Προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ωστόσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βαίνει μειούμενη.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 7,5% σε δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», καθώς φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 30,6% έναντι 23,1% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,3%. Κάτω από 3% έχει η Ελληνική Λύση (2,5%) και η Ένωση Κεντρώων (2%).
Όπως σημειώνεται από την εφημερίδα, «οι δημοσκόποι βρίσκουν από 5,8 έως 8-6% μπροστά τη Ν.Δ., αλλά υπάρχουν και 700.000 αναποφάσιστοι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα».
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 12,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις αρχές Απριλίου, δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» από την εταιρεία Marc έδινε προβάδισμα 10,8% για τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και 9,1% για τις εθνικές εκλογές.
Επίσης, δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» δίνει προβάδισμα 6,7% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, ενώ ακολουθούν (με ανάλογη σειρά όπως στην προηγούμενη δημοσκόπηση, αλλά με διαφορετικά ποσοστά) η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%.
Παράλληλα, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 12,5%.
Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Βήματος που δημοσιεύθηκε στις αρχές του φετινού Φεβρουαρίου έδινε προβάδισμα στη Ν.Δ. 12,1%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται μάλιστα στο 37,2%.
Στα μέσα Απριλίου, πάντως, δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτύπωνε μικρότερο προβάδισμα για τη Ν.Δ.: 7,8% για τις εθνικές εκλογές και 7,3% για τις ευρωεκλογές.
Τέλος, νωρίτερα το Σάββατο, έγινε γνωστό ότι δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» δίνει διαφορά 6,5% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να καταγράφει ποσοστό 30% και τον δεύτερο να ακολουθεί με 23,5%.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας