Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παραπομπή 63χρονου πρώην ναυτικού για τα απειλητικά μηνύματα

Μεταξύ άλλων, τίθενται σε ετοιμότητα 3.500 στρατιώτες, «για να καλύψουν τυχόν ανάγκες» που θα προκύψουν | ΙΝΤΙΜΕ

Παραπομπή 63χρονου πρώην ναυτικού για τα απειλητικά μηνύματα

  • A-
  • A+

Το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της κυβέρνησης της Βουλής απαγγέλθηκε χθες σε βάρος του 63χρονου πρώην ναυτικού ο οποίος φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές προκειμένου να μην υπερψηφίσουν στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία παρότρυνε και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο και στη συνέχεια στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, ενώ φέρεται να παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα μόνο στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητη βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα.

«Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε χθες κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του εξέφρασε εθνικιστικές και ακροδεξιές ιδέες, ενώ αρνήθηκε ότι ανήκει σε οποιονδήποτε πολιτικό φορέα.

Ωστόσο η έρευνα από τη Κρατική Ασφάλεια συνεχίζεται -σχετικά με την αποστολή φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται λιωμένα κεφάλια- καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι αποστολείς απειλητικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 63χρονου κατόπιν παρέμβασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ότι κυβερνητικοί βουλευτές δέχονται απειλητικά μηνύματα προκειμένου να μη δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

ΒΟΥΛΗ
Πληθαίνουν τα προοδευτικά «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών
Τη στήριξή τους στην ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών για τη λύση του μακεδονικού ζητήματος εξέφρασαν ανοιχτά προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού...
Πληθαίνουν τα προοδευτικά «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα μη πειστικό πιστοποιητικό
Φαντάζει από χθες πολύ πιθανή η ανατροπή του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος σε 21 χρόνια για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος...
Ενα μη πειστικό πιστοποιητικό