• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 3.6°C / 9.2°C
  2 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.1°C / 6.7°C
  1 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 5.0°C / 11.0°C
  3 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C -1.1°C / 1.1°C
  1 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.4°C / 4.9°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.5°C / 7.0°C
  2 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 3.4°C
  2 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 4.6°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.8°C / 7.2°C
  3 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 7.3°C
  4 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 10.5°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  4 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.0°C
  2 BF
  75%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 3.5°C / 8.4°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  3 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.3°C / 8.6°C
  0 BF
  77%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.3°C / 4.9°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 6.1°C
  0 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 4.4°C
  2 BF
  77%

Με βάση αυτά που έχουν δημοσιευθεί έως 16/9, δυστυχώς δεν προκύπτει ότι μετά την υπουργοποίησή του απέκτησε κάποιο οικονομικό όφελος από την επαγγελματική δραστηριότητά του

EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα φλάμπουρα ψηλά, λεία οι ψήφοι, φλαμπέ τα μυαλά

 • A-
 • A+

Σε τρομακτικές αποκαλύψεις προχώρησε το έγκριτο «Πρώτο Θέμα» σχετικά με το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ποτέ αποκαλυφθεί σε χώρα μέλος του Ο.Η.Ε., ενώ μεγάλο μέρος του έγκριτου τύπου προχωρά σε συντηρητική αναπαραγωγή και ανάδειξή του, έως ότου αποκαλυφθούν όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Όπως διάβασα, έγκριτοι νομικοί των κομμάτων της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης της προηγούμενης βουλής προχώρησαν στην ηθική στηλίτευση του ατοπήματος του βραχυχρόνιου επονείδιστου υπουργού Επικρατείας. Αναγκάστηκα να διαβάσω τα περί του πρώτου αυτού θέματος δημοσιεύματα, τα οποία έκαιγαν τον φλαμπέ πλέον υπουργό.

Το έγκριτο site capital.gr (το διαδικτυακό «Κεφάλαιο») αναγκάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του να δημοσιεύσει υπόλοιπα λογαριασμού εταιρίας από το 2003 έως σήμερα, ενώ αντίστοιχη δημοσίευση δεν έχω δει έως σήμερα στον ελληνικό και ξένο τύπο. Επίσης, δεν έχω δει και κάποια δημοσίευση που να αφορά θέματα νομιμότητας για άλλη κατασκευαστική – τεχνική εταιρία στο συγκεκριμένο site.

Μετά την επιστολή του κυρ Αλέκου (όπως τον χαρακτηρίζει το έγκριτο «Πρώτο» Θέμα του έγκριτου κου Θέμου Αναστασιάδη, στο ίδιο ύφος πάντα που αναφέρεται σε πρώην υπουργούς Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, ενώ επιδεικνύει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν, προειδοποιώντας τον να προσέχει), στην οποία παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, η έγκριτη εφημερίδα προχωρά σε νέες μοναδικές αποκαλύψεις.

Διαβάζοντας το διαδικτυακό της άρθρο με εξαιρετική αγωνία για την αποκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων, κατόρθωσα μόνο να κατανοήσω ότι ο κυρ Αλέκος άρχισε ασύστολα να στρέφεται κατά των προσωπικών του συμφερόντων, ενώ με τις ελάχιστες γνώσεις μου δεν διαπίστωσα κάτι νομικά μεμπτό, παρά μόνο μια αστυ-νομική παλινδρόμηση του γράφοντος με κανένα συμπέρασμα.

Με βάση αυτά που έχουν δημοσιευθεί έως τις 16/9, δυστυχώς δεν προκύπτει ότι ο κυρ Αλέκος μετά την υπουργοποίησή του απέκτησε κάποιο οικονομικό όφελος από την επαγγελματική δραστηριότητά του, την οποία και διέκοψε, αλλά αυτό φυσικά σε τίποτα δεν τον απαλλάσσει από το πλήθος των δημοσιευμάτων εις βάρος του, το οποίο αρκεί να αποδείξει την ενοχή του.

Αν ο κυρ Αλέκος ήθελε να ακολουθήσει μια ορθή και άσπιλη πρακτική, θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τα ορθά επιχειρηματικά βήματα, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές.

Αρχικά να μεταβιβάσει τις μετοχές του σε ένα παρένθετο πρόσωπο (αυτοφωράκια, σύμφωνα με την έγκριτη νομική διάλεκτο, όπως μάθαμε πρόσφατα), αντί στο συνεργάτη του, με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο Λουξεμβούργο, αντί να είναι επικυρωμένο από την ΕΛΑΣ, με βάση το οποίο θα διασφάλιζε τις απολαβές του σε μια offshore στην Βαλέτα της Μάλτας, η οποία θα είχε ως μέτοχο μια offshore στα Cayman Islands, θυγατρική μιας offshore στην Κύπρο, της οποίας μέτοχοι θα μπορούσαν να ήταν τα τέκνα του.

Η διασφάλιση των απολαβών του, βασική ανησυχία του άρθρου στο έγκριτο «Πρώτο Θέμα», αν και προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα με αυτό το θέμα, θα μπορούσε να γίνει με ένα escrow account σε μια μεγάλη Τράπεζα στην Ελβετία. Όμως, ο κυρ Αλέκος δεν ήθελε να ακολουθήσει τον ηθικό δρόμο και έτσι απασχόλησε τη σημαίνουσα μερίδα του τύπου αναγκαστικά.

Μοναδική παράλειψη σε αυτή την εξαίσια δημοσιογραφική εργασία είναι, ίσως, ότι ο εντολέας για την ανάληψη του έργου είναι δημόσιος λειτουργός και ως γνωστό, όπως πρεσβεύουν και τα έγκριτα μέσα που ασχολήθηκαν με το πρώτο αυτό θέμα, για τη διαφθορά ευθύνονται αποκλειστικά οι δημόσιοι λειτουργοί.

Το γεγονός ίσως ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ανήκει, ευτυχώς, στα γνωστά αριστερά αρπακτικά, είναι επαρκής λόγος για να μην ακολουθήσουν τα έγκριτα μέσα, κατ’ εξαίρεση, την επίθεση κατά του αναθέτοντος δημόσιου λειτουργού.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω διαχρονικά τη νομιμότητα των πράξεων της εταιρίας του κυρ Αλέκου, ούτε του ιδίου. Στηριζόμενος αποκλειστικά σε αυτή τη συγκεκριμένη μοναδική... αποκάλυψη και όσα περί αυτής διάβασα, βρήκα την ευκαιρία να καταθέσω μια απελπιστικά υποκειμενική οπτική, σε αντίθεση με την αντικειμενικότητα των έγκριτων.

Η πρώτη αποκάλυψη πολιτικού σκανδάλου, κατά την απόλυτη κρίση των έγκριτων, από την έγκριτη πηγή ενημέρωσης, είναι και η απόδειξη ότι όσα προηγήθηκαν της 7μηνης - κατ’ αυτούς παρένθεσης – διακυβέρνησης ήταν απολύτως νόμιμα και ηθικά.

Ελπίζω οι πολίτες να κατανοήσουν το βραχυχρόνιο σφάλμα τους και να τους δώσουν την ευκαιρία να τα συνεχίσουν, αυτή τη φορά χωρίς πλέον περιττές αναστολές. Οι άλλοι του παλιού συστήματος είναι όντως παλιοί κίτρινοι και σάπιοι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Κλέβοντας (σ)τη δημοσιογραφία
Βγάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο φύλλο της, αποκλειστικά, την επιστολή της μητέρας του Ζακ προς τον πρωθυπουργό. Έρχονται λοιπόν οι... μάγκες του διαδικτύου από το πρωί και βγάζουν όλη την επιστολή στη...
Κλέβοντας (σ)τη δημοσιογραφία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Βρισκόμαστε υπό επιτήρηση· μας κατασκοπεύουν ώστε να χειραγωγούν την ψήφο μας»
Ο Ιγνάσιο Ραμονέ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αριστερής διανόησης στην Ευρώπη, πρώην διευθυντής της Le Monde Diplomatique, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο...
«Βρισκόμαστε υπό επιτήρηση· μας κατασκοπεύουν ώστε να χειραγωγούν την ψήφο μας»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Έντονη κυβερνητική αντίδραση για το... επίδομα σφραγίδας
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάλεσε αρθρογράφο γνωστής στήλης που ανέγραψε ότι «το διάβαζα... και δεν το πίστευα», να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για το εν λόγω επίδομα.
Έντονη κυβερνητική αντίδραση για το... επίδομα σφραγίδας
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Τώρα ζητάει συγγνώμη ο Ηλίας Κανέλλης
Αθωώθηκαν χθες ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοί του και κατάφεραν, έτσι, να ξεφύγουν από αυτόν τον καφκικό κυκλώνα στον οποίον βρέθηκαν άνευ λόγου κι αιτίας. Το δικαστήριο έκρινε πως ήταν ψέμματα και...
Τώρα ζητάει συγγνώμη ο Ηλίας Κανέλλης
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Έδωσε σινιάλο το Μαξίμου, έτρεξαν τα ΜΜΕ (όχι πολλά όμως αυτή τη φορά)
Τα ΜΜΕ που δεν ήξεραν χθες το Politico, σήμερα το ανακάλυψαν επειδή έδωσε σινιάλο η κυβέρνηση. Καταλάβατε γιατί οι ξένοι μας τοποθετούν στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου;
Έδωσε σινιάλο το Μαξίμου, έτρεξαν τα ΜΜΕ (όχι πολλά όμως αυτή τη φορά)

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας