• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.9°C / 21.2°C
  1 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 18.6°C
  0 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 21.0°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 18.1°C
  0 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  63%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 17.9°C
  1 BF
  76%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 13.4°C
  0 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 20.6°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 22.1°C
  2 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 20.8°C
  2 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.6°C / 19.0°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  0 BF
  52%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 18.5°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 18.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 23.8°C
  1 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.1°C / 21.4°C
  1 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.1°C
  0 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.1°C / 18.7°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  61%

Πρωτοβουλία από τον Όμιλο Vodafone και την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU)

 • A-
 • A+
Η Vodafone και η Επιτροπή Ευρυζωνικότητας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη καλούν σε δράση για τη διασύνδεση 3,4 δισ. ανθρώπων με smartphone έως το 2030.

Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Όμιλο Vodafone και την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), την εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του παγκόσμιου ψηφιακού χάσματος, ώστε 3,4 δισεκατομμύρια επιπλέον άτομα να έχουν δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης του διαδικτύου μέσω smartphone έως το 2030.

Σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας για το 2025, μία νέα Ομάδα Εργασίας θα προσδιορίσει παρεμβάσεις πολιτικής, εμπορικού χαρακτήρα και κυκλικής οικονομίας για την αύξηση της πρόσβασης στα smartphone, καθώς, ενώ τα δίκτυα της κινητής καλύπτουν πλέον το 82% του πληθυσμού των χωρών χαμηλού και μέσου εισοδήματος (LMIC), το χάσμα μεταξύ χρήσης και κάλυψης παραμένει υψηλό.2 Με συμπροεδρεύοντα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Vodafone, Nick Read και τον Γενικό Γραμματέα της ITU Houlin Zhao, στους αρχικούς εταίρους της Ομάδας περιλαμβάνονται επίσης η Συμμαχία για Προσιτό Διαδίκτυο, η GSMA, η κυβέρνηση της Γκάνας, η Safarico, η Smart Africa, ο Όμιλος Vodacom, καθώς και το Ίδρυμα World Wide Web.

Σήμερα, το 86% των συνδέσεων στο διαδίκτυο στις χώρες LMIC3 διενεργούνται μέσω κινητών τηλεφώνων, επίδοση που υπογραμμίζει τη σημασία που έχουν τα κινητά στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Ωστόσο, δισεκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν «απλά» τηλέφωνα, χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, και η αγορά 2G συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι το ψηφιακό χάσμα διευρύνεται, καθώς η παγκόσμια πανδημία έχει επιταχύνει την ανάδυση των ψηφιακών κοινωνιών και τα smartphone αποτελούν ολοένα και πιο ουσιαστική πύλη πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες - συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της ιατρικής υποστήριξης – τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την απασχόληση και το επιχειρείν.4

Ο Nick Read, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή για τη Vodafone να αποτελεί μέρος της μνημειώδους αυτής παγκόσμιας πρωτοβουλίας με τον ΟΗΕ για τη βελτίωση της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων, μέσω της πρόσβασης σε smartphone. Καθώς οι κοινωνίες μας καθίστανται πιο ψηφιακές, πρέπει όλοι να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν εργασία, και να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες ή οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και κρίσιμες πληροφορίες που είναι όλο και πιο διαθέσιμες μόνο μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για μια τόσο σύνθετη πρόκληση που κανείς πάροχος δικτύου, κατασκευαστής, φορέας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ή εθνική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλύσει μόνος του. Ωστόσο, συνεργαζόμενοι μαζί, μπορούμε να υπερβούμε όλα τα εμπόδια»

Ο Houlin Zhao, Γενικός Γραμματέας της ITU, δήλωσε σχετικά: «Η επίτευξη των παγκόσμιων στόχων της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας απαιτεί μια κοινή προσέγγιση πολλών ενδιαφερομένων μερών. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμπροεδρεύω αυτής της νεοσύστατης Ομάδας Εργασίας, η οποία θα συμβάλει επίσης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η πανδημία της COVID-19 και θα διασφαλίσει έξυπνες συσκευές στα χέρια όσων έχουν υστερήσει».

Η Maria-Francesca Spatolisano, Επικεφαλής του Γραφείου του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την τεχνολογία, σχολίασε: «Ο χάρτης πορείας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ψηφιακή συνεργασία στοχεύει στην επίτευξη καθολικής συνδεσιμότητας έως το 2030. Η πρόσβαση στα smartphone συνιστά θεμελιώδες στοιχείο σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, όπου τα κινητά αποτελούν την κύρια οδό πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, η ομάδα εργασίας αυτή μπορεί διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι η στροφή προς την ψηφιακή τεχνολογία είναι επωφελής και καθιστά τις κοινωνίες μας περισσότερο και όχι λιγότερο ισότιμες».

Η Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Ευρυζωνικότητας θα συντάξει σχετική έκθεση και μια σειρά συγκεκριμένων συστάσεων που θα περιλαμβάνουν τα εξής:

 • πρωτότυπη ανάλυση και δεδομένα σχετικά με το κενό πρόσβασης σε smartphone,
 • ποσοτικοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου της παροχής σε όλους της πρόσβασης σε smartphone έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της μετακίνησης χρηστών από τα απλά τηλέφωνα 2G στα smartphone 4G · και
 • ανάλυση πρωτοβουλιών ή πιλοτικών προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την πρόσβαση στα smartphone. Ο Όμιλος Vodafone δεσμεύτηκε να ξεκινήσει δύο πιλοτικά έργα σχετικά με την προσιτότητα των συσκευών στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Ουάσινγκτον: Η INTRACOM DEFENSE στην AUSA 2021
Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε στη διεθνή έκθεση “AUSA 2021” (Association of the United States Army Annual Meeting & Exposition), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ από 11-13 Οκτωβρίου.
Ουάσινγκτον: Η INTRACOM DEFENSE στην AUSA 2021
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Πικέρμι
Στην τελική ευθεία για την απόκτηση Αποχετευτικού Δικτύου και το Πικέρμι. Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση του Έργου. Ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής 2014-2020.
Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Πικέρμι
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Έρευνα: Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός των Γυναικών στην Ελλάδα
Από την έρευνα προέκυψε ότι οικονομικά εγγράμματο χαρακτηρίζεται μόλις το 43% των συμπολιτών μας, χωρίς να υπάρχει, στο κομμάτι αυτό, κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Παρά το...
Έρευνα: Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός των Γυναικών στην Ελλάδα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Βιολογικό Χωριό: Ανανεώθηκε το μεγαλύτερο κατάστημα του Δικτύου στο Νέο Ηράκλειο
Το Βιολογικό Χωριό, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής βιολογικών τροφίμων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης και αναβάθμισης του Δικτύου της, προχώρησε στην ανακαίνιση του μεγαλύτερου καταστήματός της,...
Βιολογικό Χωριό: Ανανεώθηκε το μεγαλύτερο κατάστημα του Δικτύου στο Νέο Ηράκλειο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η Nova παρουσιάζει την πλατφόρμα ΕΟΝ: Η νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση είναι εδώ
Η Nova εγκαινιάζει σήμερα μια νέα εποχή στην τηλεόραση παρουσιάζοντας την EON. Η νέα, καινοτόμα πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης προσφέρει έναν σύγχρονο τρόπο θέασης, με αποκλειστικό premium κινηματογραφικό...
Η Nova παρουσιάζει την πλατφόρμα ΕΟΝ: Η νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση είναι εδώ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
H Motor Oil υιοθετεί το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας
Τα δάση αποτελούν, ανάμεσα σε άλλα, και τον φυσικό μηχανισμό αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΜΟΗ αντιμετωπίζει...
H Motor Oil υιοθετεί το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας