• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.2°C / 25.7°C
  3 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.2°C / 23.6°C
  2 BF
  74%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 23.7°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 20.0°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  2 BF
  82%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 22.0°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.4°C
  0 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  0 BF
  58%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 23.0°C
  2 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.7°C / 20.9°C
  2 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 23.4°C
  3 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.1°C / 20.7°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 21.9°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.2°C / 23.5°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 22.7°C
  2 BF
  77%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.2°C / 25.0°C
  2 BF
  46%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.3°C / 20.5°C
  2 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.1°C
  2 BF
  88%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  1 BF
  77%

10 χρόνια Βραβεία Βιβλίου Public

 • A-
 • A+
Γιορτάζουμε ψηφίζοντας το βιβλίο που μας μεταμόρφωσε!

Για 10 χρόνια, τα Βραβεία Βιβλίου Public, μας δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε αγαπημένα βιβλία που μας φέρνουν πιο κοντά σε καινούριους χαρακτήρες, μας επιτρέπουν να επισκεφθούμε μακρινά και φανταστικά μέρη, να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να γεμίσουμε εμπειρίες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, σελίδα-σελίδα. Έτσι, μας προσκαλούν και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, να ψηφίσουμε το βιβλίο που μας μεταμόρφωσε τη χρονιά που πέρασε!
 
Τα 10α Βραβεία Βιβλίου Public έχουν και φέτος μοναδική αποστολή να τιμήσουν τους αναγνώστες, επιβραβεύοντας παράλληλα τους ανθρώπους του βιβλίου – συγγραφείς ή εκδότες, οι οποίοι μέσα από το έργο τους, δημιούργησαν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, γεμάτο ιδιαίτερες ιστορίες. 
 
Όπως κάθε χρόνο, οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους βιβλία  με μια επίσκεψη στο αποκλειστικό microsite www.publicbookawards.gr. Φέτος, κάθε αναγνώστης μπορεί να επιλέξει τους αγαπημένους του τίτλους από 8 διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, συμμετέχοντας στη πιο σημαντική γιορτή της χώρας για το βιβλίο και τους ανθρώπους του! Οι νικητές των φετινών Βραβείων θα ανακοινωθούν φέτος στις 29 Ιουνίου.
 
Αναγνωρίζοντας πως τα βιβλία έχουν τη δύναμη να «μας μεταμορφώνουν», τα 10α Βραβεία Βιβλίου Public καλούν το κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε 1.677 βιβλία από 1.573 συγγραφείς και 79 εκδότες, να αναδείξουν εκείνο που τους μεταμόρφωσε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε. Σημειώνεται πως το 2022, 202.000 αναγνώστες ξεχώρισαν 1.970 βιβλία, 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες.
 
Οι  8 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσει φέτος το αναγνωστικό κοινό είναι οι ακόλουθες:

 1. Ελληνικό μυθιστόρημα (δεν συμπεριλαμβάνονται άλλα είδη αφηγηματικής πεζογραφίας εκτός αυτής του μυθιστορήματος)
 2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα (στην ελληνική γλώσσα)  
 3. Ελληνικό Διήγημα
 4. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)
 5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση (εξ ολοκλήρου νέες ποιητικές συλλογές και έργα σύγχρονων ποιητών που εκδόθηκαν την περσινή χρονιά)
 6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία (βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά 2-11. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία π.χ. αριθμοί, λέξεις, χρώματα, αλφαβήτα αλλά και βιβλία με ήχους)
 7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
 8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

17-29 Μαΐου: Η Α’ Φάση της ψηφοφορίας του κοινού. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους βιβλία, επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτά που  κατατέθηκαν από τους εκδοτικούς οίκους. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία, ωστόσο μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.
 
5-19 Ιουνίου: Στη Β’ Φάση της ψηφοφορίας θεσμού, τα Public θα ανακοινώσουν με αλφαβητική σειρά τα 10 πιο δημοφιλή βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Σε αυτή τη φάση, οι αναγνώστες καλούνται και πάλι να επιλέξουν το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία βράβευσης,  ψηφίζοντας αυτή τη φορά από την ανανεωμένη λίστα που προέκυψε κατά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης. Και σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού ισχύει το δικαίωμα της μιας και μόνης ψήφου ανά κατηγορία.
 
29 Ιουνίου: Οι μεγάλοι νικητές της 10ης χρονιάς του διαγωνισμού, ανακοινώνονται online, στο www.publicbookawards.gr!
 
Όπως και πέρσι, υπάρχουν τρία (3) ειδικά βραβεία, τα οποία προκύπτουν κατόπιν ψηφοφορίας κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες: καθώς και των πωλητών βιβλίου των καταστημάτων Public.
 
1.    Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα:
Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2023 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων.

2.    Βραβείο Τιμώμενης λογοτεχνίας με θέμα: Περιβάλλον και Οικολογία (λογοτεχνία και non fiction). Για τη συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί ο κάθε Εκδότης να υποβάλει έως 20 τίτλους μεταφρασμένης Λογοτεχνίας από συγγραφείς. Οι τίτλοι όπου θα κατατεθούν θα πρέπει να έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2022. Στην συνέχεια, από τα υποβληθέντα από τους εκδοτικούς οίκους υποψήφια βιβλία και ανεξάρτητα της σειράς κατάταξής τους στην ψηφοφορία των εκδοτικών οίκων, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρία (3) βιβλία.
 
3.    Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public:
Για 10η χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

 • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα
 • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.publicbookawards.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η DIMAND υποστηρίζει τον Σύλλογο ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND Α.Ε., αγκαλιάζει την κοινωνική ποικιλομορφία και την ισότητα, στοιχεία που ταυτίζονται με την φιλοσοφία και τον σκοπό των Δρομέων Ελπίδας.
Η DIMAND υποστηρίζει τον Σύλλογο ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
H MYTILINEOS υποστηρίζει το πρόγραμμα FemStem
Η MYTILINEOS Energy&Metals σε συνεργασία με την κοινωνική επιχείρηση knowl, υποστηρίζει αποκλειστικά μέσω του προγράμματος FemStem, 30 γυναίκες από όλη την Επικράτεια, που επιδιώκουν να απασχοληθούν στον χώρο...
H MYTILINEOS υποστηρίζει το πρόγραμμα FemStem
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Warply επεκτείνεται στην περιοχή του Κόλπου αναλαμβάνοντας την Tim Hortons σε 6 χώρες
Η Warply, η ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε προγράμματα επιβράβευσης πελατών, που διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία και της αποτελεσματικότητα της,...
Η Warply επεκτείνεται στην περιοχή του Κόλπου αναλαμβάνοντας την Tim Hortons σε 6 χώρες
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΕΧΑΝ – Envipco: Ολοκληρώθηκε η Αξιολόγηση των Υποψηφιοτήτων
Η μεγάλη ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου εταιρειών ΤΕΧΑΝ – Envipco : «Εμείς δωρίζουμε 1.000.000 €, Εσύ αποφασίζεις πού θα το μοιράσεις», περνά στην επόμενή της φάση! Με την ολοκλήρωση των...
ΤΕΧΑΝ – Envipco: Ολοκληρώθηκε η Αξιολόγηση των Υποψηφιοτήτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Συντονισμός δράσεων μεταξύ των ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΕΣΠΑΒ για την έγχυση βιομεθανίου στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων για την έγχυση του βιομεθανίου στα δίκτυα διανομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΑ Αττικής, και του Προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου...
Συντονισμός δράσεων μεταξύ των ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΕΣΠΑΒ για την έγχυση βιομεθανίου στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας