• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 11.8°C / 15.2°C
  2 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Ψιχάλες
  12°C 9.8°C / 13.4°C
  3 BF
  81%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 16.0°C
  4 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 10.5°C
  2 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  5 BF
  67%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 9.4°C
  2 BF
  93%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.6°C
  3 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.7°C / 13.7°C
  2 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 15.8°C / 18.8°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 15.1°C
  1 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.8°C
  3 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  3 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 8.5°C / 11.7°C
  0 BF
  90%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.8°C / 21.0°C
  1 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 13.8°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 13.3°C
  3 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 12.8°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  0 BF
  94%

Eurobank: Αρωγός στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου

 • A-
 • A+
Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στο καινοτόμο πρόγραμμα Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου και στην υιοθέτηση σύγχρονων βιώσιμων προτύπων ανάπτυξης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή η Τράπεζα στήριξε με τις πρωτοβουλίες της το Naxos Smart Island, το οποίο παρουσιάσθηκε στη Νάξο την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 & 5 Οκτωβρίου 2022, παρουσία των κ.κ. Υπουργών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, του κ. Cameron Brooks, Director of Public Sector, Europe, Middle East & Africa της AWS και του Δημάρχου Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανού, οι οποίοι ανέλυσαν στις ομιλίες τους τη στρατηγική και τις δράσεις της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Η Eurobank προωθεί σύγχρονες λύσεις για την πραγματοποίηση ευκολότερων και ταχύτερων συναλλαγών των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση και την επιχειρηματική δικτύωση των επιχειρήσεων της Νάξου, ενός σημαντικού κόμβου ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ παρέχει διευκολύνσεις για να καταστεί το νησί πιο ελκυστικός τόπος εγκατάστασης ψηφιακών νομάδων, με τις εξής δράσεις:

 • Smart payments | Υπηρεσίες e-Commerce για την πληρωμή λιμενικών τελών στην Μαρίνα της Νάξου χωρίς χρεώσεις για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας, με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όλων των τραπεζών για συναλλαγές 24/7, σε απολύτως ασφαλές συναλλακτικό περιβάλλον.
 • Smart POS για πληρωμές σε ταξί. Η εφαρμογή μετατρέπει τα κινητά Android σε τερματικά POS, για εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες εισπράξεις με κάρτα ή ψηφιακό πορτοφόλι.
 • Smart Business Growth για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της Νάξου. Στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού και της επιχειρηματικής δικτύωσης, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης Exportgate για δικτύωση και του Digital Academy for Business για ψηφιακή εκπαίδευση και τη διοργάνωση σεμιναρίων για χρηματοδοτικές δυνατότητες μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.
 • Υπηρεσίες για να γίνει η Νάξος πιο ελκυστικός προορισμός για την εγκατάσταση Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads).

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank στέκεται αρωγός σε κάθε δυναμική προσπάθεια για την εδραίωση μιας βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα στη βάση σύγχρονων προτύπων. Η Amazon Web Services, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς οργανισμούς παγκοσμίως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας αναπτύσσοντας το πρωτοποριακό project Smart Naxos Island, για τη διαμόρφωση ενός πρωτότυπου, υπερσύγχρονου δικτύου υποδομών στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία και να συνεργαστούμε με την AWS. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά σε δράσεις με θετικό αποτύπωμα στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση μας για πρωτοπορία.».

Το Naxos Smart Island παρουσιάσθηκε από τον κ. Cameron Brooks, Director of Public Sector, Europe, Middle East & Africa και το επιτελείο της AWS, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο κ. Αθανάσιος Πατσάκας, Head of ENT της AWS για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα και η κα Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager Southeastern Europe. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του Προγράμματος, ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Erik Holmgren, Οικονομικός Σύμβουλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν φορείς και κάτοικοι της Νάξου. Ο Δήμαρχος Νάξου, κ. Δημήτρης Λιανός, από τους πρωτεργάτες του προγράμματος Naxos Smart Island, διοργάνωσε έκθεση που φιλοξένησε τα περίπτερα όλων των φορέων - συνεργατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Tην Eurobank εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γενικοί Διευθυντές, Retail Banking, Ιάκωβος Γιαννακλής, Δικτύου Καταστημάτων, Γιάννης Σεραφειμίδης, Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου, Μιχάλης Βλασταράκης, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής Τομέα Specialized Segments & Customers Excellence Retail Banking, κα Ελίνα Νικάκη και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών της Τράπεζας.

Να σημειωθεί πως η Eurobank ανακοίνωσε πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με την AWS η οποία είναι χορηγός στις εταιρείες του egg - enter•grow•go, τον επιχειρηματικό επιταχυντή της Eurobank που στα δέκα χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του ελληνικού συστήματος καινοτομίας.
Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας στη Νάξο μπορείτε να δείτε στο www.eurobank.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το ΝΟΥΝΟΥ υλοποιεί δράσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον
Πιο συγκεκριμένα, το ΝΟΥΝΟΥ πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα αναδάσωσης σε τρεις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και έργα αναβάθμισης σχολικών...
Το ΝΟΥΝΟΥ υλοποιεί δράσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το ΖΑΓΟΡΙ χάλκινος χορηγός στο συναρπαστικό 4th TRIMORE SwimRun Hydra
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το SwimRun Hydra, στο γραφικό νησί της Ύδρας, στις 25-27 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας την 4η χρονιά του ως το πρώτο και μοναδικό SwimRun στην Ελλάδα!
Το ΖΑΓΟΡΙ χάλκινος χορηγός στο συναρπαστικό 4th TRIMORE SwimRun Hydra
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Eurolife FFH Μεγάλος Χορηγός στη νέα σειρά επεισοδίων «Μεγάλα Πώς» της Ατράκτου
Η Eurolife FFH είναι ο Μεγάλος Χορηγός στα «Μεγάλα Πώς» by Atraktos teens της ΑΜΚΕ Άτρακτος, της νέας σειράς επεισοδίων με πρωτότυπες ερωταπαντήσεις...
Η Eurolife FFH Μεγάλος Χορηγός στη νέα σειρά επεισοδίων «Μεγάλα Πώς» της Ατράκτου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη
Οι δύο εταιρείες έχουν δρομολογήσει μία σειρά επενδύσεων που  αφορούν διηπειρωτικά, περιφερειακά και εθνικά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα που...
Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το κοινωνικό πρόσωπο της καινοτομίας για τα ΑμεΑ
Η συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων...
Το κοινωνικό πρόσωπο της καινοτομίας για τα ΑμεΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Διπλή Βράβευση της Χαλκιαδάκης Α.Ε. για τα κρεοπωλεία της στα Meat Awards
Δύο σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες «Κρεοπωλείο εντός σούπερ μάρκετ» και «Green policy» απέσπασε η Κρητική εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε., στα...
Διπλή Βράβευση της Χαλκιαδάκης Α.Ε. για τα κρεοπωλεία της στα Meat Awards

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας