• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.1°C / 20.6°C
  1 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 18.3°C
  1 BF
  94%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.1°C / 16.0°C
  0 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.3°C / 10.0°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.6°C / 17.6°C
  2 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.2°C / 17.8°C
  2 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  1 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 7.8°C / 19.0°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 19.0°C
  1 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  2 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  2 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.0°C / 16.7°C
  1 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.6°C / 17.8°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.0°C / 22.2°C
  3 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.9°C / 15.6°C
  2 BF
  94%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 16.0°C
  1 BF
  94%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.2°C / 17.8°C
  0 BF
  87%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  1 BF
  87%
Οι offshore και η Χρυσή Αυγή

Ο Δημήτριος Βλαχόπουλος, ομιλητής σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Οι υπηρεσίες του στην οργάνωση κοστολογούνται σε 8.364 ευρώ τον μήνα

Οι offshore και η Χρυσή Αυγή

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, οι έδρες των δύο offshore ήταν ανύπαρκτες, ενώ εμφανίζεται ο κ. Βλαχόπουλος να δηλώνει ότι και οι δύο εταιρείες είναι «συμφερόντων του», με παρένθετο πρόσωπο τη σύζυγό του.

Με εξώδικο που απευθύνουν σε πολλά μέσα ενημέρωσης (και ανάμεσά τους την «Εφ.Συν.») δύο ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να δώσουν εξηγήσεις για τις offshore εταιρείες που βρέθηκαν στην κατοχή τους και να διαψεύσουν ότι αυτές οι εταιρείες έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ναζιστική οργάνωση.

Το εξώδικο, που υπογράφουν ο Δημήτριος Βλαχόπουλος, οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής, και η σύζυγός του Αγγελική Μαίη Γεννατά, λογίστρια της Χρυσής Αυγής, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«I. Η ίδρυση (σύσταση) της ελληνικής εταιρείας Εξέλιξη ΕΠΕ, η οποία άσκησε απόλυτα νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, εχώρησε εν έτει 2004 από φυσικά πρόσωπα (από ασφαλιστικό σύμβουλο και από την τέως σύζυγο του 1ου από εμάς) ελληνικής υπηκοότητας, τα μερίδια του ενός από τα οποία για οικογενειακούς λόγους του 1ου από εμάς απέκτησε η κυπριακή εταιρεία Palmsun Holdings Ltd εν έτει 2007. Η ίδρυση (σύσταση) της κυπριακής εταιρείας Palmsun Holdings Ltd εχώρησε εν έτει 2007, με εμφανή και όχι κρυπτόμενη διευθύντρια-εκπρόσωπο τη 2η από εμάς. Η ελληνική εταιρεία Εξέλιξη ΕΠΕ τέθηκε σε εκκαθάριση την 31.12.2009 και έχει ήδη λυθεί. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Εξέλιξη ΕΠΕ ή την Palmsun Holdings Ltd διαψεύδεται χρονικά και ποιοτικά.

II. Η ίδρυση (σύσταση) της ελληνικής εταιρείας Κίνηση Sub-Agent ΕΠΕ, η οποία άσκησε απόλυτα νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, εχώρησε εν έτει 2007 από την κυπριακή εταιρεία Stormia Investments Ltd και από φυσικό πρόσωπο (ασφαλιστική σύμβουλο) ελληνικής υπηκοότητας. Η ίδρυση (σύσταση) της κυπριακής εταιρείας Stormia Investments Ltd εχώρησε εν έτει 2006, με εμφανή και όχι κρυπτόμενη διευθύντρια-εκπρόσωπο τη 2η από εμάς. Η Κίνηση Sub-Agent ΕΠΕ τέθηκε σε εκκαθάριση την 31.12.2009 και έχει ήδη λυθεί, όπως προκύπτει από έναν απλούστατο έλεγχο των μεταβολών της στο ηλεκτρονικό και δημόσιο αρχείο του Ελληνικού Εθνικού Τυπογραφείου, προσιτό σε όλους. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Κίνηση Sub-Agent ΕΠΕ ή τη Stormia Investments Ltd διαψεύδεται χρονικά και ποιοτικά.

III. Ουδεμία από τις συμμετοχικές (και μόνον) κυπριακές εταιρείες Palmsun Holdings Ltd και Stormia Investments Ltd είχε οποιαδήποτε τραπεζική ή εμπορική συναλλαγή πέραν της συμμετοχής τους στο εταιρικό κεφάλαιο των ελληνικών εταιρειών.

IV. Ουδεμία από τις ελληνικές εταιρείες Εξέλιξη ΕΠΕ και Κίνηση Sub-Agent ΕΠΕ είχε οποιαδήποτε (άμεση ή έμμεση) συναλλαγή με τη Χρυσή Αυγή, ούτε εκ των πραγμάτων μπορούσε να έχει».

Το σχόλιό μας:

Ολα όσα ανέφερε το άρθρο της «Εφ.Συν.» σχετικά με το πρόσωπο του κ. Βλαχόπουλου έχουν αποκλειστική πηγή τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ. Οι κυπριακές offshore εταιρείες Stormia Investments Ltd και Palmsun Holdings Ltd εμφανίζονται ακόμα λειτουργούσες, σύμφωνα με την από 7.7.2014 έκθεση του ΣΔΟΕ: «Η εταιρεία Stormia Investments Ltd συστάθηκε στις 29.12.2006, διευθύντρια σε αυτή από 25.06.2007 μέχρι σήμερα είναι η κ. Γεννατά Αγγελική» και «η εταιρεία Palmsun Holdings Ltd συστάθηκε στις 24.03.2007, διευθύντρια δε αυτής από 25.06.2007 μέχρι σήμερα είναι η κ. Γεννατά Αγγελική».

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του ΣΔΟΕ, το οποίο επικαλείται τις κυπριακές Αρχές, «και οι δύο ως άνω εταιρείες δεν έχουν συμμορφωθεί με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όταν δε επανειλημμένα -όπως μας γνωρίζουν- μια εταιρεία δεν υποβάλλει τις Ετήσιες Εκθέσεις της έγκαιρα στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών, τότε αυτός προχωρεί με διαγραφή της εταιρείας από το μητρώο».

Οι κυπριακές Αρχές

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ της 21.1.2014, οι έδρες των δύο offshore ήταν ανύπαρκτες: «Stormia Investments Ltd […] εταιρεία με φερόμενη εγκατάσταση και στη χώρα μας, πλην όμως ανύπαρκτη σε αυτή κατά τον έλεγχο […]. Palmsun Holdings Ltd, εταιρεία με φερόμενη εγκατάσταση και στη χώρα μας, πλην όμως ανύπαρκτη σε αυτή κατά τον έλεγχο».

Στην ίδια έκθεση εμφανίζεται ο κ. Βλαχόπουλος να δηλώνει ότι και οι δύο εταιρείες είναι «συμφερόντων του», κατά συνέπεια είναι ιδιοκτήτης των offshore με παρένθετο πρόσωπο τη σύζυγό του.

Οσο για την κατανοητή προσπάθεια αποσυσχέτισης των offshore από τη Χρυσή Αυγή, αφήνει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο κ. Βλαχόπουλος δεν είναι μόνο οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής. Είναι γενικός διευθυντής του κόμματος, εκδότης της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής «Εμπρός», ιδιοκτήτης του κομματικού καταστήματος και υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης το 2012 στην Κόρινθο. Η Γεννατά ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Κασιδιάρη στην Αθήνα.

Ως γνωστόν, έχει απαγορευτεί η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες (ν. 3849/2010, άρθρο 8). Στη σχετική αιτιολογική έκθεση αναφέρεται: «Η συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες έχει αναδειχθεί σε νομικό εργαλείο εξυπηρέτησης πολλαπλών αθέμιτων σκοπιμοτήτων, μεταξύ των οποίων προέχουν η απόκρυψη του παρανόμως ή αδιαφανώς κτηθέντος περιουσιακού οφέλους, η αποφυγή καταβολής φόρων για νομίμως κτηθέντα εισοδήματα αλλά και η νομιμοποίηση προσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οσο για τη σημασία που αποδίδει η οργάνωση στις υπηρεσίες αυτές του κ. Βλαχόπουλου, αρκεί να αναφέρουμε τον μισθό του, ο οποίος φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 8.364 ευρώ τον μήνα!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «Χάρος» της Χρυσής Αυγής βγήκε... παγανιά στην ΕΛ.ΑΣ.
Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο με το παρατσούκλι «Χάρος» δεν είναι άλλος από ένα εν ενεργεία στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., που κατέχει ηγετική θέση στη Χρυσή Αυγή. Εχει...
Ο «Χάρος» της Χρυσής Αυγής βγήκε... παγανιά στην ΕΛ.ΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το DNA της Χρυσής Αυγής
Μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να αυτοακυρωθεί μεταλλασσόμενη σε δημοκρατική. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο να διαλυθεί, αφού πρώτα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για την ποινική τύχη...
Το DNA της Χρυσής Αυγής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταφυγή στη θαλπωρή της Ν.Δ. αναζητούν τώρα οι ναζιστές
Με βαριές αλληλοκατηγορίες και απειλητικές κραυγές εναντίον πολιτικών, δικαστών και δημοσιογράφων πέρασαν τις μέρες των γιορτών οι καταδικασμένοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Καταφυγή στη θαλπωρή της Ν.Δ. αναζητούν τώρα οι ναζιστές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον Γκέμπελς στη φάτνη
Η φράση «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», που επιλέγει η Χ.A. για να ξεσηκώσει τα μέλη της, είναι μια ανατριχιαστική έκκληση στα Τάγματα Εφόδου
Με τον Γκέμπελς στη φάτνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «χρυσαυγίτης» του AfD
Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Spiegel, η «Εφ.Συν.» φέρνει στη δημοσιότητα αδιάσειστα ντοκουμέντα για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής το 2007.
Ο «χρυσαυγίτης» του AfD

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας