• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 7.6°C / 10.7°C
  2 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.9°C / 9.9°C
  2 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.1°C / 14.0°C
  4 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 8.6°C
  1 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  4 BF
  36%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.2°C / 9.3°C
  2 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.4°C / 4.5°C
  2 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.2°C / 12.6°C
  1 BF
  47%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 13.8°C
  4 BF
  48%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 11.8°C
  5 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.7°C / 9.6°C
  2 BF
  81%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  3 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.2°C / 8.9°C
  0 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.7°C / 10.0°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.8°C / 9.9°C
  2 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  9°C 6.9°C / 12.6°C
  2 BF
  82%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.3°C / 7.7°C
  1 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.0°C / 10.0°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  30%

Διαδικτυακή εκδήλωση από το CSR HELLAS

 • A-
 • A+
Την πρώτη διαδικτυακή του εκδήλωση για το 2022, με θέμα «Βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα: Οι βέλτιστες πρακτικές για τη δημοσιοποίηση των εταιρικών πληροφοριών» (Sustainable business models: Best practices for corporate reporting of non-financial information), διοργανώνει το CSR HELLAS την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 (15:00 - 17:00).

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνέχεια της πρόσφατης παρουσίασης της σχετικής μελέτης που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ομάδα για Θέματα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (European Financial Reporting Advisory Group - EFRAG) στο πλαίσιο του ρόλου της ως συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προτυποποίηση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, αλλά και στη σύνταξη προτάσεων για το Ευρωπαϊκό σύστημα δημοσιοποίησης των εταιρικών πληροφοριών για τη βιωσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. με σκοπό την αναθεώρηση της σχετικής οδηγίας για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών προωθεί ένα αυστηρότερο σύστημα με κανόνες που εναρμονίζουν τα σχετικά διεθνή πρότυπα εταιρικών απολογισμών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη σύγκλισης των ελληνικών επιχειρήσεων με το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο όπως ήδη διατυπώνεται από τις σχετικές εισηγήσεις της ΕΕ, το CSR HELLAS και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπονούν σχετική μελέτη για την καταγραφή και ανάδειξη αντίστοιχων παραδειγμάτων μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της μελέτης της EFRAG και τα συμπεράσματα από την συγκριτική επισκόπηση ενός ελληνικού δείγματος με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό.

Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συμμετόχων σχετικά με την αξία ποιοτικών και συγκρίσιμων στοιχείων στις εκθέσεις δημοσιοποίησης για θέματα βιωσιμότητας, καθώς και του τί σημαίνει βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και πώς αυτό μπορεί να δημοσιοποιηθεί στους συμμετόχους.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τους οργανισμούς EFRAG και EBRD και συγκεκριμένα οι Saskia Slomp, (CEO, EFRAG), Dawn Slevin, (MD, ELS Europe, μέλος EU Sustainable Finance TEG, Co-Chair, PTF-RNFRO, EFRAG) και Robert Adamczyk (Senior Environmental Advisor, EBRD), καθώς επίσης και εκπρόσωποι θεσμικών και ακαδημαϊκών φορέων και επιχειρήσεων και συγκεκριμένα οι Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Διευθύντρια Βιωσιμότητας και Εταιρικής Ευθύνης, Όμιλος ΟΤΕ, Δρ. Νίκη Γλαβέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Νικόλαος Λούλης, Πρόεδρος ΔΣ, Μύλοι Λούλη, Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων, Coca-Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ και Σωτήρης Πάστρας, CSR Manager, APIVITA. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Δικηγόρος Εταιρικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου.

Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης και έρευνας του EFRAG, η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ CSR HELLAS, Μέλος ΔΣ CSR Europe, ESG Senior Advisor, Όμιλος TITAN και Μέλος, PTF-RNFRO, EFRAG, σημείωσε: «Η μελέτη αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο, αλλά και ιδιαίτερα επίκαιρο εργαλείο αφενός για όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν να βελτιώσουν το επίπεδο ωριμότητάς τους στη δημοσιοποίηση της στρατηγικής τους για την βιωσιμότητα, αλλά και όσες επιχειρήσεις καλούνται τώρα να συμμορφωθούν με το αυστηρότερο πλαίσιο εταιρικής διαφάνειας και λογοδοσίας. Η σύμπραξη κύριων συμ-μετόχων και ειδικότερα των εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού και του τραπεζικού τομέα, μέσω της δομής του EFRAG, στην εκπόνηση της μελέτης προσθέτει αξία στο τελικό αποτέλεσμα με πρακτικά παραδείγματα εφαρμογής των κανόνων της που διασφαλίζουν την ποιότητα των σχετικών πληροφοριών στους ετήσιους απολογισμούς των εταιριών, είτε είναι σε ενιαία δομή με τα ετήσια οικονομικά τους αποτελέσματα είτε σε ανεξάρτητη δομή, δηλαδή σε έναν απολογισμό βιωσιμότητας ή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ο απολογισμός αυτός είναι σε κάθε περίπτωση αναπόσπαστο συμπλήρωμα της εταιρικής λογοδοσίας και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες σύνταξης και παράθεσης στοιχείων».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Επίσκεψη του Ακολούθου Άμυνας της Αιγύπτου στην Intracom Defense
Ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Συνταγματάρχης Ayman Alian, συνοδευόμενος από τον βοηθό Ακολούθου Άμυνας Πλωτάρχη Mohamed Amir, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Intracom Defense (IDE), όπου τους...
Επίσκεψη του Ακολούθου Άμυνας της Αιγύπτου στην Intracom Defense
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
80 καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής
Όλα τα έργα προσφέρθηκαν κυρίως από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, αλλά υπήρχαν και γενναιόδωρες προσφορές από οικογένειες καλλιτεχνών και από...
80 καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η INTRASOFT ανακοινώνει την πρώτη της νίκη στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης
Η INTRASOFT International, μέλος της Netcompany Group A/S, ανακυρήχτηκε ανάδοχος του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), στα πλαίσια του οποίου αναλαμβάνει τη δημιουργία...
Η INTRASOFT ανακοινώνει την πρώτη της νίκη στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Παραμένει η λαμπερή ατμόσφαιρα στο Experience Park του Ελληνικού
Γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές εμπειρίες παραμένει το Experience Park, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού.
Παραμένει η λαμπερή ατμόσφαιρα στο Experience Park του Ελληνικού
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έκανε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας τη χρονιά που πέρασε;
«Τι θα φάμε σήμερα;». Μια ερώτηση απλή. Καθημερινή. Όχι όμως για όλους. Για εκείνους, λοιπόν, τους συνανθρώπους μας, για τους οποίους το φαγητό...
Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος έκανε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας τη χρονιά που πέρασε;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας