Το «όλον» της Ν.Δ. βρέθηκε χθες στην Κηφισιά για την κηδεία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.ά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον με μια υποδόρια αιχμή στο σήμερα είχε μια αποστροφή του Κώστα Καραμανλή στον επικήδειο που εκφώνησε για τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, καθώς αναφέρθηκε στο «δόγμα Μολυβιάτη» για την εξωτερική πολιτική. «Αποστρεφόταν τις περιττές και ανούσιες μεγαλοστομίες, την υπερβάλλουσα διάθεση συνδιαλλαγής σε καίριας εθνικής σημασίας θέματα, την προθυμία αποδοχής υποδείξεων εκ μέρους τρίτων ισχυρών συμμάχων ή άλλων. Το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Αυτό ήταν και είναι το “δόγμα Μολυβιάτη”. Αυτό ήταν το μέλημα και η αγωνία του μέχρι την τελευταία ώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός. Επιπλέον επισήμανε ότι «οι καλύτερες διδαχές του δεν γίνονταν διά λόγων, παραινέσεων ή επισημάνσεων. Αλλά με τον αποτελεσματικότερο τρόπο διδασκαλίας που υπάρχει: διά του παραδείγματος. Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη. Πίστευε βαθιά ότι αυτή είναι η μόνη πυξίδα που πρέπει να καθοδηγεί όσους υπηρετούν τα κοινά».
Επικήδειο εκφώνησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε για τον Πέτρο Μολυβιάτη πως «σε στιγμές κρίσιμες για το έθνος, όταν άλλοι θόλωναν από τον θόρυβο της συγκυρίας, εκείνος μιλούσε με τη γλώσσα της λογικής και της εμπειρίας», προσθέτοντας και ότι «δεν μπήκε σε μικρότητες. Και γι’ αυτό κέρδισε τον καθολικό σεβασμό».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας