Αθήνα, 14°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.7° 11.0°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
12.6° 8.8°
2 BF
63%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
13°C
15.0° 11.0°
1 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
1 BF
87%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
10.2° 8.9°
2 BF
81%
Βέροια
Αίθριος καιρός
10°C
10.4° 8.5°
1 BF
66%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
6°C
6.8° 6.4°
1 BF
53%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
76%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
14°C
17.7° 13.3°
3 BF
91%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
12°C
13.5° 11.9°
2 BF
76%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.4° 14.4°
4 BF
72%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
12°C
11.7° 9.6°
1 BF
76%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.8°
2 BF
72%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
9°C
8.5° 8.5°
0 BF
62%
Λαμία
Αίθριος καιρός
12°C
12.7° 9.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.8°
1 BF
82%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
14.4° 11.2°
1 BF
66%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
11.0° 10.3°
0 BF
75%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
10°C
11.1° 9.2°
1 BF
69%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.4° 5.4°
0 BF
68%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Αγοραστός- Αυγενάκης
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

«Αν θέλετε αποζημιώσεις, ψηφίστε Αγοραστό»

Πρωτοφανής παρέμβαση Αυγενάκη ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, κατά την ανακοίνωση των μέτρων για τη στήριξη των πλημμυροπαθών • Για «εκτροπή» μιλά ο ανθυποψήφιός του Δημήτρης Κουρέτας ● Με την εκβιαστική «γραμμή Αυγενάκη» (και κατ’ επέκταση Μαξίμου) συντάχθηκε χθες και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μόνο «ψηφίστε τον Κώστα Αγοραστό εάν θέλετε να αποζημιωθείτε» αυτολεξεί δεν είπε χθες από τη Λάρισα όπου βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με τις δηλώσεις του για στήριξη στον Κ. Αγοραστό, ώστε να μη διαταραχθεί κανένας κρίκος της αλυσίδας στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τις αποζημιώσεις, ο Λ. Αυγενάκης προστίθεται στην ντροπιαστική λίστα των κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών που «εκβιάζουν» την ψήφο στους υποψηφίους της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με την απειλή ότι ειδάλλως θα χαθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και άλλοι ευρωπαϊκοί πόροι και θα καθυστερήσουν τα διάφορα χρονοδιαγράμματα.

Δυστυχώς και παρά την τοποθέτησή του ότι «η εκμετάλλευση του πόνου και της αγωνίας των πλημμυροπαθών δεν περιποιεί τιμή για κανέναν», ο Λ. Αυγενάκης έπραξε ακριβώς το αντίθετο, προχωρώντας σε δηλώσεις που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ετοιμάσαμε ένα πακέτο μέτρων που πραγματικά κάνει την κρίση ευκαιρία. Κρατήσαμε και κρατούμε τον λόγο μας απέναντι σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία που έχει πονέσει αλλά παραμένει αισιόδοξη. Πραγματοποιήσαμε αυτές τις δύο μέρες πολλές συσκέψεις και συνεχίζεται αυτή η θεματική σύσκεψη γιατί έτσι καταγράφουμε τα προβλήματα για να τα λύσουμε. Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε. Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν τη στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίζουμε με τον συντονισμό ώστε να μη χαθεί ούτε 24ωρο. Θα δουλέψουμε όσο δεν πάει, να βρει ο τόπος αυτός την περπατησιά του».

Σύμφωνα με τον Λ. Αυγενάκη, η εμπειρία και η γνώση του Κώστα Αγοραστού εγγυώνται τη γρήγορη, ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουν σχεδιαστεί. Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι ευνόητο πως το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγέλθηκαν! Οσο, βέβαια, γι' αυτά τα χρονοδιαγράμματα, κάτι ξέρουν οι πληγέντες του «Ιανού», που ακόμα περιμένουν...

Με την εκβιαστική «γραμμή Αυγενάκη» (και κατ’ επέκταση Μαξίμου) συντάχθηκε χθες και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ζήτησε οι Βολιώτες να στηρίξουν τον Κώστα Αγοραστό (θυμίζουμε ότι στην Π.Ε. Μαγνησίας ήρθε δεύτερος), διότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί, «θα δημιουργήσει προβλήματα στα έργα που είναι σε εξέλιξη και στη σχέση της δημοτικής αρχής με τη διαχειριστική αρχή και το ΕΣΠΑ». Φαίνεται λοιπόν ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας βρίσκει διαμάντια μέσα στη λάσπη που ακόμα σκεπάζει τις πολύπαθες περιοχές, αλλά μένει να δούμε και εάν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις…

«Πολιτική εκτροπή»

Από την πλευρά του, ο ανθυποψήφιος του Κώστα Αγοραστού, Δημήτρης Κουρέτας, μίλησε για πολιτική εκτροπή. Οπως αναφέρει, η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να επιδεικνύει τη δέουσα πολιτική ευπρέπεια και αντικειμενικότητα, όμως οι εκβιαστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση έναντι του εκλογικού σώματος αυτή την εβδομάδα υποβαθμίζουν το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, με την απροκάλυπτη ταύτιση κόμματος με την κυβέρνηση να είναι επικίνδυνη και να συνιστά πολιτική εκτροπή.

Τα μέτρα στήριξης που «κινδυνεύουν»

Εκτός από τη στήριξη στον Κώστα Αγοραστό τέσσερις ημέρες πριν από τη δεύτερη κάλπη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε και μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών παραγωγών, όπως:

 την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης που θα κριθούν επιλέξιμες για ένταξη στα Σχέδια Βελτίωσης για τη Θεσσαλία,
 τις προκαταβολές αποζημιώσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό μέσω πόρων του ΕΛΓΑ και ευρωπαϊκών πόρων,
 την κάλυψη στο 100% κάθε δαπάνης προς την αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και για τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αν θέλετε αποζημιώσεις, ψηφίστε Αγοραστό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας