• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.6°C
  2 BF
  77%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 12.2°C
  2 BF
  89%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 16.0°C
  3 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 8.9°C / 11.1°C
  0 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.0°C / 10.9°C
  1 BF
  91%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 7.3°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 14.9°C
  2 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.9°C
  2 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 15.4°C
  4 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  4 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  4 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.7°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 13.8°C
  1 BF
  85%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.2°C
  2 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 14.0°C
  0 BF
  83%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 11.6°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 12.3°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.2°C / 8.2°C
  1 BF
  94%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέες αποκαλύψεις για τον Φέλιξ Μπίτζιο

 • A-
 • A+
Ο επιχειρηματίας φέρεται να κατείχε το 35% της Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, μέσω μιας εταιρείας ονόματι Santinomo, την οποία είχε ιδρύσει στην Κύπρο το 2019 και στην οποία δεν είχε μόνο τον ρόλο του αναπληρωματικού συμβούλου-διαχειριστή, όπως εμφανιζόταν ● Το χρονικό των γεγονότων ● Δεδομένων των νέων αποκαλύψεων θα περίμενε κανείς ότι θα είχε ιδιαίτερη σημασία να κληθεί στην Εξεταστική της Βουλής ο κ. Μπίτζιος. Το προεδρείο της Εξεταστικής, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, αρνήθηκε κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως η φράση του πρωθυπουργού «όλα στο φως» ήταν εντελώς προσχηματική.

Νέα δεδομένα προκύπτουν στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και κυρίως στο κομμάτι που αφορά τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Φέλιξ Μπίτζιου με την εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο μολύνθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των Νίκου Ανδρουλάκη, Χρήστου Σπίρτζη και Θανάση Κουκάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου InsideStory.gr ο κ. Μπίτζιος φέρεται να κατείχε το 35% της Intellexa μέσω μιας εταιρείας ονόματι Santinomo, την οποία είχε ιδρύσει στην Κύπρο το 2019 και της οποίας ήταν βασικός μέτοχος. Εως σήμερα ήταν γνωστό ότι ο κ. Μπίτζιος είχε τον ρόλο του αναπληρωματικού συμβούλου-διαχειριστή στην Intellexa για το χρονικό διάστημα (από τις 15 Μαΐου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2021). Ο ίδιος μάλιστα το επικαλείται ως στοιχείο στο εξώδικο που έστειλε στην «Εφ.Συν.» στα τέλη Αυγούστου μετά το δημοσίευμά μας της 4ης του ίδιου μήνα με τίτλο «Μεσοτοιχία το Predator με το Μαξίμου». Ας κρατήσουμε στην άκρη αυτή την ημερομηνία -4 Αυγούστου- καθώς είναι σημαντική κι ας δούμε λίγο το χρονικό των γεγονότων μετά τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν χθες.

 Τον Σεπτέμβριο του 2019 ιδρύεται στην Κύπρο η Santinomo με μοναδικό μέτοχο τον Φέλιξ Μπίτζιο. Η εταιρεία φέρεται να έχει ως αντικείμενό της την ανάπτυξη λογισμικού και την ολοκλήρωση συστημάτων στους τομείς: 1. C4I (Common Tactical Operation Picture solution, defence simulation, command centers-sensor integration) και 2. Χωρικών πληροφορικών συστημάτων, παραγωγή γεωχωρικών δεδομένων, γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, τηλεπισκόπηση, φωτογραμμετρία.

 Τον Μάιο του 2020 η Santinomo αποκτά το 35% της ελληνικής Intellexa.

 Στις 4 Αυγούστου του 2022 -την ημέρα δηλαδή της δημοσίευσης του ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.»- και μία ημέρα πριν από τις παραιτήσεις Κοντολέοντα και Δημητριάδη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλάζει η μετοχική σύνθεση της Santinomo στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου αναρτάται έγγραφο με μία συναλλαγή που φέρεται να έγινε 18 μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Φέλιξ Μπίτζιος δεν είναι μέτοχος της Santinomo Limited από τις 18 Δεκεμβρίου του 2020, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του στην ιρλανδική εταιρεία Thalestris (μητρική της ελληνικής Intellexa). Μια ομολογουμένως απίστευτη σύμπτωση: τόσο η καθυστερημένη ανάρτηση στον κυπριακό φορέα όσο και το γεγονός ότι αυτή έγινε την ημέρα του δημοσιεύματος και λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα στο Μαξίμου.

- Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα του insidestory, η συγκεκριμένη πώληση δεν καταγράφεται στον ισολογισμό της Thalestris για το έτος 2020, όταν υποτίθεται ότι έγινε. Αντιθέτως, εμφανίζονται όλες οι θυγατρικές της εταιρείας, μεταξύ αυτών και η Intellexa, στην οποία φαίνεται ότι η Thalestris εξακολουθεί να κατέχει το 65% και όχι το 100% (από τη στιγμή που φέρεται να είχε αποκτήσει τη Santinomo).

- Τέλη Αυγούστου φτάνει το εξώδικο στην εφημερίδα μας στο οποίο ο κ. Μπίτζιος αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την Intellexa πέραν του χρονικού διαστήματος που έφερε τον τίτλο του διαχειριστή της. Δεν αναφέρει τίποτε για τη Santinomo.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» αναφερόμενη στις νέες αποκαλύψεις σχολίασε πως υπάρχει «τρύπα στην κυπριακή νομοθεσία, η οποία επιτρέπει να γίνονται αναδρομικές αλλαγές στις μετοχικές δομές εταιρειών για να σβήνονται ίχνη».

Τούτων δοθέντων θα περίμενε κανείς ότι θα είχε ιδιαίτερη σημασία να κληθεί στην Εξεταστική της Βουλής ο κ. Μπίτζιος. Το προεδρείο της Εξεταστικής, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, αρνήθηκε κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως η φράση του πρωθυπουργού «όλα στο φως» ήταν εντελώς προσχηματική. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα σε βάθος.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ζήτησε από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να παγώσουν την καταστροφή δεδομένων που αφορούν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο υλικό έχει καταστραφεί από πλευράς ΕΥΠ, με εντολή, σύμφωνα με όσα είπε στην Εξεταστική ο επικεφαλής της Αρχής για το Απόρρητο των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, του πρώην διοικητή της, Παναγιώτη Κοντολέοντα. Eίπε επίσης ότι η εντολή δόθηκε τη μέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στην ΑΔΑΕ την απόπειρα παρακολούθησής του με το Predator, άλλη μια σατανική σύμπτωση δηλαδή.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Την παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης
Eνα βήμα πιο πέρα προχώρησε χθες τη ρητορική του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Την παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αυτοαναφορικός και αυτάρεσκος στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός, έριξε την ευθύνη των παρακολουθήσεων σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο και απέφυγε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.
Τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η επόμενη μάχη θα δοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής
Με επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας αξιώνει τη διακοπή των θερινών διακοπών του Κοινοβουλίου και την προ ημερήσιας διάταξης αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις.
Η επόμενη μάχη θα δοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεκατρείς δημοσιογράφοι στα δίχτυα του Predator
Να ερευνηθούν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως τουλάχιστον 13 Ελληνες δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καθεστώς παρακολούθησης από το Predator, ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.
Δεκατρείς δημοσιογράφοι στα δίχτυα του Predator
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα εμβάσματα συνδέουν Krikel, Intellexa και ΕΥΠ
Σύμφωνα με το insidestory.gr, η σύμβαση για τη χρήση του Predator έχει περάσει «στα κρυφά» μέσα από κάποια σύμβαση της ΕΥΠ και το σύστημα λειτουργεί από το 2020 σε «χώρο που ελέγχεται από την ελληνική...
Τα εμβάσματα συνδέουν Krikel, Intellexa και ΕΥΠ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ν. Φίλης: Η παραμονή της κυβέρνησης ΝΔ πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και έθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο επίκεντρο του σκανδάλου των υποκλοπών ως «ηθικό αυτουργό» και «ενορχηστρωτή» τους.
Ν. Φίλης: Η παραμονή της κυβέρνησης ΝΔ πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας