• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 0.6°C / 4.2°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  2°C -1.9°C / 3.5°C
  1 BF
  42%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.0°C / 4.9°C
  5 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.7°C
  4 BF
  59%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.8°C / 0.7°C
  0 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -4.6°C / -3.2°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 7.8°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 2.9°C
  4 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.5°C
  6 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  6 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 6.6°C
  5 BF
  59%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 1.2°C
  2 BF
  59%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C -0.5°C / 1.2°C
  1 BF
  87%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  3 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 0.8°C / 3.6°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.3°C / 3.3°C
  1 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  1°C -2.3°C / 1.4°C
  2 BF
  56%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.3°C / -2.3°C
  1 BF
  64%

Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη

 • A-
 • A+
Η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Lamda Hellix, θυγατρική εταιρεία της Digital Realty, ανακοινώνουν την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας τους στην Κρήτη συντονίζοντας τις επενδύσεις τους που στοχεύουν στην εξέλιξη του νησιού σε έναν ισχυρό τηλεπικοινωνιακό κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας.

Οι δύο εταιρείες έχουν δρομολογήσει μία σειρά επενδύσεων που  αφορούν διηπειρωτικά, περιφερειακά και εθνικά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που θα προσαιγιαλωθούν στην Κρήτη. Σε συνέχεια αυτών, η Lamda Hellix ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του πρώτου ουδέτερου Data Center με την ονομασία HER1 στο Ηράκλειο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αυτά τα καλωδιακά συστήματα και να επιτρέψει τη διασύνδεση μεταξύ τους, καθώς και με άλλα τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

To νέο Data Center αποτελεί σημαντικό μέρος της ολοκληρωμένης μεσογειακής στρατηγικής της Digital Realty, παράλληλα με τη λειτουργία των υφιστάμενων κέντρων στη Μασσαλία και την Αθήνα και άλλων υπό ανάπτυξη στη Βαρκελώνη και το Ισραήλ. Το HER1 αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 μεγαβάτ (MW) εγκατεστημένου φορτίου πληροφορικής, με την πρώτη φάση να προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2025. Θα  αναπτυχθεί εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, ως βέλτιστη τοποθεσία με υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υποδομές που μπορούν να διευκολύνουν τη συνδεσιμότητα με υφιστάμενα χερσαία και υποθαλάσσια δίκτυα. Λόγω της εγγύτητας με την ακτή, θα χρησιμεύει επίσης ως  καλωδιακός σταθμός για την προσαιγιάλωση υποθαλάσσιων συστημάτων στην περιοχή Ηρακλείου.

Η λειτουργία ενός υψηλής ποιότητας, ουδέτερου Data Center αυτού του μεγέθους στην Κρήτη έχει τεράστια σημασία για εταιρείες ή κοινοπραξίες που αναπτύσσουν υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στο νησί, καθώς διευκολύνει την αποτελεσματική διασύνδεση με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.

Η Grid Telecom προσφέρει ήδη πολλαπλή οπτική διασυνδεσιμότητα μεταξύ Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και καθιέρωση της Κρήτης ως στρατηγικού κόμβου διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων – Μεσογείου, έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ προσθέτει χωρητικότητα εκατοντάδων terabytes (TBps), μέσω των υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων MINOAS East-West και APOLLO East-West, παρέχοντας τέσσερις γεωγραφικά εναλλακτικές διαδρομές προς την ηπειρωτική Ελλάδα με 96 ζεύγη οπτικών ινών συνολικά.

Επιπλέον, η Grid Telecom ανακοίνωσε τα σχέδια της να αναπτύξει έναν καλωδιακό σταθμό ανοικτής πρόσβασης στη νότια πλευρά της Κρήτης, που θα λειτουργεί ως σημείο υποδοχής νέων υποθαλάσσιων συστημάτων που διασχίζουν την Ανατολική Μεσόγειο και θα προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης σε επίπεδο υποδομών και επιχειρησιακών εφαρμογών. Στο πλαίσιο του έργου, η Grid Telecom θα παρέχει συνδεσιμότητα χαμηλής καθυστέρησης μετάδοσης δεδομένων και υψηλής αξιοπιστίας, μέσω εναλλακτικών οδεύσεων οπτικών ινών, με υφιστάμενα και νέα Data Centers στην Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της ως ουδέτερος περιφερειακός κόμβος δεδομένων.

Αξιοποιώντας τη δικτυακή υποδομή της σε Ιταλία, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη, η Grid Telecom έχει αναπτύξει επίσης ένα υπερσύγχρονο οπτικό δίκτυο DWDM, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, καθώς και συνεγκατάστασης σε προστατευόμενες υποδομές υποσταθμών του ΑΔΜΗΕ σε όλη την Ελλάδα.

Οι επενδύσεις της Lamda Hellix και της Grid Telecom είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικές.
Για το λόγο αυτό, οι δύο εταιρείες, που συνεργάζονται ήδη για τα Data Centers της Lamda Hellix στην Αθήνα, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης που επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία τους και στο Data Center του Ηρακλείου, όπου και η Grid Telecom σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα σημείο παρουσίας (Point of Presence) υψηλής χωρητικότητας.

«Το όραμά μας ήταν πάντα να προωθήσουμε την Ελλάδα ως περιφερειακό κόμβο και τηλεπικοινωνιακή πύλη μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, Β. Αφρικής και Ασίας. Τα τελευταία χρόνια εργαστήκαμε σκληρά για την επίτευξη αυτού του στόχου, σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων και τους πελάτες μας. Σήμερα, βλέπουμε το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα. Το Data Center Ηρακλείου θα λειτουργήσει ως καταλύτης που θα αναβαθμίσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Σε αυτό το ταξίδι, η συνεργασία μας με τη Grid Telecom είναι κομβικής σημασίας, καθώς οι επενδύσεις της προσθέτουν αξία σε αυτές των μεγάλων διηπειρωτικών υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων που προσαιγιαλώνονται στην Ελλάδα, καθώς και στις δικές μας επενδύσεις στην Κρήτη και την Αθήνα», δήλωσε ο  Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

«Η Grid Telecom ενισχύει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους ουδέτερους κόμβους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, προσφέροντας νέους τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους υψηλής χωρητικότητας και αξιοπιστίας και αναπτύσσοντας  υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές στρατηγικής σημασίας στην Κρήτη. Η συνεργασία της Grid Telecom με τους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων θα παρέχει συνδεσιμότητα στην αιχμή της τεχνολογίας με ανοικτή πρόσβαση και διεθνή εμβέλεια μέχρι τα Βαλκάνια, την Ιταλία και άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Τα ουδέτερα Data Centers και οι καλωδιακοί σταθμοί ανοικτής πρόσβασης δημιουργούν ισχυρές συνέργειες και προσθέτουν αξία, γι' αυτό και εκτιμούμε ιδιαίτερα τη στρατηγική συνεργασία μας με τη Lamda Hellix και την επεκτείνουμε, ώστε να καλύπτει και την αναδυόμενη αγορά της Κρήτης», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής της Grid Telecom.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
SolidarityNow: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία
Σε αυτή την συγκυρία ασύλληπτης τραγωδίας για τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία, το SolidarityNow, με θεμέλιο την πανανθρώπινη αξία της αλληλεγγύης, στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που βιώνουν...
SolidarityNow: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία φέρνει την παραγωγή της μπύρας Carlsberg στην Ελλάδα
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, πιστή στον εταιρικό της Σκοπό, να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, με στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη και...
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία φέρνει την παραγωγή της μπύρας Carlsberg στην Ελλάδα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
H Εθνική Τράπεζα είναι υπερήφανη για τη συμβολή της στην ανάδειξη της Ελευσίνας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023, ως πόλο πολιτισμού και παράλληλα στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
Η συμβολή της Εθνικής Τράπεζας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Intrakat: Στο τελικό στάδιο κατασκευής το Αιολικό Πάρκο στο Μουζάκι Καρδίτσας
Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται το Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους...
Intrakat: Στο τελικό στάδιο κατασκευής το Αιολικό Πάρκο στο Μουζάκι Καρδίτσας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας