• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 16.2°C
  3 BF
  54%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.1°C / 16.6°C
  1 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 18.0°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.3°C / 13.9°C
  3 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.6°C
  4 BF
  44%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 15.4°C
  1 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 10.4°C
  2 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.4°C / 16.6°C
  3 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 19.8°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.9°C / 16.9°C
  4 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 17.9°C
  5 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 14.7°C
  3 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.9°C / 19.9°C
  3 BF
  60%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  3 BF
  54%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 14.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 22.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.3°C / 16.4°C
  3 BF
  50%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  0 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.2°C / 16.1°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  82%

OTE: σημαντικές επιδόσεις σε θέματα ESG

 • A-
 • A+
Τις σημαντικές επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG-Environmental, Social, Governance) επιβεβαιώνουν οι αξιολογήσεις και η συμμετοχή του σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης μαζί με κορυφαίες εταιρίες ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ παραμένει για 13η χρονιά βάσει κριτηρίων ESG στη σειρά διεθνών δεικτών FTSE4Good αλλά και στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την Vigeo-Eiris της Moody’s ESG Solutions. Επίσης, ο ΟΤΕ είναι μια από τις πρώτες εισηγμένες εταιρίες, που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τα αποτελέσματά του βάσει κριτηρίων ESG.

«H βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον άρρηκτα συνυφασμένη με την επιχειρηματική πρακτική, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να παράγουν αξία μακροπρόθεσμα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν υπεύθυνα βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενιών. Στον Όμιλο ΟΤΕ από πολύ νωρίς έχουμε επιλέξει τα ζητήματα ESG ως κομβικά στοιχεία της στρατηγικής και της λειτουργίας μας. Η αξιολόγηση και η συμμετοχή του ΟΤΕ σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης για άλλη μια χρονιά δείχνει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.», ανέφερε η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

H βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ και του τρόπου λειτουργίας του. Ακολουθεί κριτήρια και διεθνή πρότυπα για τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τη μέτρηση των επιδόσεών του. Προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης για τον Όμιλο ΟΤΕ αποτελούν η βελτίωση του περιβαλλοντικού και του κοινωνικού αποτυπώματος του, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο.

O OTE συνολικά ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών, όπως: FTSE4Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Performers, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στο δείκτη 2020 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).

Aξιολόγηση  Ά εξαμήνου 2021 δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης

FTSE4Good Emerging Index

Για 13η χρονιά ο ΟΤΕ αξιολογήθηκε και παραμένει στη σειρά δεικτών για βιώσιμες επενδύσεις (sustainable investment) FTSE4Good, ως μία από τις 7 εταιρείες στην Ελλάδα που συγκαταλέγονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging Index. Συνολικά, στον συγκεκριμένο δείκτη συμμετέχουν 560 εταιρείες από 24 χώρες, εκ των οποίων 40 εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιο πάροχο δεικτών FTSE Russell με σκοπό την αξιολόγηση των εταιρειών με σημαντικές ESG επιδόσεις. Ο συγκεκριμένος δείκτης αξιοποιείται από πλήθος φορέων της αγοράς για τη δημιουργία και την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

Vigeo-Eiris Best Emerging Market Performers Ranking
Ο ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται για 3η χρονιά στη λίστα Best Emerging Performers Ranking από την Vigeo-Eiris, της Moody’s ESG Solutions, ως μία από τις 100 πιο ώριμες εταιρείες από αναπτυσσόμενες χώρες σε θέματα ESG. Συνολικά, αξιολογήθηκαν 843 εταιρείες από 36 κλάδους σε 31 χώρες. Μόνο οι 100 με την υψηλότερη βαθμολογία εντάσσονται στη συγκεκριμένη λίστα. Ο ΟΤΕ είναι μία από τις συνολικά 4 εταιρείες στην Ελλάδα, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο δείκτη.

Η Moody’s ESG Solutions Group ανήκει στην Moody’s Corporation. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες που αφορούν σε θέματα ESG και κλιματικής αλλαγής-ρίσκου, όπως οι δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης και η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών για βιώσιμη χρηματοδότηση. Για αυτά τα θέματα αξιοποιούνται η εμπειρία της Moody’s και των υπηρεσιών Moody's Investors Service και Moody's Analytics.

Δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG

Στo νέο Athex ESG Index του Χρηματιστηρίου Αθηνών συγκαταλέχθηκε ο ΟΤΕ μαζί με άλλες 34 εισηγμένες εταιρείες. O Δείκτης παρακολουθεί την χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α. που υιοθετούν και προβάλουν τις πρακτικές τους σε θέματα ESG. Για την αξιολόγηση των εταιρειών, αξιοποιήθηκε η μελέτη του «Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών» του Ε.Κ.ΠΑ. για το βαθμό υιοθέτησης από τις εισηγμένες εταιρείες ESG δράσεων, όπως αυτές αναφέρονται στα δημοσιευμένα στοιχεία μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης σύμφωνα με τον «Οδηγό Δημοσιοποίησης ESG Πληροφοριών» του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τον οδηγό αξιοποιεί τα τελευταία 2 χρόνια ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη του ετήσιου Ενιαίου Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
Η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει έργα συντήρησης και αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει τη σχολή, τεχνολογικό εξοπλισμό για τις αίθουσες...
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
To Johnnie Walker και ο Κωνσταντίνος Αργυρός στηρίζουν τη live μουσική
Το Johnnie Walker, το κορυφαίο brand σκωτσέζικου ουίσκι στον κόσμο, με σύνθημα “Keep Walking Together” και κεντρικό πρόσωπο τον Κωνσταντίνο Αργυρό παρουσιάζουν μια σπουδαία τηλεοπτική καμπάνια, καλώντας τον...
To Johnnie Walker και ο Κωνσταντίνος Αργυρός στηρίζουν τη live μουσική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας