τους έχουν συνεργαστεί πάνω από 378...
Διαρροές
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ
Η κατάσταση αμοιβαίων «εξυπηρετήσεων», εκβιασμών, χτυπημάτων κάτω από τη μέση και οικονομικής εξάρτησης με κεντρικό τον ρόλο των τραπεζών ανάμεσα στις επιχειρήσεις MME και στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ...
Τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΜΜΕτωπική με τη διαπλοκή
Η σύγκρουση κυβέρνησης ΜΜΕ αναμένεται να είναι σφοδρή, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση προτίθεται να απαιτήσει από τις διοικήσεις των ομίλων όσους πόρους παρατύπως χρωστούν στο Δημόσιο, αλλά και να...
ΜΜΕτωπική με τη διαπλοκή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας