Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σύγκρουση Πολάκη-κυβέρνησης για τις ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Σύγκρουση Πολάκη-κυβέρνησης για τις ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

  • A-
  • A+
Στα άκρα φθάνει η αντιπαράθεση για τις ΜΕΘ στο «Σωτηρία» ● Αυτοψία του πρώην αναπληρωτή υπουργού στο νοσοκομείο ● Πυρά για το βίντεο που ανέβασε όπου δεν φοράει μάσκα.

Κεντρική θέση είχε στη χθεσινή αντιπαράθεση το ζήτημα για τις 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας  πήγε αυτοπροσώπως στο νοσοκομείο για να δώσει τη δική του απάντηση.

Βίντεο-απάντηση, αλλά χωρίς μάσκα

Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα εκτυλίχθηκε χθες αργά το απόγευμα, όταν ο Παύλος Πολάκης, αφού είχε «προκαλέσει» τον πρόεδρο της Βουλής να πάνε μαζί στο «Σωτηρία», βρέθηκε στο νοσοκομείο για αυτοψία.

Από εκεί ανέβασε βίντεο με δήλωσή του, χωρίς να φοράει μάσκα, στην οποία ανέφερε πως τα όσα έχει γράψει για τις ΜΕΘ «ισχύουν μέχρι κεραίας».

Κάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον διοικητή του νοσοκομείο, καθώς έτσι είχε δηλώσει εκείνος το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής.

Από αυτή την εμφάνιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας πιάστηκε ο Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό να εκδίδει ανακοίνωση και να καλεί τον Π. Πολάκη να ζητήσει συγγνώμη «από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς

Ο κατά Μητσοτάκη «πολακισμός» και οι διευκρινίσεις Τασούλα

Χθες, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απαντήσει για το θέμα των πολυδιαφημισμένων ΜΕΘ, εισάγοντας ένα δικό του «όρο» στον πολιτικό διάλογο: τον «πολακισμό»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά τόνισε ότι τα στοιχεία που έχει παραθέσει η κυβέρνηση για τις ΜΕΘ δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη.

«Είπατε κ.Τσίπρα ότι λειτουργούν 9 ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου, ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο απών κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του Προέδρου της Βουλής, δηλαδή κατά όλων μας, ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ο πολακισμός». Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόκειται  για «μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού».

«Τέτοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δική σας ομιλία, το πνέυμα του εκφράστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα», είπε στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

«Δεν είστε πια ο φέρελπις υποψήφιος πρωθυπουργός, είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός», συμπλήρωσε.

«Σταματήστε να παρουσιάζετε μια εικόνα της πατρίδας μας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε ακολούθως και επανέλαβε ότι «ήμασταν η πρώτη χώρα που παρέλαβε rapid test αξιόπιστα», καθώς και ότι «δεν είναι σε χειρότερη μοίρα η Ελλάδα από τις άλλες χώρες, είναι περίπου στον μέσο όρο».

Κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν κολλάει τόσο εύκολα ο κορονοϊός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στην πρωτολογία του κρύφτηκε πίσω από τους επιστήμονες και τις… ευθύνες των νέων 

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης ανέγνωσε επιστολή που, όπως ανέφερε, έλαβε από τον διοικητή  του «Σωτηρία».

Ο κ. Τασούλας είπε ότι με την επιστολή ο διοικητής τον ενημερώνει ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο έχουν ως εξής:

  • 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.
  • 8 κλίνες ΜΕΘ - ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
  • 9 κλίνες ΜΑΦ - Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
  • 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

ΒΟΥΛΗ
Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Πρέπει να φύγει ή ο δοικητής του Σωτηρία ή ο Πολάκης
« Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε», είπε ο πρωθυπουργός για τις πολυδιαφημισμένες ΜΕΘ του Σωτηρία.
Μητσοτάκης για ΜΕΘ: Πρέπει να φύγει ή ο δοικητής του Σωτηρία ή ο Πολάκης
ΥΓΕΙΑ
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
Καταρρέει ο μύθος των χιλιάδων προσλήψεων στο ΕΣΥ ● Κόντρα στη μαγική εικόνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, ομολογεί το αντίθετο.
Γιατροί... ΔΕΝ υπάρχουν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντοζαμάνη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, την ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστό 80%.
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντοζαμάνη για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Κικίλια: Πόσοι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ;
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο αριθμός των ασθενών που...
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Κικίλια: Πόσοι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ;
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ξανθός: Αντί να γίνει επίταξη στα ιδιωτικά, αποδιοργανώνονται τα δημόσια νοσοκομεία
Μια σημαντική παράμετρο, αυτή της αποδυνάμωσης δημόσιων νοσοκομείων εν μέσω μάλιστα πανδημίας, θίγει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 
Ξανθός: Αντί να γίνει επίταξη στα ιδιωτικά, αποδιοργανώνονται τα δημόσια νοσοκομεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας