• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.0°C / 29.5°C
  2 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.6°C / 27.5°C
  2 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.9°C / 28.3°C
  1 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  64%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 27.0°C
  2 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 27.5°C
  3 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.3°C / 25.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.7°C
  3 BF
  36%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  2 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  4 BF
  80%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  53%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 28.4°C
  2 BF
  62%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.1°C
  3 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 28.2°C
  1 BF
  42%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.3°C / 25.3°C
  2 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.1°C / 26.7°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.6°C / 17.6°C
  2 BF
  75%

Χρήστος Καλογρίτσας, Ανδρέας Λοβέρδος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ξαφνικός έρωτας με τον κ. Καλογρίτσα

 • A-
 • A+
Πώς οι μηχανισμοί προπαγάνδας και οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υιοθετούν τώρα ασμένως τους ισχυρισμούς ενός ανθρώπου που οι ίδιοι χαρακτήριζαν απατεώνα...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 26/9/2016: «Αποσύρθηκε κακήν-κακώς ο Καλογρίτσας: Δεν κατέβαλε τα χρήματα για την άδεια. Ζήτησε αναβολή για την καταβολή της α’ δόσης - Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό - Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη φοροδιαφυγή, τα βοσκοτόπια και τη δανειοδότηση από την Tράπεζα Αττικής δεν πήγε να πληρώσει τα 18,5 εκατ. ευρώ. [...] Τελευταίο χτύπημα η αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ που καταλόγισε η Εφορία Μεγάλου Πλούτου στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη σύζυγό του για την περίοδο 2001-2013».

«Πρώτο Θέμα», 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 5/7/2020: «Σε αγωγή ο «κόκκινος εργολάβος» Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House (Μαξίμου) 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

«Πρώτο Θέμα», 5 Ιουλίου 2020

Η αστική διαφορά δύο κατασκευαστικών εταιρειών, μίας ελληνικής (πτωχευμένης πλέον) και ενός πολυεθνικού κολοσσού ρίχνει λάδι στο ήδη εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό. Oλες αυτές οι αποκαλύψεις έλαβαν χώρα κατά τη συζήτηση της αντιδικίας του με την εταιρεία CCC. Αυτή είναι που έχει προσφύγει κατά της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, απαιτώντας την πληρωμή 3.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό υποστηρίζει ότι αντιστοιχεί σε προκαταβολή που φέρεται να έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος για ένα εμπορικό κέντρο που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Με δύο λόγια δηλαδή, ο κ. Καλογρίτσας πήρε προκαταβολή για το συγκεκριμένο έργο 3 εκατ. ευρω, τα προόριζε όμως για την αγορά τηλεοπτικής άδειας και ισχυρίζεται τώρα ότι η εγγυητική επιστολή δόθηκε μέσω εικονικής συναλλαγής. Μπορεί να υπέγραψε ο ίδιος το ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά το έκανε με προτροπή του Μαξίμου. Το κατά πόσο το δικαστήριο θα δεχτεί ότι υπάρχει «ηθικός αυτουργός» στον τρόπο που ο κ. Καλογρίτσας έκανε χρήση των 3 εκατ. ευρώ δεν το γνωρίζουμε.

Γνωρίζουμε όμως ότι αυτός ο νομικός ισχυρισμός, προφανώς και με τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου, έγινε ασμένως αποδεκτός από τους μηχανισμούς προπαγάνδας όπως και από τις ηγεσίες των Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Μετά την παταγώδη πρόσφατη αποτυχία σύνδεσης ενός εγκληματικού κυκλώματος με δεδομένη τη «γαλάζια» του απόχρωση και μετά την ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία ενοχοποίησης ανώτερων δικαστικών λειτουργών ως μέλη παραδικαστικού, επανήλθε η παλιά τακτική της υιοθεσίας μαρτύρων έστω κι αν στο πρόσφατο παρελθον οι ίδιοι τούς χαρακτήριζαν απατεώνες ή - χειρότερα- όταν βαρύνονται ακόμα και με βαριά κακουργήματα.

Ετσι ήρθε τώρα η στιγμή για τον εναγκαλισμό και με τον κ. Καλογρίτσα. Εκείνοι που τον κατηγορούσαν για απάτες στον τρόπο που η κατασκευαστική εταιρεία του δανείστηκε (όπως και τόσοι άλλοι) «αέρα» χρήματα από την Τράπεζα Αττικής (επί δεκαετίες) αλλά και για απάτη στις μεθόδους που ο ίδιος χρησιμοποίησε προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια με δανεικά βοσκοτόπια, τώρα τον επευφημούν διότι επιτέλους καταδεικνύει τις ευθύνες της πρώην κυβέρνησης. Παραλείπουν ωστόσο κάποιες... μικρές λεπτομέρειες όπως:

■ Ο κ. Καλογρίτσας (υιός) αποκλείστηκε από τον διαφανή (κατά την ομολογία τότε ακόμα και του Β. Μαρινάκη) διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες διότκι δεν είχε τη δυνατότητα να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό.

■ Οι διοικήσεις της Τράπεζας Αττικής, που τον δανειοδοτούσε με διευκολύνσεις (όπως και πολλούς μηχανικούς), ήταν πάντα επιλογή της Ν.Δ. και μετά την είσοδο του ΤΣΜΕΔΕ ως βασικού μετόχου.

■ Η υπόθεση των «θαλασσοδανείων» και της συγκεκριμένης τράπεζας τέθηκε στο αρχείο τον Απρίλιο του 2013 επί Σαμαρά μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους τροπολογίας για την εκ των προτέρων αμνήστευση των τραπεζικών στελεχών. Το διάστημα μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας είχε θαφτεί στα συρτάρια της Εισαγγελίας για έναν ολόκληρο μήνα το καυτό πόρισμα Καλούδη. Ο εισαγγελέας το υπέβαλε στις 15 Μαρτίου 2013 αναμένοντας την έγκριση για να προχωρήσει σε άσκηση διώξεων. Ομως στις 18 Απριλίου ψηφίστηκε η τροπολογία και το πόρισμα παρέμεινε στο συρτάρι.

Σήμερα ο κ. Καλογρίτσας με δικηγόρο τον Ανδ. Λοβέρδο, τον μόνο μέχρι στιγμής πολιτικό που διώκεται για το σκάνδαλο Novartis, έγινε αξιόπιστη και βασική πηγή πληροφόρησης. «Ο Χρήστος Καλογρίτσας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες των εταιρειών του με σοβαρές ελπίδες ότι θα τις υπερβεί, βάσει του σχεδίου που έχει καθορίσει» δήλωνε ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 14.1.2020.

«Ηταν ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος το 2016, μετά το ζήτημα με την έγκριση του «πόθεν έσχες» του Καλογρίτσα (βοσκοτόπια) ως προς τις τηλεοπτικές άδειες, είχε μιλήσει για «πολιτικό Βατερλό» της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για κακουργηματικές ευθύνες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωνε: «Είναι εμφανές το τρίγωνο της διαπλοκής: κυβέρνηση-Καλογρίτσας-Attica Βank. Φυσικοί αυτουργοί και ενορχηστρωτές αυτού του σκανδάλου είναι οι κ. Σπίρτζης και Παππάς, αλλά την ηθική και πολιτική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός». Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά αναθεώρησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τις απόψεις του για τον κ. Καλογρίτσα και τι σημαίνει ο εναγκαλισμός του ηγετικού στελέχους του με τον «διαπλεκόμενο εργολάβο»». («Μα δικηγόρος του Καλογρίτσα ο Λοβέρδος;», «Εφ.Συν.» 15.1.2020)

Αποδεχόμενοι ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα στην οικονομική διένεξή του με την ξένη εταιρεία προχώρησαν με τη βοήθεια των ΜΜΕ σε δηλώσεις για μεγάλο σκάνδαλο, ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης και εξηγήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμα ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε».

Ολα τελικά εξηγούνται!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκόνταψε η αμνήστευση για τα θαλασσοδάνεια
Μετά τα δυο βουλεύματα-κόλαφο για την αντισυνταγματικότητα των νομοθετικών διατάξεων, με τις οποίες η κυβέρνηση μεθόδευσε την αμνήστευση τραπεζικών στελεχών για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, ήρθε τώρα ένα...
Σκόνταψε η αμνήστευση για τα θαλασσοδάνεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελεγχοι μέχρι... κεραίας
Στη δίνη της δικαστικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων για υποθέσεις φοροδιαφυγής βρίσκονται τα ονόματα των Χρήστου και Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, το όνομα του Γιάννη Αλαφούζου, του Δημήτρη Κοντομηνά καθώς...
Ελεγχοι μέχρι... κεραίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τράπεζες-ΜΜΕ: οι... αγάπες δεν κρύβονται, διαφημίζονται!
Ο νόμος για την υποχρέωση των ελληνικών τραπεζών να δημοσιεύουν αναλυτικά τα ποσά που δαπανούν για διαφήμιση σε ΜΜΕ μπορεί να άργησε επί χρόνια για προφανείς λόγους, ωστόσο η πρόσφατη ψήφισή του είναι ένα...
Τράπεζες-ΜΜΕ: οι... αγάπες δεν κρύβονται, διαφημίζονται!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις από την απόφαση Θάνου
Μέρος των ελληνικών ΜΜΕ σχολίασαν αρνητικά την απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου να διατάξει πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ αντίθετα έτυχε θετικής ανταπόκρισης από το σύνολο των...
Αντιδράσεις από την απόφαση Θάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς παραστατικά ο κυρ Σταύρος
Παραδοχή Ψυχάρη ότι δεν διαθέτει αντίγραφα ή αποδείξεις για δηλώσεις «πόθεν έσχες» την περίοδο 1997-2007. Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για τη δικαστική διερεύνηση των τραπεζικών δανείων του ΔΟΛ.
Χωρίς παραστατικά ο κυρ Σταύρος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας