• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.1°C / 31.2°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 28.2°C
  2 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 31.5°C
  3 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  1 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 25.7°C
  2 BF
  69%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 30.5°C
  1 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.2°C / 24.8°C
  1 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.3°C / 29.3°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.7°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.1°C / 26.8°C
  2 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.0°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  1 BF
  51%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.5°C / 29.5°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.0°C / 31.4°C
  1 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.3°C / 24.9°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 26.7°C
  2 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  2 BF
  67%

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στη Γεωπονική

 • A-
 • A+

Τρία χρόνια μετά την άνω τελεία που έβαλε η πανδημία στην κοινωνική ζωή και τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες των πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, οι «Αναιρέσεις» ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Γεωπονική Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα διεξαχθεί για άλλη μία φορά το τριήμερο φεστιβάλ που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από το χώρο της Αριστεράς και όχι μόνο.

Μετά την επίσκεψη του φεστιβάλ Αναιρέσεις σε δεκάδες πλατείες και πάρκα της Αθήνας και της Ελλάδας -λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας- οι φετινές «Αναιρέσεις» επιστρέφουν σε γνώριμους τόπους, στις 3-4-5 Ιουνίου, προκειμένου να ξεδιπλώσουν το πλήρες πολιτικό και πολιτιστικό τους πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πολιτικές εκδηλώσεις και εργαστήρια για το έμφυλο ζήτημα, το περιβάλλον, την εργασία, την παιδεία, την τέχνη και την προοπτική της νεολαίας, που βρίσκεται και στο επίκεντρο της απεύθυνσης του φεστιβάλ. Κεντρικό ρόλο στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ φέτος καταλαμβάνει το ζήτημα του πολέμου και της αντιπολεμικής πάλης εντός και εκτός συνόρων, την ώρα που η καθημερινότητά μας επηρεάζεται από τη σκιά του αιματοκυλίσματος στην Ουκρανία και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και Κίνας.

«Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και σας καλεί σε ένα τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, που επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας, να διασκεδάσουμε μαζί, να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους, φτιάχνοντας το πολιτισμό της χειραφέτησης.

Γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, να αποτελέσει τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης μιας νέας κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Project Αναιρέσεις που διοργανώνει το καθιερωμένο φεστιβάλ του Ιουνίου κάθε χρόνο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που αγκαλιάζεται από πλήθος εργαζόμενων και νέων.

Οι «Αναιρέσεις» καλούν τον κόσμο της αμφισβήτησης, του αγώνα και του εναλλακτικού ενάντια στα εμπορευματικά πρότυπα πολιτισμού να ενισχύσει το εγχείρημα και να παλέψει για τη βελτίωση της ζωής του, με κεντρικό σύνθημα: «Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!», ενώ ξεκαθαρίζουν ότι: «Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, οι πόλεμοι τους όχι!».


Teaser video:


 Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φετινού τριημέρου Φεστιβάλ των Αναιρέσεων

Γνωστό για τον πολιτιστικό του πειραματισμό και την φιλοξενία διαφορετικών και ετερόκλητων μουσικών ειδών και χώρων που συνθέτουν τελικά ένα άρτιο μουσικό σύνολο, οι φετινές «Αναιρέσεις» περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους από ραπ, μέχρι ηλεκτρονική, psychedelic rock, λαϊκό τραγούδι, gypsy και stand up comedy.


Σύνδεσμος για την εκδήλωση του Φεστιβάλ στο Facebook με αναλυτικές λεπτομέρειες για το πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα: Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022: Facebook Event 

Παρασκευή 3/6

Rationalistas/Ethismos & Golden Child/Mira/Alex @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Χειμερινοί Κολυμβητές/Γκιντίκι/Stand Up Comedy @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Σάββατο 4/6

Cayetano/C. Fyntanidou/Palov/Kill Emil/RSN-MC YINKA/Pitsouni & More @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Boban Markovic Orkestar/Αγία Φανφάρα/Μαντάρες @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Κυριακή 5/6

Μωρά στη Φωτιά/Bazooka/Dury Dava @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Φοίβος Δεληβοριάς - Δημήτρης Μεντζέλος - Νεφέλη Φασούλη/Nalyssa Green/SWIM @Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Facebook

Η ανακοίνωση των «Αναιρέσεων»

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | 3-4-5 Ιουνίου | Γεωπονική Σχολή Αθηνών

 

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει στους γνώριμους χώρους της Γεωπονικής σχολής, ανοίγοντας τις πύλες του στις 3, 4 και 5 Ιουνίου.

Στη νέα φάση που έχει διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τριπλής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασμα του πολέμου δίπλα μας, θέλουμε να κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας νέα ιστορία. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους τόνους πολεμικών εξοπλισμών, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Πόλεμος, ακρίβεια, εκμετάλλευση, ελαστική εργασία και ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου είναι η καθημερινότητα μας. Μας ζητάνε να συνταχθούμε με την κυβέρνηση, την αστική τάξη και τα «εθνικά συμφέροντα», που γνωρίζουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Να μπούμε στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και του μοιράσματος της πίτας στους ισχυρούς, σε μια συνέχεια της πολιτικής τους με τα πιο βάρβαρα πολεμικά μέσα, δημιουργώντας την αίσθηση ενός μνημονίου διαρκείας. Για ποιον είναι οι πόλεμοι τελικά? Σίγουρα το κλίμα πολεμικής προετοιμασίας που ζούμε και το ξέφρενο παζάρι εξοπλισμών έχει ως καύσιμη ύλη σήμερα τις κοινωνικές ανάγκες και αύριο την ίδια μας τη ζωή που θα πρέπει να θυσιαστεί για τα «εθνικά συμφέροντα», του Λάτση, του Μαρινάκη και του Βαρδινογιάννη, του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών, ή της «Μεγάλης Ρωσίας» του Πούτιν. Στο πλαίσιο του καπιταλισμού, των ανταγωνισμών και των πολέμων του, η νέα γενιά δεν μπορεί να δει ένα καλύτερο μέλλον παρά μόνο αδιέξοδα και πάλη για επιβίωση.

Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, οι πόλεμοι τους όχι!

Σε αυτές τις συνθήκες δίνουμε τη μάχη για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών, για την αποτροπή επέκτασης του πολέμου, για την ήττα και το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών. Δεν θα συνηθίσουμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Ο αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο συνδέεται με τη συνολική αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην κυβέρνηση και τα εξοντωτικά μέτρα για το λαό και τη νεολαία. Είναι αγώνας που αντιπαλεύει συνολικά ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, σημαδεύοντας τις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν σε αυτόν. Αυτό είναι το πρόσωπο του σύγχρονου καπιταλισμού, που αψηφά ζωές και λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

Αγωνιζόμαστε για τη συλλογική ανατροπή αυτής της επίθεσης στις ζωές μας, κάνοντας το βήμα προς τον κόσμο που μας αναλογεί! Συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση και την αντεπίθεση, με φάρο τους κοινούς αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και σας καλεί σε ένα τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, που επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας, να διασκεδάσουμε μαζί, να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους, φτιάχνοντας το πολιτισμό της χειραφέτησης.

Γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, να αποτελέσει τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης μιας νέας κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής.

Για όλα τα τελευταία νέα μείνετε συντονισμένοι/ες:

Website: https://festival.anaireseis.gr

Facebook: @anaireseis

Instagram: @anaireseis.theproject

Twitter: @anaireseis

YouTube: Project Αναιρέσεις

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΑΡ: Εκδήλωση για τη στάση της Κομμουνιστικής Αριστεράς στον πόλεμο
Οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Τετάρτη 2 Μαρτίου,...
ΝΑΡ: Εκδήλωση για τη στάση της Κομμουνιστικής Αριστεράς στον πόλεμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Εποχή» κάνει φθινοπωρινή γιορτή
Πάντα είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι με τους φίλους-ες σου, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται σε μια όμορφη βραδιά με μουσική, ποτάκι, κουβέντα και χορό. Φέτος είπαμε να προσθέσουμε και μια φθινοπωρινή γιορτή της...
Η «Εποχή» κάνει φθινοπωρινή γιορτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φεστιβάλ Πρεσπών με θέμα τον Εμφύλιο
Κάτι το υπέροχο τοπίο, κάτι η ευρεία και δεόντως ενδιαφέρουσα θεματολογία, δεν θέλει και πολύ για να μαζευτούν καλλιτέχνες, διανοούμενοι, ερευνητές, αλλά και πολιτικοί στο Φεστιβάλ των Πρεσπών, του οποίου όλες...
Φεστιβάλ Πρεσπών με θέμα τον Εμφύλιο
ΓΙΑ Κ.ΑΛ.Ο
Our Festival 3, ένα πολιτιστικό φεστιβάλ συλλογικής δημιουργίας
Ξεκινά στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το Our Festival 3, μια συνάντηση εναλλακτικών καλλιτεχνικών σχημάτων που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό και μικτά θεάματα που διοργανώνει η...
Our Festival 3, ένα πολιτιστικό φεστιβάλ συλλογικής δημιουργίας
ΝΗΣΙΔΕΣ
Η τέχνη είναι παντού και ξυπνά την αλληλεγγύη
Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας, που σήκωσε αυλαία πριν από λίγες ημέρες, πέτυχε να ρίξει τα τείχη ενεργοποιώντας κάθε γειτονιά του ιστορικού δήμου.«Η τέχνη βρίσκεται παντού. Δεν έχει...
Η τέχνη είναι παντού και ξυπνά την αλληλεγγύη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ενα φεστιβάλ γεμάτο... αναιρέσεις
Με στόχο «τον ρεαλισμό της ανατροπής» απέναντι στον «ρεαλισμό του τίποτα» που προσάπτουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. διεξάγεται από χθες στη Γεωπονική Σχολή το Φεστιβάλ πολιτικών εκδηλώσεων ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ από...
Ενα φεστιβάλ γεμάτο... αναιρέσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας