Δεν έκρυβε πολλές εκπλήξεις η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, την οποία καταγράφεται μια σταθερή διαφορά 7 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά και κάποια αντικρουόμενα ευρήματα.
Οι ερωτηθέντες μπορεί να διαπιστώνουν με μεγάλη πλειοψηφία (56%) ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ωστόσο στην παράσταση νίκης θεωρούν ότι θα κερδίσει το νυν κυβερνών κόμμα (70%), και κρίνουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (37%).
Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία της χώρας, το 56% κρίνει πως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και το 37% στη σωστή.
Ως ποιος το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφονται έπειτα από αυθόρμητες απαντήσεις είναι τα εξής: Ακρίβεια 32%, Οικονομία 30%, Εξωτερική πολιτική 8%, Ανεργία 7%, Πολιτικό σύστημα-Πολιτικοί 5%
Στην ερώτηση, ποια είναι η εντύπωσή τους για το έργο της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση το 56% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 72%.
Θετικά κρίνουν την κυβέρνηση το 38% και την αξιωματική αντιπολίτευση το 18%.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, οι ερωτηθέντες αν γίνονταν εκλογές σήμερα, θα ψήφιζαν: Ν.Δ. 28,7%, ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΚΚΕ 4,7%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ25 2,8%, Έλληνες 2,7%, Άλλο 4,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι 10,7% και οι αναποφάσιστοι 7,4%
Στην παράσταση νίκης, δίνουν στη Ν.Δ. 70%, στον ΣΥΡΙΖΑ 16%, στο ΠΑΣΟΚ 4% και σε κάτι άλλο 2%
Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 18%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ενώ ο... Κανένας κερδίζει 28%.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας