Αθήνα, 35°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
35°C
35.8° 32.5°
5 BF
29%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
36°C
39.4° 32.4°
4 BF
33%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
35°C
38.7° 34.9°
3 BF
37%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
35°C
34.9° 34.9°
3 BF
26%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
35°C
35.7° 34.9°
5 BF
34%
Βέροια
Αίθριος καιρός
37°C
38.0° 31.8°
2 BF
36%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
34°C
34.4° 33.4°
2 BF
20%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
36°C
35.7° 35.7°
3 BF
19%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
31°C
33.8° 30.8°
4 BF
40%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
32°C
34.0° 31.9°
3 BF
42%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
29°C
29.4° 27.8°
5 BF
48%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
32°C
31.7° 30.1°
3 BF
48%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
34°C
33.9° 33.9°
0 BF
46%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
36°C
38.0° 33.4°
4 BF
26%
Λαμία
Αίθριος καιρός
35°C
35.1° 31.5°
3 BF
32%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
32°C
32.3° 31.8°
4 BF
55%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
35°C
36.0° 35.0°
5 BF
15%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
32°C
34.3° 32.1°
4 BF
43%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
33°C
37.8° 32.5°
3 BF
52%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
33°C
33.2° 33.2°
2 BF
27%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
illy

Η illycaffè είναι και πάλι η κορυφαία εταιρεία καφέ B Corp στην Ιταλία και ξεπερνά τους 90 βαθμούς, βελτιώνοντας όλες τις επιδόσεις της

Η δέσμευση για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η αξία που παρέχει το Università del Caffè ως κέντρο εκπαίδευσης είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που εξασφάλισαν στην illycaffè την επαναπιστοποίηση με ακόμα υψηλότερη βαθμολογία

Η illycaffè, παγκόσμιος ηγέτης στο βιώσιμο καφέ υψηλής ποιότητας και Benefit Corporation, έλαβε ξανά την πιστοποίηση B Corp χάρη στη συνεχή δέσμευσή της σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και την ικανότητά της να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο για τους εργαζομένους της, τις κοινότητες αναφοράς της και το περιβάλλον.

Η πιστοποίηση B Corp παρέχεται από τον διεθνή οργανισμό B Lab, ο οποίος μετρά τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα B Impact Assessment (BIA) και προβλέπει την επανεξέταση της αξιολόγησης και επακόλουθη επαναπιστοποίηση κάθε τρία χρόνια. Το 2024 η illycaffè έλαβε βαθμολογία 90,4, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την πιστοποίηση του 2021.

«Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε, το οποίο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της illycaffè να αναπτύσσεται με βιώσιμο, υπεύθυνο και διαφανή τρόπο», δήλωσε η Cristina Scocchia, CEO της illycaffè. «Η επιλογή της επίτευξης των επιχειρηματικών μας στόχων με τη δημιουργία διαρκούς και κοινωφελούς αξίας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αποτελεί ένα θετικό οικονομικό μοντέλο που, ως B Corp, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κάνει και αυτός το καθήκον του για να υποστηρίξει τη μετάβαση σε μοντέλα που εγγυώνται το μέλλον της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος».

«Η πιστοποίηση B Copr σημαίνει ότι μια εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τα κριτήρια διακυβέρνησης των ενδιαφερόμενων μερών, πληροί τα υψηλά πρότυπα της B Lab όσον αφορά στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και στη διαφάνεια», δηλώνει η Anna Puccio, Διευθύνουσα Σύμβουλος της B Lab Italy. «Συγχαίρω την illycaffè που πέρασε και πάλι την απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης επιπτώσεων της B Lab και στα πέντε πρότυπα, ένα επίτευγμα που επιβεβαιώνει τον βελτιωμένο αντίκτυπο της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο. Η illycaffè αποτελεί ένα παράδειγμα έμπνευσης για όλες τις εταιρείες παγκοσμίως, προκειμένου να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της συστημικής αλλαγής, έναν κοινό και αναγκαίο στόχο ολόκληρου του κινήματος B Corp.»

Η σημαντικότερη πρόοδος τα τελευταία τρία χρόνια αφορούσε την ενίσχυση της διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα μέσω μιας εταιρικής ομάδας εργασίας που περιλαμβάνει όλα τα κριτήρια του επιπέδου C, τη συμπερίληψη των στόχων ESG στο πακέτο κινήτρων για την ανώτατη διοίκηση, την εξέλιξη του συστήματος αναφοράς ώστε να περιλαμβάνει ενοποιημένη αναφορά στοιχείων, η οποία αντικατοπτρίζει τις ολοένα και πιο ισχυρές συνδέσεις μεταξύ της επιχειρηματικής μας στρατηγικής, των χρηματοοικονομικών επιδόσεων και του κοινωνικού και περιβαλλοντικού πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιείται ο Όμιλος, την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν τα θέματα ESG στην επιλογή και αξιολόγηση των συνεργατών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού αγαθών και υπηρεσιών, την αναγνώριση της μοναδικότητας του Università del Caffè ως αποτελεσματικού εργαλείου κατάρτισης σε όλη την αλυσίδα αξίας, την επίτευξη της πιστοποίησης για την ισότητα των φύλων, η οποία επιβεβαιώνει την υιοθέτηση συστημικής προσέγγισης του θέματος, καθώς και την ισχυρότερη δέσμευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της υιοθέτησης του στόχου μηδενικών καθαρών εκπομπών SPTi (1) , που αντικατοπτρίζεται στη σταθερή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας (-5,3% το 2023 σε σύγκριση με το 2022, χρησιμοποιώντας μια μεθοδολογία υπολογισμού βάσει της αγοράς).

Περιβάλλον

Για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων, η illycaffè συνέχισε να βελτιώνει τις επιδόσεις της σε κρίσιμους τομείς όπως η ενεργειακή απόδοση, ο μετριασμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η προώθηση της αναγεννητικής γεωργίας, η βελτιστοποίηση των υδάτινων πόρων και των υλικών και η εφαρμογή ενός μοντέλου κυκλικής οικονομίας με τη μείωση των αποβλήτων και τη δημιουργία θετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μεταξύ άλλων, μέσω της δημιουργίας στρατηγικών συνεργασιών. Το 2023 η εταιρεία μείωσε την ενεργειακή της κατανάλωση κατά 12,9% και το 95,5% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποίησε προερχόταν από ανανεώσιμες πηγές (+19,2% ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2022). Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις συνεχείς βελτιώσεις κατά μήκος της αλυσίδας παραγωγής, όπως η ανάπτυξη ενός νέου λογισμικού για τα μηχανήματα καβουρδίσματος καφέ που μείωσε την κατανάλωση ενέργειας κατά τις φάσεις αναμονής κατά 20%.

Η υπεύθυνη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού που δημιούργησε η εταιρεία μέσω της αποτελεσματικής συνεργασίας με τους προμηθευτές αποτελεί βασικό στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής της illycaffè. Φιλόδοξοι στόχοι όπως ο στόχος Net Zero 1 για μηδενικές καθαρές εκπομπές, μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της αποτελεσματικής συνεργασίας με τους προμηθευτές. Αυτό είναι το πνεύμα που διέπει το έργο Sustainability in Procurement (Βιωσιμότητα στις προμήθειες), το οποίο ξεκίνησε το 2022 με στόχο τη βελτίωση της παρακολούθησης κατά μήκος όλων των αλυσίδων εφοδιασμού, για να ανταποκρίνεται, μεταξύ άλλων, στις απαιτήσεις που ορίζονται από την οδηγία της ΕΕ για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά τη βιωσιμότητα (CSDDD), η οποία καθορίζει τις υποχρεώσεις των εταιρειών σχετικά με τις πραγματικές και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο περιβάλλον από τις δραστηριότητές τους, καθώς και αυτές των αλυσίδων εφοδιασμού και των επιχειρηματικών τους εταίρων.

Εργαζόμενοι
Η illycaffè έχει πάντα ως στόχο τη δημιουργία ενός ισότιμου και χωρίς αποκλεισμούς χώρου εργασίας. Η επιδίωξη αυτού του στόχου πραγματοποιείται με προσανατολισμό των στρατηγικών ανάπτυξης και διαχείρισης των πόρων στην προώθηση μιας κουλτούρας που βασίζεται στις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης (DE& I), αξιοποιώντας τη μοναδικότητα κάθε ατόμου και ενθαρρύνοντας την επαγγελματική του ανάπτυξη, αποφεύγοντας κάθε μορφή διακρίσεων. Η δέσμευση αυτή αποτυπώνεται στην Πολιτική για τη συμπερίληψη και την ισότητα των φύλων που υιοθετήθηκε το 2023, καθώς και στη σύσταση της επιτροπής DE&I για την καθοδήγηση των πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν τη στρατηγική της εταιρείας για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη. Η προσπάθεια αυτή συνέβαλλε στην απόκτηση της πιστοποίησης UNI/PdR 125:2022 για την ισότητα των φύλων, η οποία αναγνωρίζει τη δέσμευση μιας εταιρείας στην υιοθέτηση μιας συστημικής προσέγγισης και αλλαγής κουλτούρας με στόχο τη δημιουργία ενός ισότιμου χώρου εργασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση στη διαχείριση ταλέντων και στις πολιτικές σχετικά με τις αποδοχές, η εταιρεία χαρτογράφησε το διοικητικό και εκτελεστικό προσωπικό στην Ιταλία ανάλογα με τη σημασία της θέσης, το εύρος των αρμοδιοτήτων τους και τον αντίκτυπο στην επιχείρηση (οι λεγόμενες βαθμίδες), συγκρίνοντας τους μισθούς συγκρίσιμων θέσεων και παρέχοντας ένα πρόσθετο εργαλείο ανάλυσης για την υποστήριξη των πολιτικών της σχετικά με τις αποδοχές. Η ανάλυση έδειξε ότι στον ίδιο βαθμό/επίπεδο, ο μέσος όρος των αποδοχών των γυναικών ανέρχεται στο 97,2% του μέσου όρου των αποδοχών των ανδρών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η illycaffè είναι και πάλι η κορυφαία εταιρεία καφέ B Corp στην Ιταλία και ξεπερνά τους 90 βαθμούς, βελτιώνοντας όλες τις επιδόσεις της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας