Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χώρισαν οι δρόμοι τους από το ’15
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χώρισαν οι δρόμοι τους από το ’15

  • A-
  • A+

Στη σκιά της αντιπαράθεσης στη Βουλή για το μακεδονικό ζήτημα, ο αντιπολιτευόμενος Τύπος έδωσε και χθες συνέχεια στο σίριαλ «Πετσίτη», με ξεκάθαρο στόχο να τον παρουσιάσει ως τον άνθρωπο που έκανε όλες τις «δουλειές» του Αλέξη Τσίπρα. Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσε μια δήλωση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου, σύμφωνα με την οποία δεχόταν στο γραφείο του επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε -σύμφωνα πάντα με τα όσα δηλώνει ο κ. Κιτσάκος- ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου.

Ποιο ήταν ακριβώς το περιεχόμενο των υπηρεσιών του Μαξίμου είναι κάτι που δεν διευκρινίστηκε από τον υπόδικο -για την υπόθεση της ΔΕΠΑ- κ. Κιτσάκο. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβανόταν και ένα κείμενο, το οποίο ανέφερε ότι ο Μανόλης Πετσίτης είχε ανοίξει και άλλη μια εταιρεία για την εκμετάλλευση των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, σημειώνοντας με νόημα ότι το έκανε έπειτα από την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το ίδιο το ρεπορτάζ, η ίδια η εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2017, «χωρίς να επιτύχει το στόχο της». Προφανώς, αυτό μεταφράζεται στο ότι δεν έτυχε κάποιας ειδικής μεταχείρισης και δεν ευνοήθηκε από την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για το σίριαλ «Πετσίτη» βασίζονται σε φωτογραφίες του 2015, ωστόσο σε συνδυασμό με τα κείμενα παρουσιάζονται λες και βγήκαν μόλις χθες. Η πραγματικότητα είναι πως ο Μανόλης Πετσίτης έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον Παππά -όπου συνεισέφερε εθελοντικά- από τα τέλη του 2015.

Πολλαπλές αναγνώσεις

Η απομάκρυνση αυτή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ουδέποτε έκρυψε το γεγονός ότι ήταν συμμαθητές και παλιοί φίλοι, ενδεχομένως να έχει πολλές αναγνώσεις. Να χώρισαν απλώς οι δρόμοι τους ή να συνέβη κάτι άλλο που να οδήγησε τον υπουργό στην απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η δήλωσή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» πριν από 3 μέρες, ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πορεία του, πέρασε μάλλον απαρατήρητη και δεν σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Ανθρωποι που έζησαν πρόσωπα και πράγματα τότε, και ειδικότερα από το περιβάλλον της Καισαριανής, λένε πως η σχέση αυτή δεν έληξε ήρεμα. Σύμφωνα με όσα λέγονται, ο Μανόλης Πετσίτης εκδιώχθηκε, γιατί θεωρήθηκε ότι έπαιζε «διπλό» παιχνίδι, μεταφέροντας πληροφορίες και εκδουλεύσεις σε εκείνους που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά και είχαν ήδη εκπονήσει τεράστια επενδυτικά σχέδια. Ισως να είναι και σύμπτωση, αλλά η απομάκρυνσή του συνέπεσε με την αφετηρία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Μανόλης Πετσίτης μπορεί να εργάστηκε ως σερβιτόρος -όπως υποτιμητικά αναφέρεται σε διάφορα ρεπορτάζ- ωστόσο, από το 2010 ήδη είχε δικό του κατάστημα (αθλητικό καφέ) στην Καισαριανή, πράγμα το οποίο δεν έχει αναφερθεί πουθενά. Διατηρούσε αρκετά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ενασχόλησή του με αυτά σε μεγάλο βαθμό αφορούσε το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό, του οποίου φαίνεται πως ήταν οπαδός.

Μπούμερανγκ

Από τις δημοσιεύσεις του προκύπτει ότι ήταν ένα λαϊκό παιδί της πιάτσας, που επαγγελματικά κινιόταν στους χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Το πώς έφτασε στο σημείο, μετά την απομάκρυνσή του από το περιβάλλον Παππά, να λαμβάνει τους μισθούς και να έχει τις επαγγελματικές επαφές με επιχειρηματίες σαν τον Λαυρεντιάδη -όπως παρουσιάζουν τα σχετικά δημοσιεύματα- είναι σίγουρα ένα ζήτημα προς διερεύνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που έσπευσε να υιοθετήσει τα δημοσιεύματα, αφήνει υπόνοιες για τη σχέση Μαξίμου-Πετσίτη -Λαυρεντιάδη, χωρίς να φαίνεται να κρατάει κάποιες επιφυλάξεις για την υπόθεση. Ενδεχομένως στην Πειραιώς να μην έχουν συνυπολογίσει το γεγονός ότι τέτοιες ιστορίες μπορεί και να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Για το όλο θέμα μίλησε, χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης. Σε συνέντευξή του απάντησε στην κριτική της Ν.Δ. για το θέμα της ΔΕΠΑ, υπενθυμίζοντας: «Τον κ. Κιτσάκο εγώ τον απέλυσα». Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις και ότι το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά στη Βουλή, κατά την απάντηση σχετικής επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. Σε ερώτηση για το εάν γνωρίζει κάποιον κ. Πετσίτη, ο υπουργός απάντησε: «Δεν τον ξέρω. Δεν έχω ιδέα από όλα αυτά» και επεσήμανε ότι απαιτείται σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για τη «διαχείριση μιας κατάστασης η οποία, στο τέλος της ημέρας, αφορά και 700 οικογένειες εργαζομένων».

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκάνδαλο... αντί σκανδάλου
Η αντιπολίτευση, στριμωγμένη μεταξύ οικονομίας και πορισμάτων για την Υγεία, επέλεξε να απαντήσει με σκανδαλολογία, μόνο που στην περίπτωση του Μ. Πετσίτη, φίλου του Ν. Παππά, κανείς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ...
Σκάνδαλο... αντί σκανδάλου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ο Αλ. Τσίπρας
Μια συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην υπηρεσία που περιφρουρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης με αλλεπάλληλες δηλώσεις κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα των εργοδοτών.
Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ο Αλ. Τσίπρας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά»
Ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το ζήτημα των μετατάξεων υπαλλήλων της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αναμέτρηση θα είναι μια σύγκριση...
«Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια»
Στο κατάμεστο αίθριο στο Μέγαρο Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν, χθες βράδυ, το προεκλογικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Την αρχική εισήγηση έκανε ο...
«Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι τέσσερις πυλώνες για την επόμενη 4ετία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν από την παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής, θα επισκεφτεί το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα του ζητήσει την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών για...
Οι τέσσερις πυλώνες για την επόμενη 4ετία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ντιμπέιτ» από το βήμα του τουρισμού
Τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν, χθες, και μίλησαν στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενός κλάδου...
«Ντιμπέιτ» από το βήμα του τουρισμού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας