Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Εμπαθής, κακοήθης και μεγάλος ψεύτης...»!
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Εμπαθής, κακοήθης και μεγάλος ψεύτης...»!

  • A-
  • A+
«...Δεν δίστασε να πει ψέματα παντού, στην υπηρεσία του, στο υπουργείο, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι δήθεν πήγε στη Χάγη όπου συζητούσαν εισαγγελείς από πολλές χώρες διεθνές σκάνδαλο και αυτός ήταν σε ταξιδάκι αναψυχής»!

Διαψεύδει κατηγορηματικά και σε νέα επιθετική δήλωσή του, χθες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τους ισχυρισμούς του πρώην εισαγγελέα του οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.

Ο πρώην υπουργός θέτει ερωτήματα για «προσωπικά ρουσφέτια» και περιέχει στη δήλωσή του χαρακτηρισμούς όπως «εμπαθή, κακοήθη και μεγάλο ψεύτη και όχι για πρώτη φορά. Ενα χαρακτηριστικό μεγάλο αλλά όχι μοναδικό ψέμα του: Δεν δίστασε να πει ψέματα παντού, στην υπηρεσία του, στο υπουργείο, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι δήθεν πήγε στη Χάγη όπου συζητούσαν εισαγγελείς από πολλές χώρες διεθνές σκάνδαλο και αυτός ήταν σε ταξιδάκι αναψυχής»!

«Μετά τη χθεσινή κατάθεση του κ. Αθανασίου, κατέρρευσε οριστικά η προσπάθεια της εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος μου», αναφέρει ο Δ. Παπαγγελόπουλος και προσθέτει: «Αναγκάσθηκε να παραδεχθεί μεταξύ άλλων ότι: Είχε παραγγείλει και αυτός φορολογικό έλεγχο για τη Novartis, αλλά δεν του έκανα καμία παρέμβαση.

Η κ. Ράικου δεν του είχε αναφέρει ποτέ και τίποτα για τις παρεμβάσεις μου. Δεν έχει ακούσει το όνομα Ρασπούτιν, μολονότι, όπως ο ίδιος κατέθεσε, είχαμε φιλικές και οικογενειακές σχέσεις και είχαμε συνυπηρετήσει στην Αθήνα από τη δεκαετία του 1980. Διαψεύδει λοιπόν εκκωφαντικά την κ. Ράικου, που ψευδώς ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν και ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μας».

Μάλιστα καρφώνει τον κ. Αθανασίου λέγοντας ότι «επιθυμούσε να παραμείνει οικονομικός εισαγγελέας για έξι ολόκληρα χρόνια. Αρα με επιβεβαίωσε ότι εκλιπαρούσε και επεδίωκε με κάθε τρόπο να παραμείνει κολλημένος στην καρέκλα του».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρει ότι ο Π. Αθανασίου «θέλει να γίνει αρεστός στους προαναφερόμενους και τη Νέα Δημοκρατία και τους δίνει αφορμή για να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του».

Την ίδια ώρα, ισχυρός είναι και ο αντίλογος που προβάλλουν εισαγγελικοί κύκλοι για όσα υποστήριξε ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ισχυρισμοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει αφωνία σε κύκλους, μιλώντας για σοβαρό ατόπημα εκ μέρους του, κυρίως για την αναφορά του σε ένα τόσο ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως είναι το θέμα της υγείας της συναδέρφου του Ελένης Τουλουπάκη.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι «οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ταχθεί να προστατεύουν και όχι να παραβιάζουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικά πρόσωπα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς αγνοούσαν την περιπέτεια της υγείας της και το πληροφορήθηκαν μέσω δημοσιευμάτων, μετά τη δημοσιοποίηση από τον Παναγιώτη Αθανασίου, στη Βουλή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Εισαγγελίας που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αντικρούουν τους ισχυρισμούς Αθανασίου και ειδικά στο θέμα της αναφοράς του για την κατάθεση και λήψη στοιχείων από τον Ερβέ Φαλτσιανί στο Παρίσι, αναφέρουν ότι από καμία διάταξη της δικονομίας δεν απαγορεύεται η λήψη κατάθεσης από υπόδικο, κατηγορούμενο ή κατάδικο, όπως η κατάθεση Φαλτσιανί, που εκκρεμούν εντάλματα εναντίον του από τους Ελβετούς, άσχετα με την ελληνική Δικαιοσύνη και την ερευνώμενη τότε υπόθεση των εισαγγελέων, που αφορούσε την ύπαρξη ή μη εγκληματικής οργάνωσης που έστελνε κεφάλαια στο εξωτερικό, και όχι φοροδιαφυγής που είναι αρμοδιότητα του οικονομικού εισαγγελέα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές γνωστοποιούν στην «Εφ.Συν.», ότι «αν τα στοιχεία αυτά, όπως υποστηρίζει ο κ. Αθανασίου, είναι παράνομα, γιατί τότε μόλις το κλιμάκιο των εισαγγελέων, υπό τον προϊστάμενό τους Ηλία Ζαγοραίο, επέστρεψε από το Παρίσι, του εστάλησαν όλα τα στοιχεία αυτά κατόπιν αιτήματός του;». Παράλληλα, αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, έναν μήνα αργότερα, Ελβετίδα μάρτυρας δίνει κατάθεση για το ίδιο αντικείμενο και ο επικεφαλής, τότε, της Οικονομικής Εισαγγελίας Παναγιώτης Αθανασίου, στέλνει τα στοιχεία αυτά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αφού εν τοις πράγμασι ήταν αρμοδιότητά της, διαφορετικά ο ίδιος θα έπρεπε να είχε σχηματίσει δικογραφία και να τους την είχε στείλει με αίτημα να συσχετισθεί με τη δική τους έρευνα.

Μάλιστα, αντικρούουν και τα περί «ομάδας» που υποστήριξε με το γεγονός ότι μετά το επίμαχο ταξίδι των εισαγγελέων στο Παρίσι ο Παναγιώτης Αθανασίου με έγγραφό του ζήτησε τους τρεις εισαγγελείς που συμμετείχαν στο κλιμάκιο αυτό και τους έκανε συνεργάτες του, μέχρι την αποχώρησή του από το οικονομικό έγκλημα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι οι ίδιοι εισαγγελείς που το 2016 εκείνος τους διέταξε να κάνουν έρευνα στο σπίτι του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, προκειμένου να κάνουν κατάσχεση για τα Panama paypers.

Αναγκαιότητα κλήτευσης

Υπενθυμίζουν δε ότι η έρευνα που έκανε τότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τέθηκε τελικά στο αρχείο, γιατί με τον παλιό ποινικό κώδικα δεν μπόρεσαν οι εισαγγελείς να στοιχειοθετήσουν την εγκληματική οργάνωση, δηλαδή το βασικό έγκλημα...

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα αυτής της κατάθεσης Φαλτσιανί, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2015 «στην Ελλάδα που τελούσε υπό την πίεση των κάπιταλ κοντρόλ και οι άνθρωποι αυτοκτονούσαν, στην Εισαγγελία ανηλίκων, άνεργοι γονείς προσέρχονταν και αφήνανε τα παιδιά τους να μπουν σε ιδρύματα, γιατί δεν είχαν να τα ταΐσουν μέχρι να βρουν δουλειά. Τα στοιχεία που πήραν από τον Φαλτσιανί οι Γάλλοι τούς έφεραν από τους φορολογούμενους 2,6 δισ., ενώ και οι Γερμανοί που επίσης τα αξιοποίησαν έβαλαν στα ταμεία τους 5 δισ.

Από τη λίστα Λαγκάρντ που είχαν οι εισαγγελείς στα χέρια τους φαινόταν ότι περισσότερο από το 1/3 των χρημάτων ήταν από κεφάλαια που είχαν φύγει έξω. Γιατί να μη χρησιμοποιούσαν και οι ελληνικές αρχές τα στοιχεία Φαλτσιανί;». Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν «πως καμία διαδικασία δεν έχει διαταχθεί σε βάρος του Ηλία Ζαγοραίου για την υπόθεση Φαλτσιανί», ενώ ο ισχυρισμός Αθανασίου για την υπόθεση του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλα διαψεύδεται από το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία τη Μεγάλη Τετάρτη και τη χρεώθηκε αμέσως ο εισαγγελέας Σπύρος Παπάς και η δίωξη ασκήθηκε λίγες μέρες μετά το Πάσχα.

ΒΟΥΛΗ
Στη Βουλή οι καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis
Διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η υπόθεση για τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα για το σκάνδαλο Novarits.
Στη Βουλή οι καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δικαιωμένος δηλώνει ο Παπαγγελόπουλος από τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis
Στη σκιά του εξωδικαστικού συμβιβασμού των ΗΠΑ με την Novartis και το βαρύ πρόστιμο που οφείλει να καταβάλει στο αμερικανικό Δημόσιο η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνει πως η...
Δικαιωμένος δηλώνει ο Παπαγγελόπουλος από τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis
ΒΟΥΛΗ
Στην Εισαγγελία το στικάκι Μιωνή
Τον πλήρη φάκελο των στοιχείων που έχει στη διάθεση της σχετικά με τις καταγγελίες Μιωνή καθώς και το ηλεκτρονικό αρχείο της συνομιλίας του επιχειρηματία με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, απέστειλε...
Στην Εισαγγελία το στικάκι Μιωνή
ΒΟΥΛΗ
Τουλουπάκη: Οι δικογραφίες κατά πολιτικών στηρίχθηκαν κυρίως στα αρχεία της Novartis
Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς για δήθεν σκευωρία στην υπόθεση Novartis η εισαγγελέας Διαφθοράς στο υπόμνημά της, που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική.
Τουλουπάκη: Οι δικογραφίες κατά πολιτικών στηρίχθηκαν κυρίως στα αρχεία της Novartis
ΒΟΥΛΗ
Σκληρή δήλωση με πολλούς αποδέκτες από τη Γιάννα Παπαδάκου
Σκληρή δήλωση με πολλούς αποδέκτες έκανε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μετά την απόφαση της επιτροπής της Βουλής να κληθεί ως ύποπτη με αφορμή όπως υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του «συκοφάντη» Σάμπι Μιωνί,...
Σκληρή δήλωση με πολλούς αποδέκτες από τη Γιάννα Παπαδάκου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας