Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έρευνα της ProRata δείχνει ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. σε απόσταση αναπνοής

«Πρέπει γρήγορα να βρούμε εναλλακτική λύση»

Έρευνα της ProRata δείχνει ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. σε απόσταση αναπνοής

  • A-
  • A+

Η απαισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τη δική τους οικονομική κατάσταση, κυριαρχεί στις εκτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ψηφοφόρων στην πανελλαδική έρευνα της ProRata, που διενεργήθηκε το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου για την «Εφ.Συν.».

Σχεδόν ισοδύναμη παρουσιάζεται η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα στο ζήτημα των συμμαχικών κυβερνήσεων.

Η απόλυτη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20%, Ν.Δ. 19%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΛΑ.Ε. 2,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2%, ΑΛΛΟ 3,5%, ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 5,5%, ΑΠΟΧΗ 18,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται πολύ ψηλά, καθώς φτάνει στο 31%.

Ολόκληρη η έρευνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2015.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποσυσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Ιδιαίτερα χαμηλά κινούνται τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγους μήνες μετά τις εκλογές. Ελαφρύ προβάδισμα...
Αποσυσπείρωση για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Αναξιοπιστία και λιτότητα
Εχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης και οι ρητορείες της για δήθεν έξοδο από την κρίση δεν βρίσκουν πλέον...
Αναξιοπιστία και λιτότητα