Ηταν αγωνιστής, ήταν από τους σηµαντικότερους ανθρώπους της εγχώριας δισκογραφίας, ήταν από τους λίγους, πλέον, εν ζωή που κρατούν ζωντανό ένα σημαντικό κομμάτι της μουσικής ιστορίας της χώρας.
Ισως να μην το είδαμε έντονα στις τελευταίες κρίσεις στην Ελλάδα, αλλά κάθε φορά που είχαμε στο παρελθόν νέες μουσικές ξεπετάγονταν. Για να μη μιλήσουμε για τον ρόλο που έπαιξε η μουσική και το τραγούδι σε κάθε αντιστασιακή δράση.
Ο Μίμης Φεργάδης τα ήξερε πολύ καλά όλα τούτα, καθώς ξεκίνησε, τέλη της δεκαετίας του ’50, ως βοηθός πρεσαδόρου, στο εργοστάσιο παραγωγής πλακών γραμμοφώνου της Columbia στην Αθήνα και στη συνέχεια ως διευθυντικό στέλεχός της, καθώς και της Minos-EMI. Εφυγε από τη ζωή χθες, στα 85 του χρόνια. «Το τραγούδι και ο δίσκος είναι κοινωνικά προϊόντα» είχε δηλώσει... Πόσο δίκιο είχε!
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας