Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Eντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

Η Όλγα Γεροβασίλη «είδε» πίσω από το δημοσίευμα οργανωμένο σχέδιο από κύκλους που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΕUROKINISSI

Eντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

  • A-
  • A+

Με πρωτοφανή ένταση αντέδρασε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ στο βασικό θέμα της «Εφ.Συν.» σχετικά με υπό εξέταση σχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θέλησε να εντάξει την «Εφ.Συν.» σε κάποιο σχέδιο μερίδας των ΜΜΕ, που έχει σκοπό να πλήξουν πρόσωπα και πολιτικές. Ο δε Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι το εν λόγω δημοσίευμα κινείται στον χώρο της προβοκάτσιας.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια σειρά δημοσιευμάτων που υποτίθεται ότι αναδεικνύουν γεγονότα. Στ’ αλήθεια πρόκειται για ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις με στόχο βέβαια, πλήττοντας πρόσωπα, να πλήξουν πολιτικές», είπε η Ολγα Γεροβασίλη, αναφέροντας ότι γενικώς στα ΜΜΕ υπάρχουν ειδήσεις, όπως αυτή της κλήσης του Σταύρου Παπασταύρου στον εισαγγελέα, οι οποίες δεν καλύπτονται επαρκώς. Στη γενίκευσή της είπε μάλιστα ότι «έχουμε μια τακτική λάσπης στον αέρα. “Πες, πες... κάτι θα μείνει”. Τέτοια φτηνή είναι αυτή η τακτική, την οποία και καταγγέλλουμε σήμερα». Είπε δε ότι το εν λόγω δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» είναι «ψευδές», πως πετάγεται «λάσπη στον αέρα» και συμπλήρωσε: «Δεν θα το επιτρέψουμε την προεκλογική περίοδο να στοχοποιηθούν και να πληγούν πρόσωπα και η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η εκπρόσωπος του κόμματος κάλεσε «σε έναν ουσιαστικό προεκλογικό διάλογο, προκειμένου όλοι οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται στην κάλπη, να είναι απολύτως ενημερωμένοι για όλα τα φλέγοντα ζητήματα», επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής ούτε μια λέξη για προγράμματα άλλων κομμάτων».

«Δεν κατηγορώ συλλήβδην τα Μέσα και βεβαίως τους αντίστοιχους ρεπόρτερ δημοσιογράφους, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους», είπε η Ολγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο από κύκλους, οι οποίοι απλά ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν η Αριστερά στην Ελλάδα να αποτελέσει παρένθεση. Αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο και στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί, δεν θα το επιτρέψει ο ελληνικός λαός να συμβεί».

Σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» η Ολγα Γεροβασίλη είπε μεταξύ άλλων ότι «με τρία “υποτίθεται” δεν φτιάχνεται είδηση, όπως απαιτεί η δεοντολογία». Σημείωσε δε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος της έχει δηλώσει «ότι δεν έχει δώσει γραπτό κείμενο σε οποιονδήποτε, ωστόσο δεν το θεωρώ καθόλου αφελές ότι υπάρχει το πρωτοσέλιδο». «Εχουμε δει προσπάθειες αποδόμησης κι άλλες του κ. Κατρούγκαλου στο παρελθόν και σήμερα πάλι κάποιοι επανέρχονται για να αποδομήσουν ουσιαστικά πολιτικές», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος από την πλευρά του είπε για την «Εφ.Συν.»: «Τη σέβομαι και εκτιμώ ως έντυπο αρχών στον χώρο της Αριστεράς», δήλωσε ότι του δημιουργείται απορία επειδή το δημοσίευμα «δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα», αλλά «κινείται στον χώρο της προβοκάτσιας γιατί αποτελεί την κύρια αναστροφή της πραγματικότητας» και ότι όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ «θα λέγαμε ότι ήταν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αν δεν ήταν σε προεκλογική περίοδο, όπου, προφανώς, όλα ερμηνεύονται ανάλογα με το αποτέλεσμα και τη σκοπιμότητά τους».

Βρόμικος πόλεμος

Μίλησε επίσης για «εκλογικό πόλεμο, που κανείς μας δεν θέλει να γίνει εμφύλιος της Αριστεράς» και «σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ένας βρόμικος πόλεμος». «Στην επιστολή που έστειλα στην “Εφ.Συν.” διατυπώνω, επίσης, την εύλογη απορία μου: Πώς είναι δυνατόν ένα έντυπο αρχών να μην εφάρμοσε τους βασικούς κανόνες του αλφαβηταριού της δημοσιογραφικής δεοντολογίας πριν προχωρήσει σε μια δημοσίευση αυτής της έκτασης, να επικοινωνήσει μαζί μου για να ζητήσει διευκρινίσεις και τη δική μου άποψη; Θεωρώ ατυχές το γεγονός –δεν το ταυτίζω με την “Εφ.Συν.”-, θέλω να ελπίζω ότι στο μέλλον το εθνικό ζήτημα του ασφαλιστικού θα έχει την αντιμετώπιση που του ταιριάζει».

 

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Καθαρές εξηγήσεις
Μια εφημερίδα που τηρεί στάση αρχών οφείλει να δημοσιεύει τα θέματα που διασταυρώνει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ποιους θα στενοχωρήσει. Οφείλει να μη λογαριάζει το πολιτικό κόστος κανενός πολιτικού φορέα, να...
Καθαρές εξηγήσεις
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς»
«Ο πρωθυπουργός έθεσε τα θέματα που μας χωρίζουν με σαφήνεια και εθνικά υπερήφανο τρόπο», υπογραμμίζει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκτιμά ότι στην Ευρώπη «η συγκυρία είναι ευνοϊκότερη» και...
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Μακρόνησος ξαναγέμισε αριστερούς...
Πάνω από 2.200 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο, που οργάνωσαν χτες οι εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ» της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του...
Η Μακρόνησος ξαναγέμισε αριστερούς...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ποτέ την Κυριακή
Tο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν φαίνεται να απασχόλησε ουδέποτε σοβαρά το πρωθυπουργικό επιτελείο. Ωστόσο η παραφιλολογία που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, ανάγκασε την κυβέρνηση διά...
Ποτέ την Κυριακή
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού»
Με την άποψη ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι απόψεις γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση προσήλθε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι «πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία...
«Δεν υπάρχουν θέματα ταμπού»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τροπολογία λόγω φθοράς
Ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ρύθμιση για τις offshore κρίθηκε ότι φθείρει τη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης, γι’ αυτό το Μαξίμου προχωρά σήμερα σε νομοθετική κίνηση με την ελπίδα να εκθέσει τους αντιπάλους του. Το...
Τροπολογία λόγω φθοράς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας