• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.2°C / 28.4°C
  2 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.9°C / 24.4°C
  2 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.0°C / 27.0°C
  1 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.9°C
  2 BF
  94%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.0°C / 22.0°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 18.7°C
  0 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.2°C / 23.2°C
  1 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 27.2°C
  3 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.1°C / 22.9°C
  2 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.3°C / 25.4°C
  0 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  3 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 25.8°C
  2 BF
  60%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.9°C
  3 BF
  88%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 19.5°C / 25.5°C
  2 BF
  69%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.8°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 27.1°C
  2 BF
  89%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.3°C / 21.0°C
  1 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 22.8°C
  2 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  2 BF
  69%

Η adidas στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την πλαστική ρύπανση

 • A-
 • A+

Η adidas, για ακόμη μια χρονιά έχει ως βασικό πυλώνα των δράσεών της τη βιωσιμότητα. Αυτή τη φορά όμως, το μήνυμα είναι πιο ηχηρό από ποτέ:

Το πλαστικό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για όλον τον πλανήτη. Είμαστε όλοι μέρος αυτού του προβλήματος και η adidas, σαν πολυεθνική εταιρία με μεγάλο δίκτυο παραγωγής και διανομής, γνωρίζει ακριβώς ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης της. Είναι αποφασισμένη όμως να βρει λύσεις για αυτό το πρόβλημα μέσα από βιώσιμες επιλογές, να βάλει τέλος στο μη ανακυκλωμένο πλαστικό και να σταματήσει τη σπατάλη ενός υλικού, του οποίου η αλόγιστη χρήση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση γίνεται ολοένα πιο έντονη, καθώς φαίνεται πως βρισκόμαστε μόλις δέκα χρόνια μακριά από το σημείο χωρίς επιστροφή. Το πλαστικό βρίσκεται πλέον παντού: στις κορυφές των βουνών, στα βάθη των ωκεανών, στις πόλεις μας. Το 91% όλου του πλαστικού στον πλανήτη δεν έχει ανακυκλωθεί ποτέ και υπολογίζεται πως η βιομηχανία της ένδυσης θα αυξήσει το αποτύπωμά της κατά 49% έως το 2030, εάν δεν υιοθετήσει άμεσα αειφόρες πρακτικές. Η μεγαλύτερη απειλή όμως σε σχέση με τα παραπάνω δεδομένα, είναι η πεποίθηση πως κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα για εμάς.

Η adidas, πορευόμενη ήδη προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, έχει δημιουργήσει συλλογές όπως την Primegreen, που κατασκευάζεται από μία σειρά ανακυκλωμένων υλικών υψηλής απόδοσης και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρίας να καταργήσει σταδιακά τη χρήση παρθένου πολυεστέρα μέχρι το 2024. Επίσης, διατίθεται και η Primeblue σειρά που κατασκευάζεται από νήμα υψηλής απόδοσης, αποτελούμενο κατά 50% από Parley Ocean plastic, που προκύπτει από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα, τα οποία συλλέγονται από ακτές και παράκτιες περιοχές, πριν μολύνουν τους ωκεανούς. (Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις βιώσιμες συλλογές της adidas εδώ)

Οι δεσμεύσεις της εταιρίας για αειφόρες πρακτικές φυσικά δε σταματούν εδώ, αφού η adidas έχει ως στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά μέσο όρο ανά προϊόν, κατά 15% έως το 2025, και ταυτόχρονα να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050.

Στο πλαίσιο του “END PLASTIC WASTE”, η adidas ενώνει τις δυνάμεις της στην Ελλάδα με πολύτιμους συνεργάτες της, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση και υιοθετούν έναν πιo βιώσιμο τρόπο ζωής: οι Τόνια Σωτηροπούλου, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Πλυτάς, Κλέλια Ανδριολάτου, Λίλα Μπακλέση, Γιώργος Λέντζας, Κώστας Σπαθής, Xenia Ghali, Λυδία Παπαϊωάννου, Σπύρος Γιαννιώτης και φυσικά οι adidas Runners Athens, πρωταγωνιστούν σε ένα εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ, που υπογραμμίζει το πρόβλημα αλλά εστιάζει περισσότερο στη βαθιά ανάγκη να συνεργαστούμε για να συμβάλλουμε στην επίλυσή του. H πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου, σε ένα ξεχωριστό event στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την αρχή του ταξιδιού της adidas προς ένα πιό βιώσιμο μέλλον. (Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ)

Παράλληλα, ένας πολύ σημαντικός συνοδοιπόρος της adidas στη διαδρομή προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, είναι το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης». Μέσα από το εμβληματικό πρόγραμμα “Typhoon Project”, η adidas ταξιδεύει με το νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων ιδιοκτησίας του Ιδρύματος και μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό, πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας παράκτιους καθαρισμούς στην Ελλάδα. Το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», συνεργάζεται επίσης με ερευνητικές ομάδες από ελληνικά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα στη συλλογή και αξιοποίηση εθνικών δεδομένων  για τη θαλάσσια ρύπανση.

Φυσικά, οι δράσεις της adidas δε σταματούν εδώ, καθώς από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου θα διεξαχθεί το “Run For The Oceans”. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα που έχει ως στόχο την ενημέρωση για τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά και πώς μπορούμε όλοι εμείς να συμβάλλουμε. Κατά τη διάρκεια του running event που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, περισυλλέγεται μια συγκεκριμένη ποσότητα πλαστικού από τις ακτές, ανάλογα με το χρόνο προπόνησης που πραγματοποιεί ο κάθε ένας από εμάς. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στη χώρα μας γύρω από τη βιωσιμότητα με στόχο της εταιρίας να ενημερώσει και να παροτρύνει όλους εμάς να γίνουμε μέρος της λύσης.

Η adidas ξεκινάει ένα ταξίδι που δε θα είναι εύκολο, είναι όμως απαραίτητο. Η ανάγκη για ελαχιστοποίηση των πλαστικών αποβλήτων είναι πιο επιτακτική από ποτέ και θα επιτευχθεί μέσα από συνεργασία, γιατί μόνο όταν ενωθούμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά βιώσιμο μέλλον. Η ώρα για αλλαγή έχει φτάσει και είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στο πιο σημαντικό ταξίδι, αυτό της βιωσιμότητας!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Hard Rock International ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Hard Rock International σηματοδότησαν την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους για την κατασκευή και λειτουργία ενός...
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Hard Rock International ανακοινώνουν τη συνεργασία τους
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το Public Group αναλαμβάνει δράση για έναν βιώσιμο πλανήτη με το πρόγραμμα “Love Earth”
Τα Public πρωτοπορούν και παρουσιάζουν ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιώσιμης επιχειρηματικής λειτουργίας που θέτει στο επίκεντρο το περιβάλλον και την...
Το Public Group αναλαμβάνει δράση για έναν βιώσιμο πλανήτη με το πρόγραμμα “Love Earth”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το Vodafone Business είναι ο απόλυτος προορισμός για το Πρόγραμμα “Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ”
Το Vodafone Business διαχρονικά εξελίσσει και προσφέρει ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας,...
Το Vodafone Business είναι ο απόλυτος προορισμός για το Πρόγραμμα “Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ”
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το εμβληματικό “EKO Acropolis Rally” επιστρέφει με Μέγα Χορηγό την ΕΚΟ
Η ΕΚΟ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία εμπορίας στην κατηγορία της, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα στους λάτρεις του ιστορικού...
Το εμβληματικό “EKO Acropolis Rally” επιστρέφει με Μέγα Χορηγό την ΕΚΟ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
H Intrakat και η Parkwind ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα
Σήμερα, η Parkwind και η Intrakat ανακοινώνουν την επίσημη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ελληνικές θάλασσες. Με μεγάλη εμπειρία σε έργα υπεράκτιας ανάπτυξης...
H Intrakat και η Parkwind ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας