• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 8.2°C / 11.8°C
  3 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.0°C / 12.2°C
  5 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  12°C 8.2°C / 12.0°C
  2 BF
  41%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  32%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.1°C / 9.9°C
  3 BF
  37%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.0°C / 11.2°C
  1 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.4°C / 6.4°C
  3 BF
  29%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  1 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 10.8°C
  4 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.0°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.8°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  44%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.9°C / 10.1°C
  3 BF
  40%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.7°C / 10.5°C
  1 BF
  65%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  5 BF
  40%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.4°C / 11.5°C
  3 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.3°C / 9.4°C
  2 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.7°C / 12.0°C
  2 BF
  40%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.3°C / 5.3°C
  1 BF
  51%

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς δημιούργησε ένα καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης

 • A-
 • A+

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς δημιούργησε ένα καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής που αριθμεί πάνω από 332 μαθητές και είναι ένα από τα πολυπληθέστερα σχολεία της περιοχής. Η νέα υπερσύγχρονη αίθουσα Διερευνητικής Μάθησης έχει ειδικά διαμορφωθεί για τη διδασκαλία της βιολογίας, της γεωλογίας, της φυσικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, της γεωγραφίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μηχανικής καθώς και τη ρομποτική.

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης εγκαινιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

H πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που δίνει έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων ακριτικών σχολείων.

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL για την κοινωνική ισότητα, το οποίο περιλαμβάνει πολύπλευρες δράσεις που συμβάλλουν στην εξάλειψη των διακρίσεων, των αποκλεισμών και των έμφυλων στερεοτύπων, την ισότητα των φύλων, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, τις επαγγελματικές επιλογές, τις δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης. 

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων της Τράπεζας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διερευνητική μάθηση των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Σημειώνεται ότι η νέα υπερσύγχρονη αίθουσα Διερευνητικής Μάθησης που δημιουργήθηκε διαθέτει:

 

 • Σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό: διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα, laptops, εκτυπωτή
 • 6 κιτ ρομποτικής lego spike
 • 9 πακέτα δασκάλων για τη διδασκαλία φυσικών επιστημών
 • Περισσότερους από 300 τίτλους βιβλίων
 • Περισσότερα από 150 παιχνίδια και κιτ διερευνητικής μάθησης ώστε το μάθημα να γίνεται μέσα από το παιχνίδι και η μαθησιακή εμπειρία να αποκτάται διαδραστικά και βιωματικά.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του Κέντρου Διερευνητικής Μάθησης στην Κομοτηνή, αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Διονύσιος Πάνου, Regional Director Δικτύου Βόρειας Ελλάδας - Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για τη συνεργασία σε μια τόσο σημαντική δράση που απευθύνεται στη νέα γενιά και απαντά στις ανάγκες της για σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει τη δράση αυτή στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL για την κοινωνική ισότητα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής  Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας. Η κοινωνική ισότητα αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα και αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας σε βιώσιμη κατεύθυνση, στόχος στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευτεί και υπηρετεί μέσα από το σύνολο των επιχειρηματικών και κοινωνικών της δράσεων.

Η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την Τράπεζα Πειραιώς που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε από κοινού ένα Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς της Κομοτηνής. Οραματιζόμαστε αυτό το Κέντρο να αποτελέσει μια πύλη μάθησης για τα παιδιά όπου θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες επιστήμες, να εξερευνήσουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ζωής».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κα Ελευθερία Σιώπη, Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για αυτό το πραγματικά σπάνιας αξίας συνολικό πακέτο υποστήριξης (τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε επιμορφωτικά προγράμματα), που θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την ποιότητα του διδακτικού μας έργου μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον περισσότερο ελκυστικό και αποτελεσματικό».

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της συνεργασίας της με τους 100mentors, δημιούργησε το πρόγραμμα «Train the Trainer», το οποίο ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Ειδικότερα, με το πρόγραμμα  «Τrain the Trainer» επιδιώκεται η βέλτιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση του Κέντρου Διερευνητικής Μάθησης. Αυτό επιτυγχάνεται με εργαστήρια και δραστηριότητες υποδοχής μαθητών-εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τους 100mentors.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
INTRACOM DEFENSE: Πιστοποιήσεις για Drone LOTUS και Σχεδίασης Στρατιωτικών Αεροναυτικών προϊόντων
τις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE (IDE) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της εταιρείας με την Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ), για την έναρξη της διαδικασίας έγκρισής της ως οργανισμού σχεδίασης...
INTRACOM DEFENSE: Πιστοποιήσεις για Drone LOTUS και Σχεδίασης Στρατιωτικών Αεροναυτικών προϊόντων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Λαμπερή βραδιά για τη NEUROPUBLIC
Ήταν όλοι εκεί. Σε μια διπλά σημαντική βραδιά για τη NEUROPUBLIC, μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες με αντικείμενο...
Λαμπερή βραδιά για τη NEUROPUBLIC
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Intrakat: Πιλοτικό έργο ραδιοκάλυψης σε σήραγγες και σταθμούς της Γραμμής 2 της Αττικό Μετρό
Με το έργο αυτό, οι επιβάτες του μετρό θα απολαμβάνουν πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας 5G τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς, με...
Intrakat: Πιλοτικό έργο ραδιοκάλυψης σε σήραγγες και σταθμούς της Γραμμής 2 της Αττικό Μετρό
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά
H Coca-Cola Τρία Έψιλον αναδείχτηκε για 4η συνεχή χρονιά «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του διεθνούς θεσμού «Top...
Coca-Cola Τρία Έψιλον: Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Intracom Defense επεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence
Η INTRACOM DEFENSE (IDE) ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Diehl Defence, με την λήψη νέας παραγγελίας ύψους 14,2 εκ. ευρώ, για την παραγωγή κρίσιμων ηλεκτρονικών υποσυστημάτων της...
Η Intracom Defense επεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας