Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επιθετική απολογία Μαρινάκη

«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό!» τόνισε ο Β. Μαρινάκης, ξεχνώντας ότι με το συγκεκριμένο σύνθημα απάντησε η «Θύρα 7» στα αντιφασιστικά συνθήματα που κυριαρχούσαν σε άλλα γήπεδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιθετική απολογία Μαρινάκη

  • A-
  • A+
Ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού επανέλαβε χθες στο ραδιόφωνο όλο το λαϊκίστικο περιτύλιγμα της δεξιάς ρητορικής, χωρίς να πει λέξη για τις κακουργηματικές διώξεις εναντίον του.

Σε μία από τις χειρότερες στιγμές του ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε χθες στο στούντιο του REAL FM τον «εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού» Βαγγέλη Μαρινάκη. Εμφανώς τρακαρισμένος ο έμπειρος δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του ομίλου REAL άφηνε να περνούν «αμάσητα» όλα όσα διάβαζε λέξη λέξη από κείμενο ο συνομιλητής του, όλα όσα εμφάνισε ως τη μόνη αλήθεια αλλά ακόμα και τις προφανείς συκοφαντίες για τρίτα πρόσωπα...

Ξέχασε να τον ρωτήσει ως πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών για το ιδιόκτητο μονοπώλιο του πρακτορείου διανομής του Τύπου, το οποίο ο εφοπλιστής μοίρασε τυπικά στους φιλικούς ομίλους του. Κι αυτό ενώ και ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου, που είναι -όπως όλοι- τόσο στριμωγμένος οικονομικά, γνωρίζει καλά τις συνέπειες που φέρει για την απρόσκοπτη κυκλοφορία όλων των εφημερίδων η απόλυτη έλλειψη ανταγωνισμού.

Οτι δηλαδή ένα και μοναδικό ιδιόκτητο πρακτορείο διαφεντεύει τις τύχες όλων των εφημερίδων. Ξέχασε ο Ν. Χατζηνικολάου ακόμα και το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η υπόθεση του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ.

Β. Μαρινάκης

Ο Μαρινάκης είναι εδώ και αγαπάει τον τόπο! Θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης

Σε ό,τι αφορά τώρα την ουσία των όσων διάβασε συλλαβιστά ο εφοπλιστής, επαναλαμβάνοντας επί λέξει αποσπάσματα από την προχθεσινή αρχηγική του εμφάνιση, προκαλεί πολλά χαμόγελα η τάση του να μιλάει σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο για τον Αρχιεπίσκοπο ή τον Πάπα.

Για τον Πέτρο Κόκκαλη, που ήταν βασικός στόχος του, αφού του ευχήθηκε «μεγαλόψυχα» καλή επιτυχία τον εμφάνισε ως ανεπάγγελτο, είπε ότι άφησε 7 εκατ. χρέη στον Ολυμπιακό και εκτίμησε ότι με την υποψηφιότητά του βοηθάει τις συναλλαγές του διαπλεκόμενου πατέρα του με το Ελληνικό Δημόσιο. Απαξιωτικά αναφέρθηκε όμως και σε άλλους επιχειρηματίες με προφανές κριτήριο το πόσο «φιλοσυριζαίοι» θεωρεί ο ίδιος ότι είναι, κάνοντας σαφές ότι -στο δικό του μυαλό- όσοι κάνουν δουλειές με το Δημόσιο είναι περίπου ύποπτοι.

«Εγώ δεν είμαι ούτε εργολάβος ούτε μεσάζοντας, όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Δεν κάνω δουλειά με το Δημόσιο. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στη Βουλή». Οι 50 διαχρονικές φοροαπαλλαγές προφανώς δεν συγκαταλέγονται σε χαριστικές ρυθμίσεις.

Κάτι λάθος έχει καταλάβει όμως και στα περί χρεοκοπίας ο μεγαλοεφοπλιστής. Με τις σημαίες ευκαιρίας και τις αλλοδαπές εταιρείες είναι προφανές ότι βίωσε διαφορετικά και με πολλά κέρδη την κρίση σε σχέση με τους συλλήβδην «διαπλεκόμενους» που αναπόφευκτα είδαν και στις επιχειρήσεις τους τις συνέπειες της χρεοκοπίας.

Ούτε όμως στο σημείο αυτό δεν του υπενθύμισε ο παρουσιαστής τους χιλιάδες απολυμένους ή έστω τον «έγκυρο και ανεξάρτητο» ΔΟΛ που ο ίδιος αγόρασε, αφού προηγουμένως είχε φεσώσει με δεκάδες εκατομμύρια δάνεια της διαπλοκής το Ελληνικό Δημόσιο. «Οι εφοπλιστές βοηθούν σε έκτακτες καταστάσεις και πληρώνουν πάνω από 70 εκατ. τον χρόνο ως έκτακτη εισφορά» Δεν είπε βέβαια ότι η εισφορά είναι εθελοντική για τους εφοπλιστές σε αντίθεση π.χ. με το χαράτσι της ΔΕΗ, νυν ΕΝΦΙΑ.

Για τους στημένους αγώνες

Σε ερώτηση ακροατή (!) για τις ποινικές εμπλοκές του, αφού επανέλαβε το γνωστό κλισέ «έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», δήλωσε απειλητικά ότι όλα οφείλονται στη στοχοποίησή του: «Θα δικαιωθώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Εχουν γίνει έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά».

Πόσο αλήθεια είναι αυτό όταν ο ίδιος διώκεται για κακούργημα για την υπόθεση των στημένων αλλά και για την υπόθεση των εμβασμάτων της εταιρείας του σε τράπεζες του Ντουμπάι σε λογαριασμούς που δόθηκαν από τον βασικό καταδικασμένο για το φορτίο της ηρωίνης του «NOOR ONE». Είναι βέβαια αλήθεια ότι από το περασμένο καλοκαίρι που ασκήθηκαν οι διώξεις εναντίον του και εναντίον συνεργατών του δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει η Εισαγγελία Πειραιά στην κύρια ανάκριση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει σχεδόν ξεχαστεί.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του για το τι ειπώθηκε μεταξύ του ίδιου και του Μαξίμου (ως οντότητα;), του Ν. Παππά, του Β. Καλογρίτσα, του Μ. Πετσίτη (με τον οποίο έχει τυχαία φωτογραφηθεί και ο ίδιος και στενός συνεργάτης του) είναι απλώς ο λόγος του απέναντι στον κάθε ένα από τους άλλους. Εκτός κι αν μετά τις νόμιμες συνακροάσεις με τα πακιστανικά τηλέφωνα, που έβγαζε συστηματικά στην τηλεόραση ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν και παράνομες καταγραφές συνομιλιών!

Γνώστης ο ίδιος των οικονομικών του Μ. Πετσίτη, ανέφερε ότι διαθέτει πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που έπαιρνε ως υπάλληλος. Χρήματα που απέκτησε μεσολαβώντας προφανώς με επιχειρηματίες που ζητούσαν ρουσφέτια από το Μαξίμου, όταν δεν πήγαιναν εκεί οι ίδιοι με βαλίτσες, είπε με δυο λόγια ο «ντετέκτιβ» εφοπλιστής.

«Το no politica»

«Τρεις υπολογιστές και δύο air condition ούτε χίλια ευρώ δώρισα δημοσίως στη Ν.Δ. Πειραιά» είπε ο κ. Μαρινάκης. Κάπως χαμηλό μοιάζει το σύνολο του λογαριασμού, ακόμα κι αν οι συσκευές αγοράστηκαν από το παρακείμενο στα γραφεία του ΔΟΛ στη Συγγρού πολυκατάστημα. Ισως όμως να αγοράστηκαν σε περίοδο εκπτώσεων!

Επανέλαβε όλο το λαϊκίστικο περιτύλιγμα της δεξιάς ρητορικής σχολιάζοντας την κυβέρνηση: «Η ανυπαρξία τους σε μεγάλα ζητήματα, σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό και την κοροϊδία με το Μνημόνιο, λένε για ‘‘βρόμικο’’ χρήμα και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους Ελληνες».

«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό!» δήλωσε ο Β. Μαρινάκης ξεχνώντας προφανώς ότι το σύνθημα αναρτήθηκε σε πανό του Ολυμπιακού μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν ακόμα και σε κάθε γήπεδο αντηχούσαν τα πολιτικά αντιφασιστικά συνθήματα.

ΒΟΥΛΗ
Και οι καταθέσεις Γιαννουσάκη στην προανακριτική;
Οι καταγγελίες του ισοβίτη για την υπόθεση Νοοr 1 σχετικά με πιέσεις από υπουργούς προκειμένου να υποδείξει την ενοχή του Βαγγ. Μαρινάκη στο μικροσκόπιο έρευνας του υπουργείου Προ.Πο., σύμφωνα με...
Και οι καταθέσεις Γιαννουσάκη στην προανακριτική;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφού... γιαουρτώθηκαν, ραντεβού στο δικαστήριο
Ανταλλαγή μηνύσεων έπειτα από επεισόδιο στη Μήλο με ύβρεις, βιαιοπραγίες και γιαούρτια ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο και Βαγγέλη Μαρινάκη ● Αντικρουόμενες εκδοχές δίνει μέσω ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων η κάθε...
Αφού... γιαουρτώθηκαν, ραντεβού στο δικαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά τις ύβρεις, οι μηνύσεις
Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να δοθεί η συνέχεια στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στη Μήλο, την περασμένη Πέμπτη, ανάμεσα στον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο και τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Μετά τις ύβρεις, οι μηνύσεις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μήνυση και καταγγελία Καμμένου για επίθεση από ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος Μαρινάκη
Σε μήνυση «για την επίθεση που δέχθηκε στη Μήλο από ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος του Βαγγέλη Μαρινάκη», προχωρά ο Πάνος Καμμένος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «δόθηκε στις αρχές οπτικό υλικό από...
Μήνυση και καταγγελία Καμμένου για επίθεση από ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος Μαρινάκη
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Πλουραλισμός
Το βράδυ της Τρίτης έδωσαν φιλικό αγώνα η ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη με την άλλη ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πλουραλισμός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας