Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
17°C
18.3° 15.2°
1 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
16.2° 12.5°
1 BF
78%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.0°
0 BF
68%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.9° 11.9°
4 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
16.0° 12.3°
0 BF
83%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.4° 10.1°
2 BF
54%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.1° 14.1°
2 BF
91%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
15°C
15.8° 14.3°
3 BF
85%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.8° 18.4°
3 BF
82%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
75%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
4 BF
56%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
16.9° 12.9°
0 BF
76%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 13.9°
2 BF
76%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
18°C
17.8° 17.7°
1 BF
90%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
18°C
18.2° 15.9°
0 BF
62%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
13°C
14.4° 12.7°
1 BF
94%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
9°C
9.0° 9.0°
1 BF
90%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου, 2023
BRAIN REGAIN

BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει:

Ενισχύεται με επτά νέα Μέλη η συμμαχία που υποστηρίζει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων της διασποράς ΔΕΗ, ELVALHALCOR, eSHARE, HELLENIC CABLES, NETCOMPANY/INTRASOFT, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, SALFO ENGINEERING & MANAGEMENT CONSULTANTS

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ενισχύεται με επτά νέα Μέλη, κορυφαίες επιχειρήσεις στον χώρο που δραστηριοποιούνται, όπως: τη ΔΕΗ, την κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, την ELVALHALCOR μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής προϊόντων και λύσεων αλουμινίου και χαλκού, την eSHARE, την κορυφαία και παγκόσμια εταιρεία λογισμικού με λύσεις SaaS για τον ασφαλή διαμοιρασμό εταιρικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο με έδρα τη Βοστόνη και κέντρο R&D στην Ελλάδα, την HELLENIC CABLES μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες καλωδίων στην Ευρώπη που κατασκευάζει καλώδια ηλεκτρικής ισχύος, τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για πολλές εφαρμογές, τη NETCOMPANY/INTRASOFT, την κορυφαία εταιρεία Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, την εταιρεία ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο της ενέργειας και σημαντικός παραγωγός κοιλοδοκών χάλυβα για τον κατασκευαστικό κλάδο και την SALFO ENGINEERING & MANAGEMENT CONSULTANTS, μία από τις πλέον εξειδικευμένες ελληνικές επιχειρήσεις συμβούλων μηχανικών.

Η διεθνής εμβέλεια, το κύρος και η τεχνογνωσία των επτά νέων Μελών - εταιρειών εγγυώνται την ενδυνάμωση της Συμμαχίας και αποτελούν έναν ακόμα πόλο έλξης για την προσέλκυση περισσότερων brain drainers να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Συμμαχία ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των Μελών-εταιρειών της, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως το πρόγραμμα BrainReGain Mentoring, όπου ανώτερα στελέχη αναλαμβάνουν εθελοντικά, ως μέντορες, να καθοδηγήσουν όσους Έλληνες ενδιαφέρονται για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό τους. Παράλληλα, ισχυροποιείται η υπηρεσία BrainGain JOBS με την προώθηση περισσότερων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του BrainReGain.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσορίζοντας τα νέα Μέλη δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την απήχηση που έχει αποκτήσει το όραμα του BrainReGain και προσελκύει, προοδευτικά, μεγαλύτερη υποστήριξη από κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, διεθνούς εμβέλειας. Αυτό το γεγονός μάς γεμίζει με αισιοδοξία και δημιουργεί την προσδοκία ότι το μήνυμά μας θα ισχυροποιηθεί και θα έχει απήχηση σε ακόμα περισσότερους Έλληνες με εργασιακή εμπειρία και υψηλή κατάρτιση, οι οποίοι εργάζονται στο εξωτερικό. Η δυναμική πορεία των εταιρειών-Μελών μας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, σηματοδοτεί τη διαμόρφωση ενός σταθερού και αξιόπιστου οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες επαγγελματικής εξέλιξης για όσους Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Εμείς, ως BrainReGain, δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε σχέδια, να δημιουργούμε αμοιβαία επωφελείς συνέργειες και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και την ελληνική Πολιτεία, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρόσφορο έδαφος για τον επαναπατρισμό υψηλής κατάρτισης Ελλήνων στελεχών».

Tην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 42 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Τεχνολογίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Ναυτιλίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Accenture, Aegean Airlines, Athens International College, AIMS International, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, eSHARE, Edenred, Entersoft, Εrnst & Young, ΔΕΗ, ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ, Ελληνικά Καλώδια, ΕΥΔΑΠ, HELLENiQ ENERGY, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, NETCOMPANY/INTRASOFT, Ogilvy, OTIS, Όμιλος FOURLIS, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», PotamitisVekris, Quest Group, Roche, SALFO ENGINEERING & MANAGEMENT CONSULTANTS, Sani Ikos, TEMES, TITAN, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τράπεζα Eurobank, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Upstream, Vodafone Ελλάδας, Υπερταμείο και Xerox Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πώς μπορείτε να γίνετε μέλος στη Συμμαχία BrainReGain, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Μ. Δουκάκου στο [email protected]

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας